• Gaming Vijesti
  • Svi su napali Platinum jer je navodno plaćao sitniš glavnoj glumici, ali to nije bila istina

Pročitaj na portalu
Članak

Svi su napali Platinum jer je navodno plaćao sitniš glavnoj glumici, ali to nije bila istina

Glumica Hellena Taylor u prve dvije Bayonetta igre pružala je glas Cerezi, međutim, nakon što se mogla dogovoriti s developerom Platinum Games za nadolazeću Bayonettu 3, izašla je u javnost s optužbama koje su snažno odjeknule među igračima.

Ne kužim koji je njoj vrag bio bio u glavi? 🤣

Kaj je mislila da će proći priča samo tak, u današnje vrijeme? Mogla je odma reć, 15 hiljada i gotovo.

Tzereen

Ne samo to, nego prvo je bilo 10k, nije htela pa ovi ponudili 15 pa ni to nije htela…jos na kraju rekli ajde evo onda neka manja uloga za 4k…..🙂

Tzereen

Ako je točan ostatak, a vjerujem da je, to bi značilo da je odbila 15k za 5 radnih dana od 4 sata odnosno satnicu od 750$. Ne znam koliko su voice actori inače plaćeni, ali meni se ne čini da je to loša ponuda, bar ne toliko da bi išao javno vrijeđat kompaniju koja me je probala zaposlit.

sanzo

Čini se super ponuda za toliko posla ali opet, ne znamo koliko su inače plaćeni ali ono što sam čuo koliko je ona tražila je onda apsolutno van pameti.

Definitivno skroz drugačija situacija od one početne koju je ona prezentirala, od poziva na bojkot čini se kako će ona na kraju ispasti ta koju će kompanije bojkotirati.

Ne znam kolike su satnice, ali bogme ni ona nije Jennifer Hale ili Laura Bailey.

A mislim da ima neki problem žena očito. Žao mi je.

Išao sam malo progooglat:

So, How Much Do Video Game Actors Get Paid?

The new rules generally stipulate contracts to be around $200-350 per hour, with a minimum of 2 to 4 hours. They also stipulate that stressful sessions should be divided into multiple segments to preserve the health of the vocal professional.

Union contracts, though, stipulate $850 for sessions lasting up to four hours.

Tako da je ponuda bila skoro 4 puta više od minimalne propisane od sindikata, rekao bi fer za nekog tko po 3. put ponavlja ulogu glavnog lika. Možda su mogli ponudit malo više, ali nikako nije bezobrazno mali iznos kako je na početku tvrdila. Ovo mi zgleda kao stvano glup način da si uništiš karijeru. Ne znam kako je očekivala da stvarni iznosi neće izać u javnost.

Sad nije ni bitno dal je ponuda mala, ok ili super, problem je kako je ona "iznela" informacije i kako ih je predstavila.

Da je rekla "ovi mi ponudili 15 sto je za mene ponizno" pa ajde da se vodi rasprava kolko ko treba biti placen…..ali eto jbg nije tako odradila.

Ono kad si u industriji preko 25 godina i imaš iza sebe repertoar remek djela bez ikakvih pokazatelja da si robovlasnik i dovoljna je jedna riječ žene (bez ikakvih dokaza btw) da ti se čitava karijera poljulja te da te ljudi pljuju uzduž i poprijeko.

Kamiya we failed you.

On a side note, preporuka za pročitati:

https://www.patreon.com/posts/everything-once-73616074

@Snakedoc - Evo, još si javno išao bojkotirati Platinumce radi nje, a ispada da je ona problem u priči 😃

Pisao u drugoj temi dok je priča došla, čak da je i dobila ponudu od samo 4000$, ne ideš u medije srati po kompaniji s kojom si već surađivao da dobiješ cifru koje želiš. To je van svakog poslovnog bontona i uvijek se pojedincu obije o glavu.

Kao što rekoh, mogla je onda pokrenuti neku udrugu / organizaciju gdje bi okupila tu branšu i išla u borbu za veća prava, bez prozivanja pojedinih kompanija.

Živo me zanima tko će sada željeti s njom surađivati kada je cijela priča došla u medije.

Solid_Snake

Bio bi super pregled cijele situacije bez ovog zadnjeg odlomka, koji je stvarno nepotreban. Ne vidim razloga da ide kopat po prošlim objavama koje je žena imala i vrijeđat ju na račun toga.

foggy mah nije rekla da je 15k u igri, namjerno očito, ali svejedno je premala cifra za "lice Bayonette"..

A ponuditi 4k za manju ulogu je sramotno.Glumci zaslužuju bolji tretman.

Svaka tvrtka ponudi cijenu za koju smatra da im se uklapa u budžet projekta (i za koju misle da će dobiti kvalitetnu uslugu), a pokriva sa svime ciljanu profitnu maržu. Druga strana ponudi koliko misli da njegov / njezin posao vrijedi i ako se nađu negdje "na sredini", dogovore se. Ako ne, široko je tržište za obje strane. Koliko je nešto puno ili malo, ne može niti jedan birokrat na svijetu definirati (pogotovo ne pojedinac iz široke mase, iz svojih osobnih stajališta i sustava vrijednosti).

Isti posao se može raditi za 100, 200, 500, 1.000 ili 10.000$ po satu. Tvrtke neka same biraju, kao što svaki pojedinac može sam definirati svoju satnicu koja pokriva dodanu vrijednost koja je rezultat njegove vještine i trošak (materijalni / vremenski) da se ta vještina izbrusila. Ako postoji neki stav da su cijeloj branši zakinuta određena ustavna prava, oko toga se može raspravljati, od države do države.

Snakedoc Mah, samo si fulao 100% u namjeri, i ne samo da si sebe obmanuo, nego i javnost 😃 Vidite koliko je opasno vjerovati svima na riječ na prvu? Očito gospođa ima nekih svojih problema s ovim, a to je okrenula na druge.

4 dana kasnije

foggy nije tu kraj priče, znaš još uvijek se sve ne zna.

Ne bi ja branio PG tako brzo.

Snakedoc Ne branim nikoga, samo mi je smiješan cijeli ovaj argument koji ispada sapunica koja nema veze s nama. Mi smo tu da se igramo, a Baya je igretina.