Kaj se PC-a tiče u kratkom roku smo došli od upscale master race opcije, do upscale minimum zahtjeva za igranjem UE5 igara.

Kaj je najgore trenutne UE5 igre ne koriste najzahtjevnije opcije, znači taj engine se tek treba ispružiti kako treba. Nadali smo se dobro optimiziranom engineu, ove prve igre su hladan tuš. Grafički nije to toliki napredak ako je uopće a krši hardver.

U suštini, ovo je samo potvrda da će se konzole vratiti na default 30 FPS-a jer ako PC ne može to vrtiti u stabilnih 60 na 1440p rezoluciji, konzole sigurno neće. Ova opcija 1080/60 može proći ako imaš televizor od 55 inča ili manji i ne sjediš na udaljenosti od pola metra od njega.

Ja sam UE5 engine iskusio samo kroz Fortnite - naspram ranije verzije, performance udar je svakako poprilično vidljiv, s Lumen i Nanite opcijom neki average mi je bio oko 45 FPS-a na 3440*1440 rezoluciji. Čak dok isključim to, stabilnih 60 je teško imati, a pričamo o Fortniteu i developeru koji je napravio taj engine. Igrati UE5 igre na 4K rezoluciji, mislim da PC od 2-3 soma EUR ne gine.

Da, izgleda da će sad gurati upscale kao default. 1080p/60fps je čak i ok, ako će frame time biti ok. Remnant 2 je recimo primjer kako to ne funkcionira i koliko trzavu igru mogu napraviti ako se ne posvete optimizaciji. Ako je to problem, neka izbace određene efekte ili barem ponude mogućnost da se isključe i na konzolama. Nitko ne kaže da je npr. RT must have i da se bez njega ne može.

Vecina korisnika Steama ce profitirati! 1080p way to go 😃

Ovo što sam nešto random čitao po internetu, developeri nisu baš oduševljeni engineom jer je optimizacija noćna mora. Naravno, ovisi i koliko je sposoban developer u pitanju, no vidio sam komentare tipa "ako se ne mogu glavni featuresi enginea imati uz neki normalan framerate, bolje onda razvijati igru na UE4".

Normalno da bolje, tehnički aspekt igre je i stabilnost a to niti jedna UE5 igra nema.

Jebe mi se za svemirsku grafiku iz CGI trailera ako mali određeni dio ljudi uopće to može igrati. Znači RTX 4090 i najnoviji procesor.

Remnant 2 me držao radi gameplaya i na PC-u ima prednosti ali majke ti božje zahtjevno u 3 pizde materine, sttuter koji nisu riješili od UE4.

Unreal Engine je svestran i gotov proizvod svima na korištenje, uz nadoknadu ali prednost dajem custom in house engineu poput Insomniac Gamesa, Naughty Dog, Ubisoft onaj koji koriste za Assasins Creed.

chono CDPR-ovi developeri nakon što iz Cyberpunk noćne more dođu u još veću Witcher 4 noćnu moru:

Giphy - Obi Wan Episode 3 GIF by Star Wars

Deadwalker Mislim da trebamo ipak pricekati jos igara u UE5, pogotovo AAA. Tada bi se moglo osjetiti koliko se da optimizirati s obzirom da do sada su vecinom bile prezentirane indie i AA igre u UE5 te je izvjesno da ce one i prve ugledati svjetlo dana. Ne zelim reci da je rijec o losijim developerima, ali neke skrivene cake u novijim pokretacima se lakse otkriju kada imas vise stotina ljudi koji rade na projektu. Ako ce i AAA projekti imati iste probleme, onda je dobra indikacija da ce Epic morati poraditi na UE5.

Fico sve štima, samo kažem, igrao sam Fortnite na kojem radi Epic i ako nisu mogli to bolje optimizirati, ne znam kako će onda ostali.

6 dana kasnije

Classes u Lord of Fallen

1. Blackfeather Ranger
        • Gear:
          • Axe
          • Bow
          • Oak Arrows
          • Poison Arrows
          • Light Shield
          • Medium Armor
      2. The Condemned
        • Gear:
          • Broken Bucket Fist Weapon
          • Throwing Rocks
          • Light Armor
      3. Exiled Stalker
        • Gear:
          • Two Daggers
          • Medium Stalker Armor
          • Throwing Daggers
          • Poison salts
      4. Hallowed Knight
        • Gear:
          • Short Sword
          • Knight Shield
          • Heavy Armor
          • Granades
          • Healing over time consumable
      5. Mournstead Infantry
        • Gear:
          • Spear
          • Light Shield
          • Heavy Armor
          • Throwing Javelins
          • Healing over time consumable
      6. Orian Preacher
        • Gear:
          • Hammer
          • Light Shield
          • Radiant Catalyst
          • Healing Radiant Spell
          • Light Armor
          • Small Manastone consumable
      7. The Partisan
        • Gear:
          • Flail
          • Knight Shield
          • Heavy Armor
          • Unripe Berries [Stamina regen]
      8. Pyric Cultist
        • Gear:
          • Cultist Staff Polearm
          • Rhogar Catalyst
          • Infernal Orb Spell
          • Medium Armor
          • Small Manastone consumable
      9. Udirangr Warwolf
        • Gear:
          • Long Sword
          • Throwing Axes
          • Medium Armor
          • Fire Salts
      10. Dark Crusader *
        • Gear:
          • Crusader Greatsword
          • Crusader Heavy Armor
          • Rosary Catalyst
        • * Dark Crusader je dostupan od pocetka za kupce Deluxe verzije igre ili nakon prolaska NG [ za standardnu verziju igre ]

Flipper da nije to onaj drugi sta vele da mu je preuzeo kanal? 😃

Nisam ga pratio neko vrijeme, sta veli za ovo?

Flipper ovo je bas on. A ono, da mu i nije sjela bas da je očekivao vise bla bla.

Flipper Pa meni osobno i 7/10 soulslike igre pasu, igrao sam i gore i uzivao. Mozda realno igra nije na tronu jer nitko ziv From ne moze pratit, ali po svemu sto sam vidio lepa je. E sad, prvi dio je malo bio odron, pa se postavlja pitanje hoce i drugi malo tog mulja potegnut.

Cemo da vidimo

Ovo bi isto volija probati prije kupnje, prvi dio nije bio nesto ali nije bija ni toliko los. A posto san ima game breaking bug na pola igre nisan je nikad ni zavrsija.

chono A ne znam, nije mi sjeo pa sam i odustao od njega, a tesko da ce dobit novu priliku. Dvica me vise zanima.

foggy

Ma daj tako stara igra je vec mrtva za tebe i ostale nema tog trenutka da ces reci uf iden lordse zaigrati. Jedino da je 10/10 igra ovako znas i sam da od toga nista.

foggy ok je, prosjecan do vrlo dobar naslov. Ima svojih problema, ali je zaista daleko od odrona kako si naveo.

chono Dobro, ne moras 2 puta napisat isto 🙂

Igrao sam gro slicnih igara pa mi nije na toj razini koju navodis, ali to je samo moje misljenje i okej je sta je tebi solidan. Skroz nebitna stavka u raspravi za dvicu.

Miro ajde već znamo da ćeš kupiti ili day one ili prednaruciti jer će ti Starfield dopizdit.

Flipper

A viditi cemo recenzije, mislija san i Atlas kupiti pa kurac.

Ako dobije dobre ocijene uziman

Ja sam prednarucio cim sam vidio prvi trailer 🤣🤣🤣

foggy Igra uopće nije bila loša ali nije ni odlična.

Problem je što je previše dobrih igara da bih trošio vrijeme na nešto što je samo solidno i ništa više od toga.

Svakome tko želi svoju "Souls" dozu preporučio bih da radije odigra bilo koju od Froma ili Nioh 1 & 2.

Btw novi LOTF izgleda jako dobro i zainteresiran sam, iako moram priznati da sam okrenuo očima na još jedan soulslike naslov.

Čekaju se recenzije.

Jebeno izgleda i jebeno se igra.

I meni se svida, sam koju klasu igrat to je bolje pitanje. Mislim da ce bit stalker ili crusader.

10 dana kasnije

Ajde dajte van neki demo da malo igramo 🙂 neda mi se cekat 10 mjesec

17 dana kasnije

Ovo stvarno obećava. Toliko da će je i Miro moći završiti.

elder8472

Jebiga ja neman vrimena ko vi izmisljati da neman vrimena za igrati dok ne dode patch da olaksa igru.

Miro Ti imas vremena samo za prec igru uz build videje da 😃

pusti njega što igra sa youtuebom i wikipedijom otvorenom. tu ste bitni samo ti tuhy i elder

Giphy - part brother GIF