Indiana Jones and the Great Circle
DarkPunisher i kada engine nije govno. A devovi idu linijom manjeg otpora pa se laćaju UE engine-a, a nemaju blage veze programirati na njemu.
93%
chono sporo ti skida.
- Uređivano
Kad se može igrati? Mislim da mi je preload već napravilo.
- Uređivano
Je li se pisalo što o ovom DLC-u koji je uključen u premium edition? Odnosno, je li to nekakva ekspanzija ili 2-3 sata dugačak dodatni quest?
- Uređivano
Odigrao sat vremena, ovo je baš…kao da igraš Indiana Jones film kojeg je režirao Steven Spielberg (i tu ne mislim na ovaj uvodni level koji je de facto to ). Nevjerojatno koliko su uspjeli u tome, a odigrao skoro pa ništa.
Ima igra totalno svoj štih u gameplay smislu naspram jednog Uncharteda i ne da mi je legla igra, nego ću ovo odigrati u jednom dahu i onda još vjerojatno reprizirati odmah.
A tehnički s ovom još early release verzijom, radi skoro sve perfektno - 1440p rezolucija s uključenim DLAA i FG-om na "supreme" postavkama (lol), od 120 u gustoj prašumi u uvodnom rekreiranom "filmskom" levelu, do 170-180 fps-a na gradskim ulicama Rima. Tako se radi jebena optimizacija igre, a ne "hardware je preslab".
- Uređivano
Deadwalker u pon krecem, sta cu… svaka cast Lari i Nathanu, ali jedan je Indy
Edit: troznamenkasti fps
Ahh ja sam tek sljedeći ponedjeljak pri kompu. Ali i dalje ni nije jasno koja je ova fora sa 4080
- Uređivano
doktor1 prakticki prva igra od next gena odnosno 2020. godine koja doslovno zahtjeva vise od 8gb vrama ako zelis brze loadanje tekstura.
Ako imas 8gb vrama stavis na low ili medium, sto znaci da ces primjetiti slabije teksture u daljini s obzirom da ti je cache buffer manji i igra mora agresivno gurati teksture visoke razlucivosti, a u nekim scenama jednostavno ne stize.
Ogledni primjer vrhunskog enginea i sposobnog deva. Ocekujem rafalnu paljbu igraca koji ce probat nakeljit ultra texture streaming na grafama od 8gb vrama
Dodali su danas kroz patch path tracing podršku i udar na perfomanse je baš popriličan. De facto se prepolovi framerate (sa 120-180 na 50-80, uz uključen FG), s time da barem za sada nisam baš siguran da se isplati trade-off. Napomenuo bih još npr. DLSS mora ići na balanced i ultra postavke tekstura nema šanse da idu u paketu jer ti treba valjda beskonačno vram-a
Ako igra ostane bez vram-a, samo se crasha na desktop. Također mi se čini da je uključivanje path tracinga pomalo zbugano - npr. kada sam testirao postavke, u x navrata mi se igra jednostavno srušila na desktop ili mi uključivanje HDR-a pretvori igru u slideshow. Ili neka druga postavka koja uopće ne bi trebala utjecati toliko na perfomanse pa jedino kompletno gašenje path tracing opcija pomogne.
Mislim, izgleda sve to skupa vrlo dobro, no trebao bih uspoređivati za razlike, a to neka radi bolje DF. Držat ću se za sada osnovnog RT-a jer su perfomanse s njim stvarno jebene, a igra izgleda vrlo dobro. Ovo neka još malo popeglaju kroz patcheve + možda kožnati izbaci još kakav novi driver. Inače savršena igra za high-end grafičku da se siluje na 4K rezoluciji.
Igram i dalje levele u Rimu, došao do Vatikana. Ima dosta šuljanja po zabranjenim zonama, gameplay je do sada uglavnom paziti da te netko ne vidi, naći lopatu ili čekić razbacane po levelima i lupiti stražare po glavi. Nekih posebnih mozgalica nije još bilo, no priča je super prezentirana, kao da gledam novi Indie film.
Došao i ja u priliku isprobati malo ranije na XSX. Čak i na konzoli lijepo izgleda. Ali, puno bitnije od grafike je osjećaj igrivosti. Da, osjećaj pametne igrivosti, istraživanja i avanture baš kao što bi trebao Indie biti. Atmosfera je odlična, dizajn je vrhunski, gameplay je stvarno više miks Dishonoreda s elementima Hitmana, nego što je nekakva FPS pucačina. Mislio sam da će biti frka igranje iz prvog lica, ali nije. Baš je jedinstveno iskustvo igranja i dobro da nisu nikoga kopirali.
- Uređivano
Uzeo Gamepass za STALKERa no on čeka bolje dane tako da će se odigrat Indiana!
Uskoro više dojmova no ova sada je baš ono - zabavno i odlično
Igram u widescreen formatu; ima drugačiji FOV i totalno mi je must
Kako je ljepo bez kompilacije shadera, FPS dropova, stuteringa itd….
Da nadodam, kao i nedavni Silent Hill 2 i ova igra ima dva settinga za težinu; borba i zagonetke
- Uređivano
Igra je poprilično drugačija od onoga što je mislim većina očekivala (čitaj: Uncharted s Indie licencom).
Barem za sada u prvih 3 i pol sata što sam uspio odigrati, većina gameplaya je istraživanje levela, traženje leadova na glavnom i sporednim questovima uz obilje šuljanja (nešto najbliže skali Hitmana kada bih trebao usporediti - samo ovdje ne ubijaš / napreduješ prema metu(i), nego tražiš leadove na questovima tako da si prerušen veći dio vremena). Pištolj nisam još koristio niti jednom, bič uglavnom za platforming. Riješio i nekakvu prvu mozgalicu, nije bilo nešto naročito izazovno, no u pitanju je bio tek manji quest koji nagrađuje skill bookom pa je bila zanimljiva usputna aktivnost da upotrijebim propuh u glavi.
Same stealh dionice nisu nešto naročito izazovne, npr. ovaj stražar te ne može skužiti ovako usred bijela dana budući da mu nisi direktno na putu, nego eto, malo iznad glave
Prerušavanja funkcioniraju po defaultu (sada npr. imam odijelo svećenika pa većina NPC-eva pretpostavi da sam dio Vatikana), jedino treba izbjegavati kapetane koji te kao odmah skuže te postoje zone gdje ne smiješ ići pa i krinka ne pomogne.
Inače je produkcijski igra sam vrh - dok krenu animacije, kao da gledaš Indie film uz savršeno pogođenu glazbu i nenadjebivu Indie atmosferu.
Uglavnom, gušti. Jedva čekam bozicne blagdane jer sada jedva stignem nešto igrati. Evo još par screenova: