Batman: Arkham Asylum - davno sam odigrao original na PS3, sad sam odigrao i remastered verziju na PS4. Batman mi je (uz Sleeping Dogs) uvijek bio pojam za odličnu hand combat igru i bome se i dan danas super drži. Gotovo pa savršen combat rekao bih, možda u nekim trenutcima fali malo fluidnosti, no ništa strašno. Baš je užitak raditi comboe, predviđati countere i onda dovršiti protivnike. Svaki udarac se osjeti, jako mesnato.
Ne trebam ni napominjati, ali igra je stvarno odlična, dosta toga sam zaboravio moram priznati, pa mi je ovo u jednu ruku i bilo novo iskustvo. Npr. mislio sam da je čistokrvni open world, ali igra je više linearni open world, nešto slično kao Mafia remake. Većinom ćeš pratiti glavnu priču i misije, ali između njih dobiješ slobode malo istraživati mapu i riješavati Riddle challenge koji su mi često oduzimali pozornost između misija jer su toliko bili zanimljivi za riješavati.
Igrao sam na Hard i mislim da je dobro pogođena težina. Dosta izazovno i sigurno ćeš umirati na nekim dijelovima, ali lijep osjećaj postignuća kad pređeš neke dijelove, pogotovo boss borbe i combat protiv armed enemya koje možeš riješiti jedino u full stealth modu. Bossovi su mi bili dobri, solidne i raznolike mehanike, dosta izazovno. Dizajn negativaca mi je pogotovo bio dobar, pogotovo Bane i Joker na Titan otrovu.
Zamjerka baš i nemam previše, kamera zna nekad zazujat u užim prostorima i kretanje Batmana može nekad biti fluidnije u nekim akcijskim momentima.
Dužina je dobra, nije bezveze razvučeno. 16 sati za preći igru plus 80% Riddlera. Sad se bacam na dovršavanje Riddler challengea, a onda kasnije i oni Arena challengei, ako se dobro sjećam, to je dosta teško. Arkham City će ići uskoro isto na replay, a njega se još manje sjećam nego Asyluma, iako mi zvoni da mi je kvalitetom možda bio i bolji od Asyluma. Knighta nisam nikad igrao, ali doći će i to na red kad tad.