Pogledao i ja…za sad super…s obzirom da znamo igru ovo je super…

Iako mi na prvu nije najbolja serija ikada, treba pogledat cijelu sezonu te onda donijeti zakljucak.

I da totalna je glupost što nisu odmah pustili barem pola sezone…

I meni za sad odlično. Mala primjedba da Pedro valjda nije dana ostario, a prošlo je 20 godina i Ellie koja mi i dalje nikako ne paše, baš mi je nekako isforsirana. Crnu Sarah ne treba ni komentirati, čim se Neil morao gurati i u seriju morao se očekivati i woke bullshit. Bit će mi žao ako ovako dobro nastave i onda krene ona kenja od Part 2, ali što je tu je.

Kako nije ostario? U onom flashbacku se baš jako vidi razlika.

doctorfreak I da totalna je glupost što nisu odmah pustili barem pola sezone…

😃

Dobro došli natrag u normalno funkcioniranje tv svijeta. Jesam ja stvarno jedini kome je predNetflix razdoblje bilo bolje?

TV epizode jednom tjedno, razgovori na kavi s ekipom o odgledanome, debatiranje, rasprave kako će dalje, drhtanje o sudbinama omiljenih likova…. Imali smo tjedne zajedničke gledaonice kad je LOST eruptirao u popularnosti, hype je trajao mjesecima, tad je još većina serija imala preko dvadeset epizoda po sezoni. To su bile cijele "sportske" sezone. Meni to iskreno nedostaje.

Da prostite, ali ovo Netflix sranje, izbacit nešto i zaboravit na to za tjedan dana, meni je to kurčina. Nema više prave čari u praćenju omiljenih serija na takav način.

Sjećam se, ja student, svako ujutro se budim i prvo na torrente skidat nove epizode koje su u noći bile emitirane. Cijeli raspored sam imao, za cijeli tjedan. To je bio život.

weky Kako nije ostario? U onom flashbacku se baš jako vidi razlika.

li sam pospan ili ja baš i nisam vidio razlike, morat ću ponovno vratiti scene.

Edit: evo pogledao, malo su ga posijedili i tjt, ne izgleda mi uopće kao čovjek koji je ostario 20 godina, ali ajde, manje bitno, neću se uopće na tako nešto fokusirati.

ThomasAAnderson Jesam ja stvarno jedini kome je predNetflix razdoblje bilo bolje?

Moguće, mnogi od nas su došli u period da su toliko zauzeti da jednostavno zaborave pola epizode za tjedan dana tako da, barem meni, ovo čekanje nikako ne odgovara.

Kakav vam je uopće osjećaj gledati nešto, a u pravilu znate 99% toga što će se dogodili? Meni je full čudno, uopće ne znam kako bi to opisao, a nisam to doživio do sad.

Pedro je iz Južne Amerike pa je i kćer takve puti…tolerantni ljudi gledaju glumu, a mala je odlično odglumila, na poznatu mamu.

Prezadovoljan.

Nadam se da će ovo utjecat na vjernost budućih adaptacija.

E da, ko je radio color grading na seriji bi trebao dobit sve nagrade ikad.

Jako je dobar i story arc da Joel traži Tommya. Dalo je dubinu Robertu, a najviše njegovoj motivaciji da pomogne Marlene i ode van zidina.

To su neke stvari koje su vjerojatno Druckmannu pale na pamet iza Tlou, a koje bi dale puno više dubine originalnoj igri.

Općenito su sve stvari bolje povezane.

Solid_Snake jedina zamjerka koju imam je to da na kraju kada onaj tip skenira Ellie na kraju, uopšte nema nikakve detaljnije konverzacije, nego je samo let's keep going.

Ovo je i meni upalo u oči, al upravo kak je Anderson reko… bit će početkom sljedeće epizode, sad im je fokus bio na bijegu iz tog područja.

Također, jedino što mi je krivo što nije prikazan sukob Marlene sa Robertom i njegovom bagrom, mrvicu mi taj dio djeluje preiznenadan.

Sve ostalo mi je apsolutno jebeni vrh i slažem se sa apsolutno svim izrečenim.

Jebe mi se za izgled Belle Ramsay, mala zasad jebeno skida Ellie. Možda mrvicu više agresivnosti nego bezobraznosti, kak je Prayer reko, ali raspršila mi je apsolutno svaku sumnju u nju. Doduše, ne vidim ju zasad kao apsolutnog nositelja uloge nakon što se Joelu dogodi što se dogodi, al događaje iz druge igre očekujem tek u trećoj sezoni, tako da ima vremena još "odrasti".

Marlene savršena (bit će šteta ako je neće bit više u seriji), Tess mi je ok, a Joel je jebeno sve.

"Intervju" na samom početku baš odličan uvod u svrhu pojašnjenja, a i radnja iz 2003. je stvarno predobro odrađena.

Općenito mi je ovo krenulo na itekako zadovoljavajuć način, sličnosti sa igrom i fan service stvari su odrađene maestralno. Nikakvo brzanje, sve je na svom mjestu, gluma i scenografija su top i uvjeren sam da će ić samo nabolje.

Pogledao sam i ja prvu epizodu. Prezadovoljan sam! Iako sam znao cijelo vrijeme što će se dogoditi i dalje sam imao onu dječju znatiželju gdje nisam mogao dočekati sljedeću scenu da vidim kako će ju odraditi. Gotovo pa i da nemam zamjerke. Kvalitetno praćen source materijal uz pokoju odličnu novost.

Pedro kao Joel odličan, ali Bella kao Ellie još bolja. Savršeno pogođena pa i bolje od toga. Kad sam prvi puta prelazio igru, moram priznati da me Ellie pomalo nervirala, a to ovdje nikako nije slučaj.

Kad se samo sjetim koliko igra postaje bolja, to mi je više žao što nemrem odmah pogledati ostale epizode jer me zanima kako će ih odraditi u seriji. Bill, Henry i Sam, onda zimski dio sa Davidom… toliko genijalnih stvari kojima se radujem.

Iako ne gejmam više, najradije bih sad ponovno odigrao jedinicu i dvojku, baš me serija nahajpala na to.

Tzereen Uvod s intervjuom je vrhunski.

Prezadovoljan sam prvom epizodom.

Atmosfera i produkcija su top.

I meni se sviđa što je serija preuzela puno toga iz igre a opet je dodala nešto svoje i malo promijenila određene scene.

Pedro kao Joel je rasturio. Sviđa mi se i odabir glumice za Tess.

Jedina zamjerka bi ipak bila Bella kao Ellie.

Nikakve veze s njenim izgledom jer mi je bila zakon u GoT-u.

Mislim isto kao i Shooter. U igri me Ellie osvojila na prvu jer mi je bila presimpatična.

Bella u seriji potpuna suprotnost.

Možda mi se svidi kasnije i razuvjeri me.

I odmah ću zamoliti administraciju da ne napravi istu grešku kao s TLOU 2 temom tako da dozvoli da ode kvragu.

Odmah režite u korijenu spominjanje crnaca, gejeva, wokea itd.

Tuhy Intervju" na samom početku baš odličan uvod u svrhu pojašnjenja

Ne da je odličan, već mi je ovo možda u Top 3 uvoda u jednu seriju ikada. Možda sam ja previše specifičan i dajem pažnju nekim sitnijim stvarima, ali taj uvod u kojem pričaju o bakterijama/gljivicama i generalnoj opasnosti po čovječanstvo, što nas je kao gledatelje odlično uvelo u detalje onoga što nas čeka, me izuo iz kućnih papuča.

Što se serije tiče, ekipa već rekla većinu stvari.

Prvi dojmovi odlični. Gluma na najvišoj razini, za Pedra nemam riječi, na Bellu moram još navići. Mala se trudi i vidi se da joj je stalo, i samo zbog toga mora dobiti simpatije i pažnju.

Craig i ostala ekipa koja je radila Chernobyl i preuzela ovaj projekat, moram priznati da im po kvaliteti i profesionalnosti nitko trenutno prići ne može.

Taman pogledo. Prvi dojmovi kao i dosad sve receno. Odlicno odradeno, od samog intervjua koji nas vodi u tematiku problema pa do bijega sa Sarah i dalje. Pedro kao da gledam Joela iz igre, Bella mi se takoder svidila iako sam bio skeptican, daje tu dozu bahatosti, pocetnog nepouzdanja u "Joela i Tess" i mogla bi biti jako dobra Ellie. Nevjerojatno je koliko su isli vjerodostojno nekim najmanjim detaljima iz igre tipa kad krenu Sarah, Tommy i Joel pa na prvom skretanju prolete 2 policijska auta, a skretanje identicno onome u igri, dijalog takoder identican. Nevjerojatno.

Gledam ponovno jer nisam normalan i ima jedan super detalj koji nisam pokupio na prvu. Zaraza je krenula koliko se sjećam iz igre iz zaraženih usjeva i tako se proširilo po cijelom svijetu.

U prvih pola sata epizode, Joel, Sarah i Tommy ne jedu palačinke i brašno, ne jedu susjedove kekse jer ujutro žure, a kasnije Sarah ne želi s grožđicama i na kraju ne jedu tortu jer je Joel zaboravio kupiti.

Brijac

Nisi početak gledao?

I scenu kad nađu ono truplo koje bi trebalo širit spore, jasno se vidi da su gljive.

Odlicna prva epizoda, Pedro je cudo, mala mi nije sjela za sad, ponasa se ko savage neki kaj nije bas u skladu sa ellie iz igre, ali ima jos 8 epizoda, vrhunski snimljeno, onaj cijeli escape u autu je one shot ako me pamcenje sluzi i onak bolesno dobro, pocetak je nekaj najbolje kaj sam videl u serijama, najstrasniji dio epizode i opcenito serijala, taj jedan govor znanstvenika, wow, svaka cast, najezil sam se. Jako sam zadovoljan, uopce ne sumnjam da bude ostatak sezone odlican.

wooddiebone Nisi početak gledao?

I scenu kad nađu ono truplo koje bi trebalo širit spore, jasno se vidi da su gljive.

Ispravio sam post, mislio sam sazna li se u igri, ne u seriji.

Brijac

Aha.

Kolko se sjećam, poprilično je očito iz infecteda da su gljive, a kroz popratni materijal, novinske naslove i razne plakate saznaješ i direktno o čemu se radi.