Fenix Ja sam svoj ovaj svoj bazičan stav skrojio na temelju ODSLUŠANE one prve prezentacije, pa sad i ove druge. Nitko od najvećih kritičara SBJ ovdje na ovom forumu nije poslušao tu prvu prezentaciju od početka do kraja. Kao ni ovu drugu gdje ženska prepričava bizarnost kako se iz praktički ničega izrodio ozbiljan hate.
Fenix Stavio je to kao točku u slideu iz zajebancije koja se izvukla iz konteksta. Stvarno si sposoban toliko isključit mozak da misliš da netko tko je dio industrije i živi od nje istu želi uništiti? Koliko jako sam sebe zeliš to uvjeriti da isključiš zdravi razum? O čemu pričamo više
Ja svoj stav krojim po svemu što sam čuo. Neke stvari oko SBIa i izjave zaposlenika su problematične u bilo kojem kontekstu, ne zato što pričaju o spaljivanju industrije do temelja nego zato jer se zajebavaju sa time.
Pogotovo kad su negativne posljedice njihovog rada ekstremno očite, a pozitivne se baš i ne nalaze. Osim ako djeljenje populacije ne smatraš pozitivnom posljedicom.
I ja ne mislim da je SBI ovdje nešto puno više kriv od nekih drugih. Znam kako korporacije funkcioniraju, radio sam u firmi dok je bila startup i prošao kompletnu tranziciju u korporativni način poslovanja.
Previše je faktora da bi se fokusirali na samo jedan mali SBI, faktora koji postoje puno duže od SBIa, tu se apsolutno slažemo, ali jebiga, oni su si dozvolili takav gaf koji se vrlo lako pretvori u metu otpora i to se na kraju i dogodilo.
SBI je samog sebe napravio boogeymanom i sad glume neku žrtvu.
Imaš jedan posao kao zaposlenik korporativne mašinerije, a to je da tvoj rad ne utječe negativno na bilo koji aspekt te mašinerije.
SBI je očito pretrpio ogromnu poslovnu štetu s tom izjavom, tolku da su sa weba maknuli sve reference. Znači kompanije za koje rade, ne žele da se zna da oni za njih rade.
To nisu napravili igrači nego ta ženska i takvi zaposlenici koji govore o paljenju industrije do temelja.
Zašto bi ikada imao potrebu osjećat sažaljenje za firmu koja si sama opetovano puca u stopala?
I to sve je započelo sa prezentacijom na kojoj žena priča o opasnosti od gafova i kak ti jedan mali gaf može uništit kompletnu reputaciju i imati ogroman negativni utjecaj na profit, odlično demonstrirajući apsolutnu nesposobnost Sweet Baby Inc. da odradi upravo ono za što naplaćuje drugima.
Kakva monumentalna ironija. Što više razmišljam to sam više fasciniran.
A kaj se tiče pravljenja da problema nema, apsolutno prihvaćam da imam krivi dojam, ali meni se ti znaš nekad činit vrlo dissmisive oko ovakvih tema.
Sterlok Uvijek postoji arapski i sovjetski svet u kojem se može živjeti bez woke gluposti…
Znači moramo birat tiraniju ili tiraniju duginih boja?
Inače smo što?