Brijac Znači jučer ujutro dođem na Slack i hrpi amera s kojima radim deaktiviran Slack. Prekjučer isplanirali sprint i dan sutra ih nema. Baš žalosno kako u Americi odrađuju otkaze. Nit ih mogu pozdraviti niti išta, eventualno ih tražiti po Linkedinu.
Da se nadovežem ovdje. Mi smo dobili Nepalca, čudo od čovjeka s mozgom kakvog dosad nisam vidio i točno me sram što sam u hijerarhiji iznad njega, šiša me u svakom mogućem pogledu. Da je svijet normalan, čovjek je onaj tip genijalca koji bi trebao razvijati inovacije na svjetskom nivou, baš ono inženjer starog kova. Ali svijet je u kurcu. Nepal je mrtva zemlja, tamo nije za živjeti, pa je imigrirao u Bangalore, tamo radio za jednu američku firmu i dogodi se točno ovo. Otkaz preko noći, odjednom kartica više ne otvara vrata u firmu, a sa Slacka izbačen. Bez ikakvog objašnjenja, bez exit razgovora, bez ičega.
Dogodio mu se tipični odvratni cancel jer ga više nije primila nijedna zapadna firma, a za indijske nema smisla radit. Zašto ga je canceliralo, nema pojma, ali pretpostavlja da je do jedne socijalne interakcije kada se nije dobro snašao u društvu s nekom executivkom iz SAD-a, nije joj odmah pružio ruku ili tako nešto.