PlayStation Portal
- Uređivano
Kupio i ja preko webshopa da mogu vratit unutar 14 dana.
Tak da ne ispadne kako pišem gluposti ili nemam uređaj, kasnije ću ga uslikat pored nicka.
Dobar dizajn uživo, ekran oštar uz jake boje ali input lag užasan. Trebalo je oko 20 min nakon prvog paljenja da poskida i instalira 5 updateova.
Ciljanje u Resident Evil 4 Remake je neizvedivo osim ako igraš na assisted ili si kežualac koji špriča municiju po svemu i svačemu. Pogotovo optikom na pušci.
Shooting Range gdje je bitna brzina i najmanja sekunda za Rank S i sve 3x silver medalion nemoguće.
U stanju kakvom je kod mene uređaj je beskoristan za ozbiljno igranje.
Može se igrati PS One klasik poput Syphoon Filtera koji na malom ekranu bolje izgleda, Plague Tale 1 i 2, Spiderman 2 na friendly težini, Assasins Creed Mirage. To sam isprobo uz RE4.
Ali eto za jedan RE4 koji je među najboljim igrama svih vremena nije. Vjerujem ni za Returnal, Sekiro, Nioh, Ninja Gaiden…
Spojen PS5 sa ethernet kablom, 5m logično. Ruter mi je 4-5 metara od kreveta, nema zidnih zapreka.
Jedino možda jebe jer je stariji model, ZTE 911 tak nekak, Tcom net, bakar.
Download 26 Mbps, upload do 10 Mbps
Pogasio postavke u PS5 koje savjetuju,
Nisam se igrao sa postavkama rutera i neta općenito za sada.
Probat ću još koji savjet jer bi stvar ipak bila dobra da nema takvog laga. Ovo je baš previše.
- Uređivano
pravednik baš ću vidjeti kako će biti kod mene. Jučer sam dobio novi ruter od A1 koji podržava 2.4GHz i 5GHz istovremeno pa nebi trebalo biti problema. Iako je kod mene net dosta sporiji (download 15Mbps, upload 1,5Mbps) čini mi se da je mreža dosta stabilna i vrlo mali ping. Pa ćemo vidjeti. Po svemu bi doma preko rutera trebalo raditi kako spada.
- Uređivano
Uzeo sam jučer Playstation Portal i koristio ga nekih 3h te isprobao nekoliko igara. PS5 spojen je na ruter ethernet kabelom, PS Portal udaljen je od rutera cca 3m i nema nikakvih prepreka. Internet ide preko bakrene parice i brzina interneta je download do 20mbps, upload 1-2mbps i to su brojke kad nije ništa spojeno na WiFi. S obzirom da mi žena koristi laptop koji je spojen na WiFi, gledam TV koji ide preko rutera/receivera, downlod zna pasti i na 10mbps (možda čak i ispod). Znam da s ovim brzinama Portal ne mogu koristiti van home networka no to mi nije bila ni namjera već ću ga koristiti isključivo doma. PS Portal povezan je s ruterom preko 5GHz frekvencijskog pojasa (razdvojio sam 2.4GHz i 5GHz).
Spajanje Portala s plejkom prošlo je bez ikakvog problema, nakon skinutih par update-ova sve je bilo OK. Prva igra koju sam isprobao bila je GT7. Igra radi uglavnom na 60 fpsa bez degradacije slike uz povremena trzanja i pad fpsa što nije trajno (npr. u zavojima ili ako te prelazi drugi auto). Da li je igrivo - defiitivno je. Nakon toga sam probao Final Fantasy XIV te Elder Scrolls Online koji su MMORPG-ovi i koriste internet. Obje igre radile su dosta dobro, u Full HD rezoluciji uz sitna trzanja te nije bilo degradacije kvalitete slike. Znači, mogu igrati bez problema i definitivno je igrivo. Nisam isprobavao nekakav FPS (koje inače ne igram) no čini mi se da igranje takvih igara (gdje su bitni refleksi) ne bi bilo baš najbolje iskustvo.
Prije Portala isprobao sam Remote Play na mobitelu i izvedba je bila gotovo ista u odnosu na Portal, ne bih rekao da je nešto bolje ili lošije. Također, treba napomenuti kako Remote aplikacija na mobu ne koristi internet dok PS Portal treba imati konekciju na internet (iako je unutar home networka). Tako da se da zaključiti kako unutar home networka brzina interneta ne igra nikakvu ulogu (barem u mom slučaju) već se sve svodi na kvalitetu rutera i stabilnost internet signala. Iako je iskustvo igranja solidno smatram kako bi Sony trebao popatchat Portal da sve bude ipam malo glađe jer mislim da trzanja nemaju veze s brzinom interneta čak niti s ruterom.
I da, na pljeki sam promijenio rezoluciju na 1080p, isključio VRR, isključio HDR no nije imalo nikakvig utjecaja na izvedbu na Portalu.
Bitno je da si zadovoljan, treba tu jos updates da bude bolji po nekim pitanjima, ja večinom igram performance/RT 60 (kad je to moguce) uz povremeni lag ali nista nije pretjerano bez degradiranje slike.
Fora stvarcica, ali ne 220 € fora, 50 max bi dal.
Prije Portala isprobao sam Remote Play na mobitelu i izvedba je bila gotovo ista u odnosu na Portal, ne bih rekao da je nešto bolje ili lošije. Također, treba napomenuti kako Remote aplikacija na mobu ne koristi internet dok PS Portal treba imati konekciju na internet (iako je unutar home networka). Tako da se da zaključiti kako unutar home networka brzina interneta ne igra nikakvu ulogu (barem u mom slučaju) već se sve svodi na kvalitetu rutera i stabilnost internet signala. Iako je iskustvo igranja solidno smatram kako bi Sony trebao popatchat Portal da sve bude ipam malo glađe jer mislim da trzanja nemaju veze s brzinom interneta čak niti s ruterom.
Fora stvarcica, ali ne 220 € fora, 50 max bi dal.
Meni jedino nije jasno te dvi stavke. Skoro imaš istu stvar s mobom i nekim bracketom za gamepad. Nešto tipa ovo:
Neznam kako opravadat baš toliko ulaganje u jako slično iskustvo koje je besplatno? Nisam detaljno pratio Portal pa me baš zanima koje su to razlike naspram ovakog Remote Playa i Portala da je vrijedno 210 € razlike ( 10 za bracket ) ?
- Uređivano
U subotu bio u city centru u sancta domenica, frend uzeo plejku 5 ja htio portal… nema ga nigdje izlozeno i pitao radnika tamo jel imaju, kaze da imaju i nosi mi iz skladišta.. Kaze radnik nikako mi to nebi preporucio jel si on uzeo, ima optiku i steka mu ko ludo, da je znao nebi nikad uzeo.. Ja rekao citao sam da je nekom dobro a nekom uzas ak meni laga dal cu moc dobit povrat novaca?Kaze da ne da mora bit mehanicko ostecenje, tipa da mi drifta analog itd…
Na kraju nisam uzeo.
danko-b evo iz osobnog iskustva mi ne laga uopće, a probao sam remote play na PC i on mi šteka. I nisam ništa podešavao na Portalu, ni na plejki
Nisam znao za to.., a sad mi nekak i interes pao.
Super, a citam uvijek dvojna misljenje oko toga nekom je super nekom uzas.. Ja sam ga htio uzet i eto razuvjerio me radnik. Uzet cu ga na nekom popustu pa ak mi nevalja da mi nebude previse zao love.
danko-b iskustva su vjerojatno svakakva zbog raznih routera koji ljudi imaju,. Nema tu veze ni brzina same internet veze koliko dobar wifi. Iako, ja u kući imam bar 15 uteđaja konstantno spojenih na wifi i opet radi normalno.