Legendary_Hero
Ova usporedba fokusira se na razlike između PC-a i konzola.
PC verzija stigla je s brojnim problemima i ograničenjima. (Ko bi rekao opet jel?)
Broj sličica u sekundi ograničen je na 60 fps na PC-u, bez ultrawide podrške za monitore ili postizanja fps-a većeg od 60. Ova tri problema riješena su prvog dana izlaska zahvaljujući zajednici modera-običnih korisnika (Fuck you Konami)
Grafičke postavke su dvosmislene i ograničene. Zapravo, igra ne nudi mogućnost istih postavki usporedivih sa konzolaškim verzijama, koje imaju KVALITETNIJU LIGHTING POSTAVKU-OSVJETLJENJE. (Jesus…)
PC verzija ima neke sjene veće rezolucije i detaljnije refleksije u usporedbi s konzolama.
Unatoč vizualno inferiornom osvjetljenju u usporedbi sa konzolama, PC verzija uz Nvidia RTX 5070 postiže performanse slične onima na PS5 Pro. To ne govori dobro o igrinoj optimizaciji.
Najnovija zakrpa objavljena danas riješila je neka usporavanja i padove fps-a ali ne sve. Prije toga, igra se rušila čak i pri promjeni načina prozora, windowed ili fullscreen.
Igre s lošom optimizacijom na PC-u (posebno na Unreal Engine 5) postale su norma, ali ovo ide korak dalje. Nije samo nedostatak rada, već i nedostatak interesa.
Metal Gear Solid 3 je prestižni serijal i nije zaslužio ovakvo izdanje. Kao obožavatelju boli me što ga zasad ne mogu preporučiti.
Dakle, PS5 Pro u praksi ima veću postavku osvjetljenja kao najbitnije vizualne stavke koja čini razliku.
Fan sam Metal Geara i Kojime ali ovo uništava industriju te iz principa bojkotiram. Vi koji ste kupili preskupa deluxe izdanja i pišete hvalospjeve zapitajte se jedno. Utječe li vaš pretjerani fenbojizam na gaming industriju? U drugim temama prkosite zajedno samnom protiv takve prakse. Za mene nema razlike radi li se o Unchartedu, Mindseye ili Metal Gearu ukoliko proizvod nije tehnički ispoliran, pogotovo za PC i Pro konzole.
Nemojte biti ni licemjeri, točno znam koji će član napisat da brojim pixele, da serem, igra nije loša, YT i internet lažu…
Drugi će pisat da kupim igru (kako bi potvrdio da sam idiot) jer inače nisam legitiman kritizirat presveti Konami.
Eto vam u sridu, @pravednik bi kupio igru da košta i 200 eura, samo da su se potrudili.
Imaju gotov proizvod koji su otuđili Kojimi i prenamjenili u novi engine,
VIZUALNO ODLIČNO, TEHNIČKI POVRŠNO.
Sjetimo se i fijaska sa Metal Gear Collection vol. 1, kojeg su patchali površno kroz godinu dana, većinu stvari riješili su moderi, sami igrači.