Linux na stranu, mislim da je kranje vrijeme da Windowsi postanu u potpunosti besplatni za privatne korisnike, bez dodatnih zahtjeva za aktivacijom i sl. Istinabog, key se na onim stranicama "sivog tržišta" nađe za par eura (kako sam i sam aktivirao, lol), ali svejedno…Realno uz tu stavku jedino što može ajmo reći potaknuti neki osjetniji broj korisnika na neku veću tranziciju na Linux bi bila još veća bloatanost sljedećih Windowsa ili model po kojem bi sve funkcioniralo po principu pretplate, uključujući i OS.
Flipper To je dosta izgledan scenarij, nažalost. Ali ako kontinuirano opada interes za njihovim igrama ili ne uspijevaju isporučiti 90+ materijal, u biti i nema puno drugih opcija za proizvođača koji je pod okriljem EA. Nisu slučajno tu gdje jesu i nije ni tako slučajno da su sva veća imena studija odavno otišla. Poslovati toliko dugo po istom modelu je jako izazovno, pogotovo kad te još zbog nekih poslovnih odluka (promjena enginea, slučaj Anthem…) dodatno unazade i otežaju projekte.