Fenix A nekad si pravog PC servisera gledao kao boga, što je uostalom i bio
Imali smo mi jednog tu, Josip Bulić, firma Binar. Kupis kod njega, mogao si staro za novo, perfektna diagnostika. Old skul lemljenje i pečenje čipova ako je potrebno..
Fenix A nekad si pravog PC servisera gledao kao boga, što je uostalom i bio
Imali smo mi jednog tu, Josip Bulić, firma Binar. Kupis kod njega, mogao si staro za novo, perfektna diagnostika. Old skul lemljenje i pečenje čipova ako je potrebno..
Fenix A žalosno, da. Zadnji put kad mi je grom opalio u blizini i spržio router išao sam kod PC entuzijasta (lol) koji je radio u vojsci sa starim i na kraju je on utvrdio da čak nije otišla ni matična, odnosno da je trebalo samo "jump startat" napajanje, dok u servisu nisu imali blage zašto se ne pokreće i da je vjerojatno otišla i matična, napajanje i vjerojatno sve ostalo.
fensisuperstar Ako ima backup bios na matičnoj i mogućnost flashanja izravno, da. U suprotnom kad/ako osposobi PC. Ali ako u baclogu update ne rješava ništa bitno, nema ga smisla ni raditi. Meni je zadnji bios za staru matičnu beta bios. Ne pada mi na pamet to stavljati.
Zero biosi znaju rijesavat probleme s memorijom. Recimo kod mene je situacija da je sad ok sve dok ne diram stock ram brzinu sa trenutnim biosom..bilo koji drugi bios ili brzina i bsod. Tako da noviji bios bi mu mozda i pomogao ali opet platio je servis i po njihovom potrosio 100 eura na disk.
No bueno. Zamisli platis kurvi za bj a ona ga cmokne samo jednom. Fuck that. Loš servis.
fensisuperstar Da. Meni je taj bitan update donio znatno proširenu podršku za memoriju, a prethodni je i najbitniji jer bez njega ne bi ni u potpunosti iskoristio novu seriju Intelovih procesora. Zato treba uvijek pogledati log i što donosi. Ako je neka ispravka koja se ne odnosi na stabilnost ili podršku (a nemaš problema s tim hardverom), i nije nužno da to radi kao prosječan korisnik. No da, ako je netko plaćen da ti dovede računalo u red, a nije to napravio, doneseš mu onda opet uređaj i za taj rad ne plaćaš jer svatko tko se ozbilnije bavi tim poslom treba jamčiti neko vrijeme za svoj rad.
Ja sam nedavno uz račun dobio garanciju od par mjeseci za popravak moba. Isti princip.
Zero poslao sam torqueu poruku da moze probat sa jednim stickom rama jos.
Tako da to je jos ostalo a da moze sam.
fensisuperstar a što bi trebao ako ne želi reklamirat? Ili ako neznaju popravit? Normalno da ću mu poslat momka koji će mu napravit komp u 1-2 dana kada su svi drugi neposobni. Mislim njegov izbor na kraju krajeva, meni je svejedno, ja samo nudim jednostavno riješenje umjesto da još tri mjeseca petlja po tome i piše po forumu i ne popravi se apsolutno ništa jer je stevan iz brčkog napisao da bi trebao po 1344839 resetirat bios a florijan iz zaprešića je savjetovao da ukloni kekse i puhne u njih 3.4 puta kada je mjesec u uštapu.
Treba otic u servis natrag i reci im da testiraju sa novim Ram-om prvo, ako ne pomogne onda instalirati novi Bios obavezno preko Biosa (ne koristiti nikakave programe unutar Windowsa), zatim prebaciti disk na drugi (M2 ili Sata port ovisno o disku) iza toga chipset drivere i strpljivo testirati.
Sistem eliminacije i detaljno testiranje, tako ce jedino doci do kvara.
stitrek apsolutno ne. Servis je plaćen ljudi moji. Oni su rekli da su testirali da drugim ssdom i da radi. Job not done. Ako mi kazes da kupim cijev od 100 eura a da kasnije ne paše; we have a problem.
Triba im jebat mater i kraj priče. Ja bi im slijedeći dan navuko inspekciju.
Apsolutno procitaj pocetak mog posta "treba otic u servis natrag" znaci da mu obave reklamaciju i detaljnije testiranje za otkrivanje kvara ili povrat novca.
Torgue Mogao si rec da si iz Zagorja…javi se ako želiš pa ti ja pogledam.
doctorfreak Nemaš šta gledat, već je platio posao.
stitrek to da. Ali nebi ja njima nista rekao. Za to sam rekao ne. Nek sami traze.
Ako filozofiraju i izmotavaju se, reces da hoces povrat novca i neka odnese nekome u fušu tko ima vremena da se posveti kako treba, taj ce mu i objasniti neke stvari pa ce uz to i nauciti nešto, win-win
stitrek realno treba probati sa jednim stickom i onda drugim stickom pojedinačno i probat sa drugim kitom. a to vjv nisu radili u servisu.
Da, sistem eliminacije i testiranja
oxi jesi iz zagreba ili blizu? Imam feeling da čitam ovo već dva mjeseca. I know a guy.
Zagreb. Imao sam ih prije, ali oko studenog sam ih počeo dobivat skoro svakodnevno
Fenix slažem se. Ja bi rado i da čujemo tko je radio servis da znao zaobići
prayer Nadam se da su mu taj “pokvareni” SSD vratili jer ovo sve smrdi.
Je, vraćen je.
Mislim da sam vidio upozrenja na hednom drugom mjestu glede njihovog servisa, ali po pitanju cijena bi trebali biti i dalje okej. Ja sam isto prije dosta toga nabavio od njih i srećom ništa nije trebalo reklamirati ili popravljati.
Zero Nemaju uopće ok cijene. Al bojkotiram ih iz drugih razloga.
frendica je uzela PC kod njih čitav, ali ne kao gotovo kučište već naručeno u komponentama i da samo slože. Stavili su naljepnicu na kučište i rekli joj da gubi garanciju na konfu ako skine