Odigrao Virtuous Mission na Extreme pa da napišem par dojmova;
Vizualno i zvučno kao i sam gameplay aspekt igra je besprijekorna. Igram na PS5 slim. Nisam uočio nikakve tehničke poteškoče.
Igram na New Style i gameplay je fantastičan. Crouch mode, ciljanje i hodanje, CQC sve je odrađeno vrhunski - fluidno. Neprijateljski AI je visok. I najmanji šum i micanje primječuju ako Vam je camo postatak ispod 80 posto, a i s 80 posto morate biti pažljivi i oprezni kako se mičete jer Vas lako primjete.
Sustav camo je implementiran shortcutom da mjenjate body i face camo pritiskom na dpad igra se pauzira dok ne odaberete koji ćete camo odabrati. Pored Vam piše i +postotak koliko će Vaš camo postotak rasti ili - koliko će pasti ako odaberete koji od ponuđenih camoa. Odabir camoa kroz menu je također prisutan.
Nisam imao još dovoljno prilike da istražim sve gameplay aspekte pošto igram no kill + complete stealth, pa sam poprilično ograničen na radnje koje mogu izvoditi, ali CQC koji sam iskoristio, implementiran je dinamično i filmski i izgleda zbilja atraktivno.
Pucanje je također dobro. Ako ste u crouchu ili pužete pucanje je stabilnije, te što Vam je meta dalje to imate više šanse da promašite. Gađao sam udaljenu metu iz first person moda sa pištoljem za uspavljivanje, te usmjerio nišan točno na metu koja je bila poprilično udaljena i promašio, tek iz trećeg hitca sam ju uspio pogoditi.
Za sada igra ispunjava očekivanja kako vizualno tako i s gameplay strane.
Jedina zamjerka koja ne umanjuje cijenu proizvoda niti sam proizvod kao takav, ali je važno naglasiti, te je jedina stvar koja me razočarala je da su promjenili vokalisticu main theme pjesme "Snake Eater". Poprilično me iznenadilo kad sam čuo uvodnu pjesmu nakon Virtuos Missiona, a ono promjenjena verzija. Osobni dojam da je novi vokal poprilično lošiji od originala u toj mjeri da uopče nije ni mjerljiv sa originalnim vokalom. Netko tko igra Snake Eatera po prvi puta lako će steknuti dojam kako je pjesma vrlo kvalitetno izvedena, ali oni koji su upoznati s originalnim vokalom primjetiti će poprilično lošu verziju u usporedbi s originalnom.
Za sada su dojmovi odlični i očekivanja ispunjena, te očekujem da će tako ostati i do kraja.