Darksiders Warmastered Edition - ovo je zapravo moja prva hack and slash igra koju sam odigrao. Dosta sam izbjegavao ovaj žanr, ne znam zašto, i više manje sam igrao demoe nekih igara u PS3 eri (God of War 3, DmC Devil May Cry…). E pa došlo je vrijeme da napokon i odigram full igru iz ovog žanra, a Darksiders mi je uvijek bio pomalo privlačan pa sam odlučio to odigrati. I baš sam zadovoljan. Odlična mi je igra. Combat je jako zabavan. Ima raznolikih gearova, abilitya i move-ova. Možda bi bilo lijepo da je bilo i više vrsta mačeva, a ne samo jedan, no bio je užitak s njim mlatiti demone, kao i sa ona 2 scythea. Krenuo sam odmah na Apocalyptic težini i mislim da je dobro pogođena. Ima težih dijelova, ali ništa prestrašno. Dizajn bosseva mi se jako svidio. Fightovi s njima dosta teški na početku, ali kad skužiš mehanike, postanu relativno lagani. Možda jedino da su bossevi imali health bar da znam koliko im uzimam healtha. Pomoglo bi jer mi se par puta desilo da sam radio damage protiv njih, opet i opet, ali nikako nekog napretka. Da bih onda skužio da neku malu stvarčicu treba drukčije napraviti. Sa health barom bih odmah skužio da nešto krivo radim i brže promijenio taktiku, a ne bespotrebno gubio vrijeme.
Zagonetke su isto zabavne, ali možda prelagane. Osim onog dijela kad dobiješ Void Walker i imaš dojam da igraš Portal. Taj dio mi je bio super i bome sam na par dijelova morao dobro zagrijati moždane vijuge. Priča isto kvalitetna i cijelo vrijeme me držalo da vidim što će se desiti sa War-om koji je prilično dobar protagonist. I ugodno sam iznenađen trajanjem, trebalo mi je oko 25h za prelazak. Istina, ja sporije igram SP igre i dosta sam side stvari riješavao, ali i bez toga se može natuči 15+ sati bez problema.
Već sam spomenuo neke mane, još bih dodao meh platforming, nekad užasnu kameru kad ne vidiš što se događa na ekranu i taj neki input lag sa dashom. Ne znam jel to namjerno tako dizajnirano, ali nekad sam stvarno poželio da je brži jer sam bespotrebno bio hitan od strane protivnika.
Sad se bacam na čišćenje do 100% igre, ima se još svakako što odigrati. A hack n slash ću zasigurno igrati više u budućnosti. Već imam u planu razne DMC-eve, GOW-ove, Bayonette, Nierove, Ninje i slične igre. Kao i naravno Darksiders 2 i 3.