Veky je bio malo preoštar, ali u dosta stvari i nije baš pogriješil.
Da su razumijemo, igra je odlična i fenomenalna, razumljive su sve pohvale i dobre ocjene, ali ipak nije toliki vrh.
Kaj me najviše smeta…
Prva stvar - glavne misije. Nema tu apsolutno nikakve raznovrsnosti. Dođi do te i te točke i bori se sa hrpom mobova, nevezano dal se radi o Kravenovim mulcima ili o simbiotima. 95% misija je koncipirano na taj način, ne vidim gdje je tu inovativnost koju su developeri spominjali. Kao, fokusirali se na to da isporuče manje sadržaja, ali brutalno kvalitetnog i originalnog. Paa, ono…
Nije mi sjeo ni Normanov change of mind na kraju. Razumljivo je da pukne nakon što vidi sina u onakvom stanju, ali ta mržnja prema Peteru i Milesu je prebrza. Vjerojatno je i sam svjestan da su napravili sve što su mogli, svjestan je valjda i da je sam kriv što je Harry došao u vezu sa simbiotom. Jbmu, liječio ga je sa njim… taj dio mi je prezbrzan, a bio bi i razumljiviji da je Harry mrtav.
Side misije i side aktivnosti - upgrade u odnosu na jedinicu, nisu mi bile smrtno dosadne ko tamo, ali nisu ni ništa posebno. The Flame misije su isti vrag ko i glavne, na istu shemu beskonačnog mlaćenja raznih idiota, uz taj jebeni tease na kraju koji će očito bit važan u SM3. Ostalo je, onak… može proć, al daleko od zanimljivosti Witchera, Forbidden Westa il Arkham igara.
Kad sam se već dotaknul Arkhama, 3. "mana" koja mi smeta je mali broj negativaca. Šteta je što nisu upleli neke od njih u side misije kao što je to bilo u Arkhamu. Imamo 4 lika koji se vuku kroz glavnu priču (plus Scorpion kojeg ionak brzo riješe) i to je, uz pokoji cameo prikaz, to. Mogli su i Black Cat malo više iskoristit, al nju si ionak ubacili samo da objasne kak ona mora k svojoj curi, na krajnje glup način.
Slažem se i sa smjerom priče nakon pojave Venoma. Da se razumijemo, genijalan je, i par dionica sa njim je dovoljno da se skoro prijeđe preko ovih nabrojanih mana, ali dotad je sve stvarno bilo nekak "prizemno" i imalo je neki realan flow. Kužim da su morali ić u tom smjeru jer bi bilo malo blesavo da se 30% igre ganjamo samo sa Venomom, al nije mi baš tolko sjelo, kolko god ja volim fantasy / sci fi. MJ / Scream fight je bila čista patetika.
Boss fightovi također pate od jednoličnosti. Ovi glavni, koliko god efektno i jebeno izgledali, se jednostavno svi svode na dodge - udri - dodge - udri, nevezano o kojem se protivniku radi. Venom je od prve pojave predstavljen ko jbni force of nature, u animacijama porazbaca Spidermane jednim udarcem, a fight sa njime se svede na obično šamaranje kroz 3 faze, izudara ga se bez ikakvih problema. Mogli su bar ubacit da ga se mora stun-at sa zvukom, ovak to sve djeluje pojednostavljeno. Da je u bilo kojem fightu bilo napravljeno da se mora nać neka slabost protivnika umjesto bjesomučno ga šamarat, dojam bi bil još bolji.
MJ dionice… meh… ništa protiv stealtha, al ne protiv idiotskog AI-a.
Gluma / priča / animacije… desetka, tu se nema kaj dodat.
Velim, dobro je sve to (ma odlično) , bio je jebeni gušt igrat (ostalo mi još čist malo jer sam usput čistil praktički sve) i ići ću na NG+ čim dođe. Feeling da si Spiderman sa tim genijalnim kretanjem po gradu je nenadmašan.
Borbu, grafiku i izvođenje nisam spominjal jer se većinom slažem sa pozitivnim komentarima.
Samo, eto, mišljenja sam da je ipak moglo biti još dosta bolje.