Treba otic u servis natrag i reci im da testiraju sa novim Ram-om prvo, ako ne pomogne onda instalirati novi Bios obavezno preko Biosa (ne koristiti nikakave programe unutar Windowsa), zatim prebaciti disk na drugi (M2 ili Sata port ovisno o disku) iza toga chipset drivere i strpljivo testirati.

Sistem eliminacije i detaljno testiranje, tako ce jedino doci do kvara.

stitrek apsolutno ne. Servis je plaćen ljudi moji. Oni su rekli da su testirali da drugim ssdom i da radi. Job not done. Ako mi kazes da kupim cijev od 100 eura a da kasnije ne paše; we have a problem.

Triba im jebat mater i kraj priče. Ja bi im slijedeći dan navuko inspekciju.

fensisuperstar

Apsolutno procitaj pocetak mog posta "treba otic u servis natrag" znaci da mu obave reklamaciju i detaljnije testiranje za otkrivanje kvara ili povrat novca.

fensisuperstar

Ako filozofiraju i izmotavaju se, reces da hoces povrat novca i neka odnese nekome u fušu tko ima vremena da se posveti kako treba, taj ce mu i objasniti neke stvari pa ce uz to i nauciti nešto, win-win👍

stitrek realno treba probati sa jednim stickom i onda drugim stickom pojedinačno i probat sa drugim kitom. a to vjv nisu radili u servisu.

oxi jesi iz zagreba ili blizu? Imam feeling da čitam ovo već dva mjeseca. I know a guy.

Zagreb. Imao sam ih prije, ali oko studenog sam ih počeo dobivat skoro svakodnevno

Fenix slažem se. Ja bi rado i da čujemo tko je radio servis da znao zaobići

ADM Računala

prayer Nadam se da su mu taj “pokvareni” SSD vratili jer ovo sve smrdi.

Je, vraćen je.

Torgue ADM Računala

Šteta, glasili su nekad za pouzdanu firmu/servis

Mislim da sam vidio upozrenja na hednom drugom mjestu glede njihovog servisa, ali po pitanju cijena bi trebali biti i dalje okej. Ja sam isto prije dosta toga nabavio od njih i srećom ništa nije trebalo reklamirati ili popravljati.

Zero Nemaju uopće ok cijene. Al bojkotiram ih iz drugih razloga.

frendica je uzela PC kod njih čitav, ali ne kao gotovo kučište već naručeno u komponentama i da samo slože. Stavili su naljepnicu na kučište i rekli joj da gubi garanciju na konfu ako skine 🙂

fensisuperstar

Ista stvar i sa Links PC-em, imam jednog sa naljepnicama na obje strane bocnih stranica.

chono Memtest mi je prije odlaska na servis bio u redu, ali ga budem isprobao opet u varijantama jedan i dva sticka.

Nisam isprobao u Win 11, ali u Safe Modu nisam imao rušenja nakon instalacije Win 10.

Imaš li neke preporuke za alat?

Torgue

Memtest ponekad prođe test a opet se sistem ruši, najbolja solucija za testiranje Rama je da eliminiraš jednu po jednu plocicu stavljajuci zamjenu.

Torgue https://www.hirensbootcd.org/hbcd-v152/

A za stress test neznam sta je trenutno u diru, ali sve mozes kroz trial ili cracknut. Sto se tice swappanja RAMa, da to je donekle pokazatelj, ako nije mbo ili cpu problem koji se moze kodovima manifestirat kao ram issue

Testmem5 Anta777 Absolut za testiranje rama, ako to prođe, onda je RAM 100% stabilan.

Imam danas dost slobodnog vremena pa sam krenuo s testiranjem kompa.

Sad sam dovršio testiranje oba sticka RAM-a i testmem5 kaže da je ok:

Budem poslije probao solo stickove zatim ostale komponente.