Osim uloge poštara, ovih dana glumim i rimskog cara. Igram već nekih mjesec dana Total War: Rome 2 i gotovo sam (re)kreirao granice Zapadnog Rimskog Carstva:
Krenuo sam prvo iz Italije na Siciliju i zatim na Kartagu s idejom da osiguram središnji dio Sredozemlja za mirnu trgovinu prema istoku i zapadu te da spriječim Kartagu u bilo kakvom pokušaju dominacije na moru. Nakon što sam zauzeo prve regije na sjeveru Afrike, nastavio sam osvajati prema zapadu sve dok nisam došao do Gibraltara. Prije nego što sam stigao, mojem savezniku na krajnjem zapadu Afrike španjolska plemena su objavila rat pa sam iskoristio situaciju da zauzmem Gibraltar. Nakon toga umjesto da nastavim proboj prema Pirinejima, savezniku sam u Game Thrones stilu zabio nož u leđa - objavio rat, preuzeo cijelu regiju i uspostavio kontrolu nad Mauretanijom. Nakon toga sam zauzeo cijelu današnju Šponjolsku i Portugal i tu napravio pauzu da ojačam pozicije prije sukoba s Galima.
Na sjeveru Italije otvorio sam novi front s plemenom Venetti - na početku su sukobi s njima bili dosta teški (podcjenio sam njihovu vojnu snagu) gdje mi je prva veća bitka rezultirala porazom. Doduše, bila je to za njih Pirova pobjeda 😃
Nakon što sam zauzeo Alpe, osigurao sam svojoj virtualnoj obitelji (Junia s kojom igram) generalske uloge u legijama te napravio istovremeni napad na Galiju (današnja Francuska) iz smjera Španjolske i Italije. Imali su par savezništva, no kada nekoga napadneš s 8 do zuba naoružanih rimskih legija, loše mu se piše.
Nakon jedno 10-15 bitaka, Galija je pala te sam došao do samih obala Britanije. Istovremeno sam pretvorio Republiku u Carstvo i osigurao u stilu Sith Lorda vladavinu tisuću godina i dugoočekivani mir.
Dok sam počeo osvajati Afriku, imao sam dosta visoke poreze (da financiram prve 3 legije), no kako sam polako gradio ekonomiju u novim regijama, smanjivao sam porezno opterećenje da što brže generiram rast ekonomije i stanovništva. To se dugoročno pokazala kao vrlo dobra odluka budući da je carska blagajna puna, porezi niski i ljudi su zadovoljni Rimskom vladavinom (uz redovite reforme da smanjim stopu korupcije):
Prilikom kreiranja carstva, u potpunosti sam obrisao pod s dvije utjecajne obitelji, dok je treća jedino dobila kontrolu nad (nebitnom) sjevernom Afrikom:
Dok sam osvajao Galiju, germanska plemena su izuzetno ojačala te me sada na istoku očekuje pravo veselje:
Rimski car "Cursor" ostavit će svojoj djeci hrpu problema.
I za kraj, ovo je vjerojatno daleki predak iz Istre (pleme Venetti) dok kao posljednji preživjeli bježi pred cijelom legijom: