Igra je poprilično drugačija od onoga što je mislim većina očekivala (čitaj: Uncharted s Indie licencom).
Barem za sada u prvih 3 i pol sata što sam uspio odigrati, većina gameplaya je istraživanje levela, traženje leadova na glavnom i sporednim questovima uz obilje šuljanja (nešto najbliže skali Hitmana kada bih trebao usporediti - samo ovdje ne ubijaš / napreduješ prema metu(i), nego tražiš leadove na questovima tako da si prerušen veći dio vremena). Pištolj nisam još koristio niti jednom, bič uglavnom za platforming. Riješio i nekakvu prvu mozgalicu, nije bilo nešto naročito izazovno, no u pitanju je bio tek manji quest koji nagrađuje skill bookom pa je bila zanimljiva usputna aktivnost da upotrijebim propuh u glavi.
Same stealh dionice nisu nešto naročito izazovne, npr. ovaj stražar te ne može skužiti ovako usred bijela dana budući da mu nisi direktno na putu, nego eto, malo iznad glave 🙃
Prerušavanja funkcioniraju po defaultu (sada npr. imam odijelo svećenika pa većina NPC-eva pretpostavi da sam dio Vatikana), jedino treba izbjegavati kapetane koji te kao odmah skuže te postoje zone gdje ne smiješ ići pa i krinka ne pomogne.
Inače je produkcijski igra sam vrh - dok krenu animacije, kao da gledaš Indie film uz savršeno pogođenu glazbu i nenadjebivu Indie atmosferu.
Uglavnom, gušti. Jedva čekam bozicne blagdane jer sada jedva stignem nešto igrati. Evo još par screenova: