Kaže ne uzima ništa, a onda na kraju nabroji cijelu apoteku 😄

Fenix i jos uzme platinu na kraju

OverHypedG

Ok hvala, opet cu 3 dana fastat, al cu ovaj put pit cu himalajsku sol, magnezij i crnu kavu ujutro.

Fenix Pretpostavljam da je taj magnezij koji uzimaš zapravo magnezij klorid? Da, ima ga u svim boljim ljekarnama (ja se držim Okinawa Nigarija). U biti u tih pola čajne žličice rastopljene u vodi bi trebala biti neka preporučena dnevna doza. Nema potrebe dizati preko toga, osim za one koji su starije dobi i apsorpcija im je otišla skroz dolje. Isto tako, najbolje je to uzimati u popodnevnim satima nakon jela po mogućnosti. Magnezij ipak opušta pa je zgodan za uzeti i u večernjim satima.

Inače, ako te dere stres, mogao bi probati i s ashwagandom, ali o tome bi više mogao reći @Kaiserus ? Ja sam probao jedno pakovanje od 100 gr, ali to uzmem nakon vježbanja pa stvarno ne mogu reći koliko iam ustvari koristi, ali svi prirodni adaptogeni su naravno dobrodošli.

Zero mogao bi probati i s ashwagandom

Nju spominje Drago Plečko i to je po njemu najljekovitija biljka. Kupio je ja prije 7-8 g i još mi stoji za arhivu. Špajza mi puna svega tih preparata za koje sam daval brdo love a nikakve koristi. Rekoh, ne više. Prošao sve to.

evo, našel je:

Vi ste svi ošli u qrtz.

Kaiserus Pa malo mace, pa malo chie, pa fino sve skupa s BCAA i eto bomba zmiksić, taman dovoljno da par dana više ništa ne treba i da ne znaš za sebe koliko je to zdravo.

Zero ja stvarno znam biti na granici da ne odem u groznicu šta se tiče tog kortizola i umora nekad. Ali sam se navikao. Dobro moji treninzi znaju biti malo žeđći ponekad

Kaiserus Onaj filing kad poslije vježbe legneš na kauč, kreneš nešto gledati i onda na polovici doživiš blackout? Poznato mi. Još kad je nešto "napeto", dogodi se i ranije. Da samo postim vjerojatno ne bih gomilao filmove, serije i igre već bih sve dosad pogledao/odigrao. Krivi životni izbori.: (

Zero Mislim na doslovno filing di se probudim ujutro, tresem se i imam groznicu laganu jer sam digao 190 bench dan prije i odradio nakon toga ostali dio treninga, pa se onda ljujam i boga molim da me probije hladan znoj i da me malo stabilizira. I ne postim kad se to radi, taj fasting se ne radi ako osoba trenira intenzivno. Probao, fali energije, mozak ne radi. Gledajte da jedete kvalitetno i da potrošitie više nego šta unesete kroz tjedan i ne tražite brza riješenja. To je moj savijet za ovu temu. Tko ganja duhovna iskustva neka posti, vi šta ganjate koje kilo skinuti trenirajte.

13 dana kasnije

Aplikacija pokazuje ukupno sedamnaesti dan water fasta ovaj mj. 7 + 3 + 5 + 1 + 2/5 (idem do konačnih 5 do petka).

Placebo ili ne, ali dugo se nisam ovako dobro osjećao. U izostanku prezderavanja imam vecu motivaciju kretat se i vježbat, svaki dan trcanje ili pentranje po Sljemenu. Produktivniji sam, manje živčan… U brojkama, blago se povećala mišićna masa i izgubio 9kg. Zasad nastavljam barem još neko vrijeme 5+2

Fenix

Bravo, svaka cast ja sam bio 1,3,2,3.5,2 dana ,poceo sredinom proslog mjeseca.

5kg skinuo, al cim pocnem jest dobim kilu natrag 😄

Uglavnom najveci boost energije mi je bio u ovih 3.5 dana to jest 86 sati.

godina kasnije

Upravo sam završio svoj prvi post. Plan je bio 48-72 sati ali stao sam na 44.

Za prvi put sam zadovoljan i sigurno sljedeći idem na minimalno 48 a probati ću potegnuti do 72 sata jer vidim da mogu.

Zadnji obrok mi je bio u ponedjeljak navečer u 20.00

Prvih 24 sata mi je bilo dosta lagano. Čak sam nakon posla otišao na trening i dobro sam ga odradio iako mi je to bio drugi u dva dana.

Kasnije navečer sam zaspao kao mala beba. Nije me lomila glad ali sam bio malo umoran.

Ujutro u 6 kada sam ustao je bilo 36 sati od početka i već sam osjetio veći umor.

Kroz dan na poslu sam dobro podnosio glad ali sam bio jako iscrpljen.

S obzirom da sam prvi put postio nisam siguran dali je tako velika iscrpljenost rezultat posta, dva treninga u dva dana, nenormalnih temperatura ili od svega zajedno.

Očekivao sam da ću dobiti onaj nalet energije kada tijelo počne koristiti tjelesne masti za energiju ali to se nije dogodilo.

Kada kolega vozi na posao iskrca me na rivi a ja imam nešto manje od 100 metara strmog uspona do kuće.

Jedva sam se uspeo koliko sam bio iscrpljen.

Vjerujem da bih vratio nešto energije da sam odmarao do sutra i tako bih post produžio i vjerojatno stigao do 72 sata ali…

Sutra je na poslu dan isporuke (ludnica) a kasnije sam pozvan na roštilj koji ne smijem i ne želim propustiti pa sam odlučio zaključiti post nakon 44 sata.

Definitivno ću opet postiti i planiram do uvesti kao nešto redovno više puta na godinu pa čak i jednom mjesečno.

Brijac

Eli ti sve u redu?

Jesi puno na suncu bio pa buncas i pitas gluposti?

StarFox_N

Probaj na jesen, bez treninga u dane posta. Ovo je bilo baš hardcore prvi put.

Sad imaš dokaz da si zdrav, malo ljudi bi to izdržalo bez infuzije na kraju.

Jednom tjedno dobar dio života treba prakticirat post. Dakle 1 dan je dovoljan i na dugoročno će doć rezultati. Za vrijeme tog posta samo voda ili neka druga tekućina i niš drugo.

StarFox_N Očekivao sam da ću dobiti onaj nalet energije kada tijelo počne koristiti tjelesne masti za energiju ali to se nije dogodilo.

StarFox_N jesi probao sa žličicom soli dnevno? Ona se preporuča kod fastanja, nema kalorija i obično dobiješ nalet energije

StarFox_N

Kod visokih vrucina i napora organizma nije preporucljivo postiti, ako želiš ljetni post tada ne jedi nista iza rucka sve do slijedeceg break-fasta ili dorucka, to je nekih 16-18 sati ne jedenja i sasvim dovoljno za zdrave dobrobiti bez da iscrpiš organizam, elektroliti i dosta tekucine su bitni tokom postova.