Ne treba stvarati kult ličnosti oko ljudi jer su nekad radili dobar posao. Njegova zadnja uspješana ideja su Simsi prije više od dvadeset godina.

Spore je svojevremeno imao ogroman hype, a ispao kompletni debakl.

Kao i Molyneux, debelo živi na staroj slavi.

weky ispao debakl, ali kao njegova ideja je bio vanserijski. Da su isli danas raditi spore, sa proceduralnom generacijom, igra bi donekle ispunila ideju i viziju.

Možda živi na staroj slavi, ali mislim da nije ni približno opravdano vuči paralele s Molyneuxom koji je varao ljude preko crowdfundinga.

Grupa entuzijastičnih fanova je izbacila demo za REmake 1 u stilu REmake 2.

Neki ga tu zazivaju pa evo vam na.

Ista ekipa radi i na fan remakeu Code Veronice.

• FFA +1

Odlicno, za sve koji nisu odigrali Nioh 2, topla preporuka. Vrh igra.

chono

Meni su indie igre iskreno u zadnjih par godina postale bolje nego AAA. Valheim, Stardew Valley, Slay the Spire, Deep Rock Galactic, Dead Cells pa čak i Terraria su igre gdje sam kumulativno proveo sigurno preko 500h čiste zabave. Imaju daleko najviše duše od svih kategorija.

prayer pa da, usude se inovirati, gameplay im je zabavan i cesto ne slijede sprancu i neke trendove. Meni je to u vecini slucajeva plus i bolje od razvikanih aaa naslova

prayer Mislim da je stvar u tome što postoje dva tipa AAA igara. Prvi je onaj koji se razvije u nekoliko godina i koji je zbog svog ciklusa razvoja prisiljen pratiti trendove, što dovodi do vrlo sličnih igara, koliko god mjesta radnje budu različita. Drugi tip AAA igre je onaj koji pomiče granice i žanra i AAA razine. Primjerice, RDR2, Witcher 3 ili TLoU2. One se razvijaju jako, jako dugo. Zato super sjednu indieji koji imaju ciklus izrade sličniji onome što smo iskusili kada smo bili kikići.

Inače, drago mi je da boomer shooteri dobivaju na popularnosti jer mi budi nadu da će jednog dana, netko, negdje, odlučiti napraviti igru kao što je Allied Assault. Klasična pucačina u WW2 s pamtljivim soundtrackom.

Fico

Vifis nisam razmišljao o tome na taj način no u pravu si. Daleko je premalo takvih igara koje ti se urežu u sjećanje, a općenito novih igara koje nisu na isti kalup i zbog toga su mi indie drage. Recimo imaš igru koja se zove Minit i ima tako dobar i originalan koncept sa fantastičnim artom da je nevjerojatno, to je za mene prava igra gdje developeri razmišljaju izvan kutije.

@chono vidio sam da si igrao Elden Ring. Imaš masu takvih indie igara no ako te interesira imaš jednu koja je izašla prije par mjeseci pod nazivom Tunic pa vidi kako ti se čini. Nemoj misliti da pošto ima lijepi art da je vesela igra. Umro sam u njoj puno više nego u Dark Souls 3 😂

Ja trenutno igram minimum 90% indie igara na godišnjoj bazi i zabavljam se više nego ikad s gamingom. 🙂

Dolazi remake Age of Mitology. Nadam se da ce valjat, ne bi mi smetao jos jedan prolazak kampanje 😃

chono

Također, nisam ju igrao online ni blizo kao AoE2, ali kampanja je bila vrhunska i prošao sam desetak puta. Odmah mi je iza Warcrafta 3 po tome. Nadam se da će odmah uključit i sadržaj iz Titans ekspanzije i možda neku opciju da se online igra samo base game ili sa svim uključenim.