somethingwrong pa da pratis gaming scenu skuzil bi da "random" likovi iliti gameri odlucuju, a to se u zadnje vrijeme itekak vidi sa hrpom igara koje flopaju jer guraju svakave bedastoce u igre.
Sweet Baby... Jesus Christ almighty?
- Uređivano
Evo skoro 5h igranja, još uvijek u DA nisam uočio ništa woke, van mogućnosti edita lika s they/them opcijom kada ga kreiraš. Ok, netko ne želi iz principa igrati takve igre gdje toga uopće ima, no ovdje je to mislim stvarno ispalo predimenzionirano. Steam recenzije nekako to i potvrđuju
S druge strane, netko će reći da je Stellar Blade pun seksizma zbog načina kako je u igri prezentirana protagonistica (ili kako su nekada u prvom Witcheru skupljale "karte"). Previše je tih hejt vagona danas, umjesto da se ljudi fokusiraju na samu igru i daju joj šansu prije nego li nešto prekriže temeljem nečega što 99,9% vremena neće ni vidjeti. Ali ok, svakom svoje, nije da će netko promijeniti svoja uvjerenja nakon još 500-ak postova u ovoj temi
renda pa da pratis gaming scenu skuzil bi da "random" likovi iliti gameri odlucuju, a to se u zadnje vrijeme itekak vidi sa hrpom igara koje flopaju jer guraju svakave bedastoce u igre.
Pratim i odlučuju developeri. Nek igre flopaju, ne zaslužuju sve uspjeti, nikad i nisu sve uspjevale, niti se sve treba svima sviđati. Nećeš kupit? Prošetaj lagano do sljedećeg štanda.
I tu se isto treba prisjetiti da je prije milijun prodan igara bio masivni uspjeh, neke all time great igre se nisu prodale u više od 2-3 milijuna. Većina njih nije nikad dosegla milijun.
Danas se proglašavaju flopom igre sa 10 milijuna prodanih primjeraka ili kao apsolutnu pobjedu, ovisno koja "strana" twitter influencera to koristi kao argument.
Evo 3 random primjera:
Space Marine 2: 4,5 milijuna prvi mjesec
Final Fantasy 16: 3 milijuna prvi tjedan
Black Myth Wukong: 20 milijuna prvi mjesec
BM:W uza sve te brojke i koliko god da je odlična igra(dvaput prešao) nije ni u top 10 u americi i europi u mjesecu izlaska.
- Uređivano
Odlično! Znači vjerojatno se dijalozi kroje prema pronounsima koje izabereš na početku igre pa te ne bombardira igra sa takvim stvarima ako ne želiš. Ako je zbilja tako onda nemam niti jedan problem stime, svako igra na svoj način i je nameće se ništa nikome. Imam još nekih stotinjak eura u novčaniku od otkazanog AC Shadows pa ću kupiti i probati!
Edit: Na PSN 80€ dok je na Steam 60€. Niti ne znam zašto sam više ljut
prayer ne znam kako je kasnije, no kao što rekoh, za sada sve kao i u dosadašnjim DA igrama. Već bi bila paljba na Steamu da je taj segment jako forsiran
wooddiebone This game sucks considerably less ass then I thought it would
Pohvalio je na kraju dvije stvari koje je najviše kritizirao iz prikaza, combat i grafiku.
@wooddiebone ne znam kad ga spominješ u krivoj temi usput nisi napisao da je nakon toga rekao da je igra 6-7/10. :-D
Od asmongolda je to apsolutno samo pohvala.
S obzirom na diskurs oko igre prije launcha i kakva je on očekiva ja imao, "sve je above average osim dijaloga", i nije neka teška kritika.
Za sad evo se slažem s njim. Osjeti se millenial writing u igri, ali sve ostalo je dobro. Od premise, prikaza, combata, over-arching priče, optimizacije…
Ok
prayer u Cyberpunk si mogao jebati sve što je stajalo na dvije noge
Nisam igrao ekspanziju, al mislim da između romance opcija s kojima su romanse dost slojevite, imaš samo jednu mušku i jednu žensku za kresnut.
Realno možeš sve jebat osim Kerry-a, Panam i Judy ako nisi gay tj istog spola. Možeš čak biti istog spola ali tipa da imaš vaginu kao muško ili penis kao žensko. Fun fact oko Kerry-a, tip ima 80 godina tako da možeš i penzice tamo jebavat. Nitko nije siguran.
prayer vratimo malo film
https://www.them.us/story/cyberpunk-2077-video-game-transphobic-stereotypes-boycott
"Cyberpunk 2077, One of 2020’s Hottest Games, Boycotted Over Transphobic Stereotypes
Cross this one off your Christmas list."