Misliš na Philipsovu il Tefalovu?
Air Fryeri (friteze na vrući zrak), dojmovi, preporuke i iskustva
Ja imam Philips i zadovoljan sam, al mislim da su obje super.
Sta nisu ti air fryeri kancerogeni?
Nekak mislim manje od obične kad se ne prži u dubokom ulju, zar ne?
Evo Tuhy, izbor sam ti sveo na ove dvije
- Uređivano
chono Svaka termička obrada mesa (ili praktički bilo koje druge hrane) nosi sa sobom i nusprodukte uz veći oksidativni stres (zato uvijek treba upariti meso sa salatom odnosno antioksidansima), kao što recimo i u procesiranom mesu imaš konzervansa koji su kancerogeni. To ne znači da zbog toga treba izbjegavati meso, jer ono, povezanost nije ujedno i direktna kauzalnost, jel. Umjerenost je bitna, kao i u svemu.
A prženje nekih namirnica u ulju je daleko štetnije u odnosu na air fryere zbog puno veće razine akrilamida. Preporuka je većinu toga u fritezi peći na najviše 180C jer tada ih manje i nastaje. Čim pripremaš hranu s malo ili nimalo biljnog ulja, to je velik plus, što zbog navedenog, što zbog manje kalorija i zasićenih masnih kiselina.
Pošto je Tuhy jeo za 2 osobe prije 15 godina tribati ce mu puno veca friteza
Pa ak uzme u Sancti ionak mu nece ni doc
Imas hrpu znanstvenih clanaka na temu, pisanih na nazavisnim sveucilistima po cijelom svijetu. Ima cak jedno sa zagrebackog. Sve koje sam otvorio imaju zakljucak da przenje na zrak stvara manje stetnih tvari, lekse probabljivu i manje kaloricnu hranu. Jedini negativan rezultat je bio kod nekih vrsta riba.
Samo googlaj air vs oil frying academic research.
Kad je već tema dignuta…
Uzeo Tefalovu, i s obzirom da sam sad u skidanju kila, ovo je ponajbolja kupovina ikad.
Ne opravdavam kupnju niti imam razloga lagat… meso spremljeno u njoj je jednostavno fino. Najviše spremam pileća prsa i ribu… treba tu još eksperimentirati sa drugom hranom, ali ovo je fino ispečeno, meko, hrskavo, i majke mi, nije suho.
Pomfri je također sasvim solidan (tu još trebam ubrat idealan timing) i evo, nemam riječi protiv nje.
https://www.mall.hr/friteze-na-vruci-zrak/tefal-easy-fry-mega-friteza-na-vruci-zrak-7-5-l-ey855be0
Nezz, s obzirom na brand, kapacitet i cijenu čini se kao supear deal. Da nemam ovu Tefalovu od 4,2l ovo bi mi bio no brainer za kupnju.