Taman pogledo. Prvi dojmovi kao i dosad sve receno. Odlicno odradeno, od samog intervjua koji nas vodi u tematiku problema pa do bijega sa Sarah i dalje. Pedro kao da gledam Joela iz igre, Bella mi se takoder svidila iako sam bio skeptican, daje tu dozu bahatosti, pocetnog nepouzdanja u "Joela i Tess" i mogla bi biti jako dobra Ellie. Nevjerojatno je koliko su isli vjerodostojno nekim najmanjim detaljima iz igre tipa kad krenu Sarah, Tommy i Joel pa na prvom skretanju prolete 2 policijska auta, a skretanje identicno onome u igri, dijalog takoder identican. Nevjerojatno.
The Last of Us rasprave (spoileri)
Gledam ponovno jer nisam normalan i ima jedan super detalj koji nisam pokupio na prvu. Zaraza je krenula koliko se sjećam iz igre iz zaraženih usjeva i tako se proširilo po cijelom svijetu.
U prvih pola sata epizode, Joel, Sarah i Tommy ne jedu palačinke i brašno, ne jedu susjedove kekse jer ujutro žure, a kasnije Sarah ne želi s grožđicama i na kraju ne jedu tortu jer je Joel zaboravio kupiti.
Jebote vidis to mi je promaklo, uopce nisam razmislja o tome.
- Uređivano
Zašto je onda samo baba kod susjeda bila zaražena?
Btw. sazna li se u igri uopće da je sve krenulo od gljiva ili sam ja to nekako propustio?
Nisi početak gledao?
I scenu kad nađu ono truplo koje bi trebalo širit spore, jasno se vidi da su gljive.
- Uređivano
Odlicna prva epizoda, Pedro je cudo, mala mi nije sjela za sad, ponasa se ko savage neki kaj nije bas u skladu sa ellie iz igre, ali ima jos 8 epizoda, vrhunski snimljeno, onaj cijeli escape u autu je one shot ako me pamcenje sluzi i onak bolesno dobro, pocetak je nekaj najbolje kaj sam videl u serijama, najstrasniji dio epizode i opcenito serijala, taj jedan govor znanstvenika, wow, svaka cast, najezil sam se. Jako sam zadovoljan, uopce ne sumnjam da bude ostatak sezone odlican.
wooddiebone Nisi početak gledao?
I scenu kad nađu ono truplo koje bi trebalo širit spore, jasno se vidi da su gljive.
Ispravio sam post, mislio sam sazna li se u igri, ne u seriji.
Aha.
Kolko se sjećam, poprilično je očito iz infecteda da su gljive, a kroz popratni materijal, novinske naslove i razne plakate saznaješ i direktno o čemu se radi.
- Uređivano
Brijac pa babu jedino i vidimo da jede kekse. Susjed joj ih gura u usta ujutro.
Složio bih se i znam da je tako šta se stupnja zaraze tiče a mislio sam više na njihovo pojavljivanje kao živih stvorova u seriji, Jebiga krivo sam se izrazio. Tako je bilo i u igri kad smo ih prvi put sreli mislim u daljnjim chapterima u vremenu nakon 20 g. Počevši lagano sa runnersima. U seriji je bio samo onaj zakelljeni na zidu mrtav kad su Tess i Joel krenuli u potragu za Robertom a tog klikera nit ne računam.
Pogledah, i konačno mogu reći da imamo seriju dostojnu neke video igre. Although…
Joel Pedro je vrhunski lik, kad ga vidim kao da vidim Joela. Ista vibra totalno, pun pogodak.
Mala… Ne znam što bih rekao, nikako mi ne sjeda, facijalne ekspresije su joj kao da je prdnula pa joj je neugodno ili želi prikriti da prdi pa slaže polumutuve face. Nikako je ne mogu dobiti u glavi da mi predstavlja Ellie, iako karakterom tapka tu negdje, ali bolje facijalne ekspresije sam doživio u igri nego u seriji od nje. Vjerujem da će se to promijeniti, ali na prvu na pola nekako paše. Možda sam samo previše navikao na Ellie, a i igrao sam nedavno igre pa mi je ostalo navedeno.
Prva epizoda solidna, malo druga polovica dosadnjikava, a svekupno sam već previše puta to sve odigrao da bi mi bilo vanserijski. I tematika je već 100 puta skoro prožvakana, imam feeling da gledam još jedan outbreak, ali to sam možda samo ja jer gledam sve takve serije. Znam da ovo nije zombie outbreak, ali je fungus outbreak
Pogledat će se cijela sezona svakako, zadovoljan sam globalno, samo vjerujem da trebam još malo prilagodbe.
Meni je okayish, sve je na odličnoj razini (osim lica Belle Ramsey, sorry), ali u serijama mi je najvažnija priča, a nju smo prožvakali već više puta.
Da ne postoji igra, ovo bi potencijalno mogla biti vrhunska serija po svemu viđenom, no ovako mi je samo reciklaža i ništa više od tog. Izostaje mi neki efekt kad gledam sve ono što već znam.
Ali to sam možda samo ja, seriji nemam što zamjeriti, objektivno je odlična. Subjektivno, ne volim igrati jedne te iste igre ispočetka, više puta gledati serije, filmove i slično. A TLoU sam čak dvaput odigrao što je jako puno za moje pojmove i sad kad gledam seriju, nisam baš uzbuđen onda oko toga.
- Uređivano
Nema straha i čeka nas vrhunska serija. Ako se negdje može nadodati novog materijala s razlogom da se proširi lore, onda su to definitvno igre. I to podržavam.
Pohvala za nove scene!
+ početak serije iz 68 top scena
+ prikazali su koliko minuta/sati treba dok se virus ne proširi
+ rekli su koliko Joel ima godina u 2003 (36) tako da sad ima 56
+ scena sa malim koji dođe u karantenu
+ razlog zašto Joelu treba akumulator
Zašto mogu normalno hodati kroz spore? Zašto je Sarah morala biti mulatkinja? Ellie mi je super osim izgleda glumice (sry jbg). Ništa strašno ali eto.
Jedva čekam sljedeću epizodu.
- Uređivano
Nema spora u tv seriji. Izbačeno.
Druckmann said that the decision to remove spores from the show was made early on and the transmission is replaced with the idea of tendrils, an interconnected network similar to how actual fungi operate.
Meni je mala Sarah bila super, čak mi je ža šta je nije bilo više.
Ja do jučer nisam znao da je ona ći od Thandie Newton. Slatka je. I mama je slatka.
resident_evil Zašto je Sarah morala biti mulatkinja?
Zato jer Joel više voli čokoladu od vanilije.