wooddiebone Ali kaj nije malo licemjerno da netko tko želi kritizirati tuđe stavove oko neke teme, ima stav da je edukacija o toj temi trošenje vremena dok svoje stavove kroji po mišljenjima drugih koji također smatraju da je edukacija na temu trošenje vremena?

Želiš reći da ovo iznad što je Brijac stavio je analiza? To nije analiza. Doslovno se skupilo troje ljudi pa kadar po kadar ismijavaju žensku. Od prezentacije od 20 minuta izvukli su 100 minutu bezvrijednog sadržaja.

Ja sam svoj ovaj svoj bazičan stav skrojio na temelju ODSLUŠANE one prve prezentacije, pa sad i ove druge. Nitko od najvećih kritičara SBJ ovdje na ovom forumu nije poslušao tu prvu prezentaciju od početka do kraja. Kao ni ovu drugu gdje ženska prepričava bizarnost kako se iz praktički ničega izrodio ozbiljan hate.

Moj jedini stav ovdje je da je SBJ dobio pretjerano nezasluženog hatea i da se problem pretjerane inkluzivnosti vuče puno prije SBJ i te ženske.

Dalje si nastavio drobiti da se netko "pravi" da problem ne postoji, budući da si me tagirao pretpostavljam da to ide mene. Ako sam dobro zaključio, pročitaj opet moj prethodan i ovaj post.

Fenix

Ako išta znači, ovaj gore u videu je osudio bilo kakve prijetnje prema SBI-u.

Btw. nije li zaposlenik SBI-a prije tjedan dva izjavio da im je krajnji cilj “burning the video game industry to the ground”? Mislim, ako te muče prijetnje, ako ne smiješ izaći iz kuće, je li takva izjava normalna ili si jednostavno retardiran?

Evo meni se neda poput Fenixa trošiti svoje vrijeme na ovu raspravu pa mi bude AI malo pomogao:

Komentar na temu da su današnje igre loše jer su “previše woke” često proizlazi iz kritike modernih igara zbog uključivanja politički korektnih ili društveno progresivnih tema, poput rodne i rasne različitosti, ili LGBTQ+ likova. Iako su neki igrači nezadovoljni zbog osjećaja da te teme “forsiraju”, važno je naglasiti da igre evoluiraju zajedno s društvom.

Videoigre su oblik umjetnosti i medij koji odražava kulturne promjene, te postaju inkluzivnije kako bi se obraćale širem spektru publike. Igre poput The Last of Us 2 ili Life is Strange prikazuju složene likove i društvene situacije koje prate moderni diskurs, što mnogi smatraju napretkom u narativu i dubljem povezivanju s igračima.

Međutim, kritika da igre postaju “previše woke” može biti rezultat nostalgije za starijim igrama koje nisu ulazile u te teme ili fokusiranja na samu igru i gameplay. Ono što je važno je ravnoteža: ako igra žrtvuje kvalitetu priče ili mehanike samo radi političke poruke, tada kritika može biti opravdana. No, jednostavno uvođenje različitosti nije loše samo po sebi, već dio prirodnog razvoja ovog medija.

Na kraju, “woke” igre su subjektivna tema. Neki će ih vidjeti kao napredak, dok će drugi osjećati da im one oduzimaju fokus s tradicionalne zabave. Sve ovisi o očekivanjima i percepciji pojedinaca.

Brijac Btw. nije li zaposlenik SBI-a prije tjedan dva izjavio da im je krajnji cilj “burning the video game industry to the ground”?

Stavio je to kao točku u slideu iz zajebancije koja se izvukla iz konteksta. Stvarno si sposoban toliko isključit mozak da misliš da netko tko je dio industrije i živi od nje istu želi uništiti? Koliko jako sam sebe zeliš to uvjeriti da isključiš zdravi razum? O čemu pričamo više

Deadwalker nema to veze sa igrama, vec je neovisno o bransi i industriji. Zelis suradivati preko bare? U bilo kojem smislu na korporativnom levelu? Nema problema, samo moras biti woke compliant. Nazalost to je danasnja stvarnost.

Evo predlažem ovaj gif i lock na topic.

Giphy - Playing With Fire Burn GIF by BLACKPINK

Uvijek postoji arapski i sovjetski svet u kojem se može živjeti bez woke gluposti…

Brijac ja sam poslušao dio čisto zbog bullshit detektora. Prezentacija mu je dosta loša i nadrobio je dosta toga, ali ovo je stvarno izvučeno iz konteksta. Shvaćam da se ljudima neda istrazivat i stvarno je previše informacija da bi se sve fact checkalo, ali neke pizdarije se mogu isključiti logikom

Fenix Ja sam svoj ovaj svoj bazičan stav skrojio na temelju ODSLUŠANE one prve prezentacije, pa sad i ove druge. Nitko od najvećih kritičara SBJ ovdje na ovom forumu nije poslušao tu prvu prezentaciju od početka do kraja. Kao ni ovu drugu gdje ženska prepričava bizarnost kako se iz praktički ničega izrodio ozbiljan hate.

Fenix Stavio je to kao točku u slideu iz zajebancije koja se izvukla iz konteksta. Stvarno si sposoban toliko isključit mozak da misliš da netko tko je dio industrije i živi od nje istu želi uništiti? Koliko jako sam sebe zeliš to uvjeriti da isključiš zdravi razum? O čemu pričamo više

Ja svoj stav krojim po svemu što sam čuo. Neke stvari oko SBIa i izjave zaposlenika su problematične u bilo kojem kontekstu, ne zato što pričaju o spaljivanju industrije do temelja nego zato jer se zajebavaju sa time.

Pogotovo kad su negativne posljedice njihovog rada ekstremno očite, a pozitivne se baš i ne nalaze. Osim ako djeljenje populacije ne smatraš pozitivnom posljedicom.

I ja ne mislim da je SBI ovdje nešto puno više kriv od nekih drugih. Znam kako korporacije funkcioniraju, radio sam u firmi dok je bila startup i prošao kompletnu tranziciju u korporativni način poslovanja.

Previše je faktora da bi se fokusirali na samo jedan mali SBI, faktora koji postoje puno duže od SBIa, tu se apsolutno slažemo, ali jebiga, oni su si dozvolili takav gaf koji se vrlo lako pretvori u metu otpora i to se na kraju i dogodilo.

SBI je samog sebe napravio boogeymanom i sad glume neku žrtvu.

Imaš jedan posao kao zaposlenik korporativne mašinerije, a to je da tvoj rad ne utječe negativno na bilo koji aspekt te mašinerije.

SBI je očito pretrpio ogromnu poslovnu štetu s tom izjavom, tolku da su sa weba maknuli sve reference. Znači kompanije za koje rade, ne žele da se zna da oni za njih rade.

To nisu napravili igrači nego ta ženska i takvi zaposlenici koji govore o paljenju industrije do temelja.

Zašto bi ikada imao potrebu osjećat sažaljenje za firmu koja si sama opetovano puca u stopala?

I to sve je započelo sa prezentacijom na kojoj žena priča o opasnosti od gafova i kak ti jedan mali gaf može uništit kompletnu reputaciju i imati ogroman negativni utjecaj na profit, odlično demonstrirajući apsolutnu nesposobnost Sweet Baby Inc. da odradi upravo ono za što naplaćuje drugima.

Kakva monumentalna ironija. Što više razmišljam to sam više fasciniran.

A kaj se tiče pravljenja da problema nema, apsolutno prihvaćam da imam krivi dojam, ali meni se ti znaš nekad činit vrlo dissmisive oko ovakvih tema.

Sterlok Uvijek postoji arapski i sovjetski svet u kojem se može živjeti bez woke gluposti…

Znači moramo birat tiraniju ili tiraniju duginih boja?

Inače smo što?

Aj ti prvo odguli godinu dana vojske pa onda piši o tiraniji, lol.

pokaži da si muško ne moderni woke plačljivac ha ah ah ah aha ha ah

wooddiebone A kaj se tiče pravljenja da problema nema, apsolutno prihvaćam da imam krivi dojam, ali meni se ti znaš nekad činit vrlo dissmisive oko ovakvih tema.

Pa dobro je li ja stvarno pišem nekim drugim jezikom kada kažem više puta uzastopce da problema IMA? Stvarno ne kužim više. Napisao sam to ovdje nekoliko postova uzastopce i pišem već 10+ godina što po forumima što po portalima

Jedine dvije stvari iza koje pokušavam stati je

1. SBI ni približno ne upravlja industrijom kako se nastoji prikazati. Naprotiv, video one prve prezentacije je netko iskopao mjesecima nakon što se on dogodio i tek onda se stvorila drama. Ovu globalnu podjelu na internetu je potencirao netko drugi, ne ta mala firmica
                2. Prijetnje smrću i grozote koje im se rade po internetu se moraju shvatit ozbiljno i ne vidim to kao izigravanje žrtve. Jasno mi je da neki ljudi izmišljaju svakakve prijetnje prema sebi i glumataju, ali čim otvorim bilo koju diskusiju na internetu sasvim je jasno da toga ovdje vjerojatno ima. Ženska je i prikazala neke na prezentaciji, a ima ih i na internetu koliko hoćeš. Kada si zaista žrtva onda to nije "izigravanje"

Eto čak je i Tate prešao na islam i pokazuje vlastitim primjerom svojim dječacima sljedbenicima kako se to radi….nema niš od plakanja, treba pristupiti muškoj religiji i muškom svjetonazoru…

Fenix Pa dobro je li ja stvarno pišem nekim drugim jezikom kada kažem više puta uzastopce da problema IMA? Stvarno ne kužim više. Napisao sam to ovdje nekoliko postova uzastopce i pišem već 10+ godina što po forumima što po portalima

Fakat bi više volio da si se fokusirao na ostatak posta, a ne na taj dio.

Na ovo ti sam mogu reć kak sam i napisao da budem: ok, krivi sam dojam dobio.

Mene boli briga za SBI, ne spominjem ga, ne lupam SBI streamerima u chat, ne vičem SBI kad vidim neš woke…

Boli me briga i za sve kaj su sami sebi natovarili na leđa. Ne mislim da je ijedna kompanija entitled za bilo kakvo sažaljenje.

Imaju nadležne službe kojima se svaka prijetnja mora prijaviti. Guranje takvih stvari u javni prostor je u najmanju ruku neodgovorno, a da ne spominjem jadno kad se koristi u svrhu umanjenja štete.

A i nemojmo se praviti da će itko ikada uzimati internet prijetnje smrću kao nešto ozbiljno.

Da tužno je, ali je tako.

U tužnom svijetu živimo, ali uvijek se sjetim citat iz GI Jane

"I never saw a wild thing sorry for itself. A bird will fall frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself."

Ptičica nije woke.

I gameri nasjedaju…sve se svodi na kupnju ili ne kupnju igre nakon kvalitetne recenzije/analize…treba manje gledati YT clickbaitere i njihovu buku/zbrku jer i oni sami su dio kuhanja problema (razdor) kao i corpo-agende, uvjerio sam se u to sve odigravši Dustborn koji su razapeli a igra je sasvim solidna…

Novcanik je najbolji katalizator za promjene🙂

Kad ce se Dustborn pojaviti u temi zna li ste sta?