Starfield, Indiana Jones, Sea of Thieves i drugi na PS5. Microsoft ovih dana odlučuje o otvaranju multiplatformu
Zero vec se qualcomm izlajao za w12
somethingwrong I ako me već želiš kvalificirati,
Sam si se kvalificirao, jbg.
Opet će Fenix pizdit lol. Ja dižem sidro dečki i ostavljam vas u pola borbe.
prayer Trollao ili ne, spominjati tuđu djecu u bilokakvom kontekstu pogotovo na gaming forumu je dno dna.
Nije lijepo, ali čisto za kontekst, prvo je Flipper spomenuo svoje dijete (pa obrisao)
Što se tiče @somethingwrong u puno toga se mogu složiti, ali nikako ne u ovome da bi zbog nekih loših poteza Microsofta trebalo obezvrijediti sve dobro što je napravio, pa čak i inovirao. U manjini si i zapravo mislim da jedini ovdje držiš takvo stajalište.
Fenix nisam pratio dramu i ne znam otkud to sad sa djecom. Ali ajde de,ako treba izeditiraj .
Ne mislim da treba obezvrijediti sve, zapravo mi ne smeta niti sekunde kad netko kaže : volim halo, gears of war i slično, nego taj PR bullshit koji se uvukao u svaki post gdje se govori: na gamepass sve nove igre besplatne, a vi debili kupujte igre za 70eura(karikiram, ali nažalost ne puno)
Štos je u tome da ni ta dva najveća obilježja xboxa su potpuno odbačena, outsourceana i kreatori napustili MS. Ne bih rekao da se radi o par pogrešnih poteza, već o samom pristupu gamingu kao pukim brojkama i katastrofalnim marketingom. Možda jedini tako vidim, šta reći.
Flipper rekao sam već da se neću spustiti na taj nivo komunikacije.
Pa bome koliko puta se mogu remastirati poneki naslovi i iznova prodati valjda jedino prolazi na sony platformi, postali su specijelizirani za prodaju pizdarija.
Napisalo se ovdje svašta od svakoga,osobno poštujem sve platforme a mogu imati samo jednu,a zbog mog ukusa u igrama to je PS,jedino zbog čega sam ljubomoran na X su Gearsi….to neka mi Phil prebaci i ja sretan…
turok99 ma Gearse svakako bi trebao. Prva tri su stvarno vrh (barem tada bili), ali i zadnji je jako dobar. Posebno u co-opu je zabavno.
Ako su pametni i ako će ići u tome smjeru, Sea of Thieves moraju obavezno kao i kompletnu Halo kolekciju. Grounded bi isto super prošao, a o nadolazećem Indiju da i ne pričamo. Fable isto obavezno.
Zero Ali prvi Halo na Xboxu je ajmo reći imao još veći udar s obzirom da je promijenio način na koji konzolaški FPS-ovi funkcioniraju, dok je kod GeoW-a ipak bilo manje inovacija ako to idemo direktno uspoređivati.
Halo je neupitno pokazao da FPS igre mogu bit jednako jake na konzolama kao i na PCu. Pogotovo sa unikatnim gunplayom i shield sistemom koji zbog smanjenog fokusa na preciznost jednostavno funkcioniraju na kontroleru.
Ali ti si usporedio GeoW sa RE4, ne sa Halo. RE4 je remek dijelo od igre, ne znam jel bi itko ikoga mogao uvjeriti u drugačije.
Ali nemreš izjavit da je igra u kojoj moraš stat da bi pucao donjela više u TPS žanr.
GeoW je napravio ono kaj danas znači TPS i igrati fa danas je jednako moderno kao i tada dok RE4 djeluje zastarjelo. Da ne djeluje, ne bi ga mjenjali u remakeu.
wooddiebone posebice kada znamo da su Gersi izašli samo godinu ipo dana poslje Resi 4 i toliko drastično sve promijenili.
wooddiebone Ne umanjujem vrijednost niti jedne od te dvije igre, ali RE4 je donio puno, možemo se ne složiti, ali subjektivno i veći utjecaj na industriju od GeoW (koji ponavljam, nije prvi cover TPS). RE4 je prvi donio imerzivnu over the shoulder kameru koja dotad nije bila u upotrebi u žanru (ujedno i stavljajući fiksnu kameru za RE serijal u mirovanje), redefinirao je akcijski horor žanr (kretanje tijekom pucanja namjerno nije bilo omogućeno iako je ta odluka povučena u remakeu), za dobro ili loše dao je velik poguranac QTE u animacijama. Dalje, strašno je utjecao na realističniji i ograničeniji pristup inventoriju u igrama (makar su to radili i prethodnici), za razliku od mnogih igara RE4 je savršeno balansirao između ozbiljnosti i komedije u dijalozima. I konačno, RE4 je sadržajno ogromna igra za ovaj žanr i imao je toliko različitih dionica i područja da je to čudo. Sjeti se koliko varijacije je imao GeoW i koliko je trajao. Da…ako je bilo 6h manje više istog napucavanja s jako deficitarnim brojem bossova (eto, meni je jedino general Raam ostao u pamćenju).
Uglavnom, stojim iza onoga što sam naveo. Kritički i kulturološki, RE4 je diskutabilno puno veća revolucija u gamingu nego što se na prvi pogled čini. Da nije bilo GeoW-a, bio bi neki drugi GeoW, ak me bereš. Ideja je bila tu, trebala je samo egzekucija na visokom produkcijskom nivou. Ono što je Capcom napravio je ipak puuuno hrabrije i na koncu im se to i isplatilo u svakom pogledu, bez obzira na grintanje nekih fanova starijih igara s većim naglaskom na horor. I da, originalni RE4 je igra za sebe i bez obzira na remake i dan danas može samostalno stajati i igrati se bez problema jer: a) nije uopće toliko zastario i b) remake neke dionice odrađuje dovoljno drugačije da original ne bude totalno u drugom planu, odnosno nije remakean 1:1.
- Uređivano
Ti si naveo hrpetinu dobrih razloga zašto je RE4 jedna od najboljih igara ikad, al koje od tih mehanika koje je RE4 uveo i odradio perfektno, su se zadržale do danas u obliku drugih igara inspiriranih time?
Gearsi su definirali kompletan smjer TPSa do danas.
- Uređivano
Više nego iti jedna je popularilizira taj pogled poviše ramena pri napucavanju. Nije prva igra koja je to uvela ali je daleko najbolje izvedeno kada se uzme u obzir produkcija, popularnost i ikonski status koja ta igra ima i danas. Bez obzira što se nisi mogao kretat pri ciljanju. Brojni developeri TPS igara su kasnije naveli RE4 kao jedan od glavnih uzora.
Gearsi su po meni najviše popularizirali pucnjavu iza zaklona, koja je na mala vrata uveo Kill Switch a Gersi su to digli na jednu veću razinu.
Evo:
"Production started as another first-person shooter, but early graphics tests convinced Bleszinski to shift to third person...the better to show off his hero's grizzled charms. Resident Evil 4's over-the-shoulder view became a working model, slowing the game's pace. Gunfights would take a more tactical approach than Unreal's non-stop kill-o-thons, but needed a faster brand of action than Capcom's thriller.
The missing piece showed up when Senior Designer Lee Perry brought in a small, flawed PlayStation 2 game called Kill.Switch and demoed its cover-focused combat system. Bleszinski immediately paired it with Bionic Commando's fluid point-to-point movement. "Stop and pop" was born. Epic soon brought in Chris Esaki, Kill.Switch's lead designer, to join the team"
Da, obje igre su više rafinirale i usavršile nešto u odnosu na nešto stvarno neviđeno do tad, ali RE4 je stavio igrača u puno direktniju akciju koja blizinom kamere gotovo graniči s prvim licem. Na osnovu RE4 je poteklo dosta uzora (Dead Space, The Evil Within, Alan Wake, Alone in the Dark, u neku ruku TLOU i naravno noviji RE remakeovi…). Dok gledajući čiste pucačine GeoW su po meni najbolje iskopirali Vanquish, Binary Domain i Spec Ops. Ali sam cover sistem je bio predodređen da se nađe u brojnim igrama tipa GTA, RDR, Uncharted, Mass Effect... S obzirom na prethodne igre prije GeoW u kojima se nalazio, to je bilo samo pitanje vremena kada će se usavršiti takvo napucavanje.
Sjećam se ranijih kritika upravo na cover sistem i kako je loš jer s vremenom postane dosta dosadan i zapravo od igrača ne traži neki skill (pogotovo ako se uključi aim assist), što donekle i mogu razumjeti.
Pa kaj nije prvi Hitman (2000) pet godina ranije imao sve to kaj pripisujete RE4?