weky Nisi igrao Homecoming, gdje se nije moglo invertat Y-axis? Mučenje.

Imam municije za SH3 i 4 remakove Ha-Ha-Ha

Igra je teski eye candy:

1 / 3

foggy Uzmi pauzu, će da osljepiš od igrica.

To sam vidio negdje komentar, da će oni koji temeljito istraživaju (čitaj - hoardaju) imati hrpu zaliha. Kasnije se to donekle iznivelira jer dođu boss borbe. U originalu je isto bilo dovoljno svega na normalu.

foggy podebljaj taj brightness na mobu malo Ha-Ha-Ha

Ne znam meni je taman svjetlina.

Stigao do 3. Chaptera (mislim na big area), svaki je bolji od prethodnog i sve vise creepy 😃 kakvo ludilo od igre

Jebite se svi skupa. Radite mi hype pozitivnim komentarima a ne želim ovo igrati jer mi ne treba još stresa u životu.

Moram priznati da nije lako ovak navecer igrati. Koliko odurluka, bas predivno.

Valja sve istrazit a i tko normalan ne bi kraj toliko detalja i dobrog istrazivanja

Gledao sinoć malo, igrao je Dr.D…..

Nevjerojatno je da se sjećam dijelova iz igre koju sam igrao prije 23 g. Ne sjećam se svega al mi iskoče flashovi i kažem sam sebi ''pa da!''.

Ali sjećam se i kako se igrala igra u to vrijeme, 3 spržena dvd-a i ako hoćeš na drugi dio mape moraš umetnuti drugi dvd pa ako se hoćeš vratiti na neki stari dio opet ubacuj drugi dvd. I prošlo se, bez guide-a, bez interneta, bez ikoga i ičega. U sjećanju mi je ostalo da mi taj drugi dio Silent Hilla nije bio ono što sam očekivao a nakon jedinice očekivao sam puuuuno. Trojka mi je čak bila i bolja a i Room mi je bio ok.

Ovaj remake pokazuje kako je igra bila stvarno odlična.

Ali hej! Ja sam imao visoke standarde onda, pa kako i ne bih, pogledajte listu igara izašlih te godine:

2001.g. - najbolja godina gejminga!

Final Fantasy X

Gran Turismo 3: A-Spec

Grand Theft Auto III

Tony Hawk's Pro Skater 3

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
    Onimusha

Max Payne

Jak and Daxter: The Precursor Legacy

Ico

Devil May Cry

Halo: Combat Evolved

I još hrpa drugih.

Pa ti izaberi GOTY!

(a ne danas)

Kikiller Ali sjećam se i kako se igrala igra u to vrijeme, 3 spržena dvd-a i ako hoćeš na drugi dio mape moraš umetnuti drugi dvd pa ako se hoćeš vratiti na neki stari dio opet ubacuj drugi dvd.

Mali ispravak - CD-a. Prvi čipovi su bili takvi da su čitali samo ripane CD-e (valjda i zbog troška s obzirom da je prazni medij bio i dosta skuplji). U to neko vrijeme sam i ja nabavio PS2 i naravno prve igre su mi bile SH2, MGS2 i FFX - sve na DVD-u s obzirom da je izašao Messiah čip koji je to mogao izvoditi. I to su bile onako kvalitetne kopije gdje je i cover bio isprintan poput pravog izdanja, kao i gornji dio DVD-a. Good times.😆

Zero

Istina.

Sjećam se da sam od dotičnog gospodina (najpoznatijeg dilera igara onda 😃 ) nabavio jedan od prvih DVD-a koji je došao u RH. Radilo se o Pioneer DVD-u, to je bio njihov prvi DVD na koji se moglo snimat. 4.7 GB

Igra je bila MGS 2

To je dva mjeseca nakon izlaska Silent Hill-a 2.

Evo došao i do Apartmana treći kat i nevjerojatno koliko je igra bolja što više igram!

Prije sam zaboravio reći da isti protivnici nemaju uvijek isti patern napada i kretnje. Zna biti nepridvidivo (igram na normal).

Dogodila mi se jedna (od mnogih) scena koja uopće nije bila u originalu i skroz me oborila s nogu jer uopće ništa slično nisam očekivao.

Također su ubacili neke stvari kao ester eggs od originala. Neću spominjati da ne spoojlam previše.

Atmosfera se stvarno može rezati nožem i igranje po noći+ slušalice je jedini način. Jedan pošteni jump scare me streso ko beba zvečku.

@maverick di nam je nevjerni Toma koji je stalno pljuvao po igri? Od kad su izašle recenzije ko da si propao u zemlju 😁

80% ljudi koji su pljuvali po igri, nastavit će pljuvat i dalje.

Naravno, mnogi kažu da su iznenađeni i da je igra vrhunska, ali vidim po internetu i dalje mnogi njurgaju…

Možda su mogli samo staviti jedan noise filter da se isti poveća ili smanji.

doktor1

Mogu je pljuvat samo oni koji nisu dovoljno voljeli original. Nisam vidio ništa o samoj igri osim trailera. Neznam postoji li uopće razlog za negodovanje same igre osim onih tehničkih da nije možda odrađeno na razini ostalih rimejkova?

Ne mogu to nigdje zavrtjet osim na YT pa kad ulovim priliku pogledat ću čitav walkthrough.

TITANXIS Mogu je pljuvat samo oni koji nisu dovoljno voljeli original.

Nisi u toku, kritika najviše dolazi od strane HC fanova. Tipa da se izgubilo na filingu zbog pretjerane čistoće prikaza (unatoč opcionalnom filteru/ima), da scene i prikazi likova nisu rekreirani savršeno (tipa scena s Jamesom u ormaru i PH), da je igra nepotrebno produžena i da je borbe dosta teže izbjeći kao i da je pretjeran naglasak na istima.

Ali na kraju dana takve teško da bi zadovoljili i da je sve 1:1 s originalom. Tko hoće original ima načina da ga zaigra, ono najbitnije - remake je odrađen i više nego korektno i s pažnjom, a bili su uključeni i originalni tvorci. Ljudi danas općenito bitchaju previše, čak i za ono što je dobro ili odlično.

Zero

Šta nema ni one sumaglice vani koja je prisutna u originalu?

Ako nema tog onda ok opravdano što se malo negoduje jer to je bazna atmosfera večinu SH igara.

Za ostale razloge koje si naveo nemam pojma, budem već vidio pa ću znat sam procjenit.

Inače čistoća prikaza u novim horor igrama bez one famozne zrnatosti je po meni ok. Močan hardver prezentira svoje mogućnosti.

Pa taj grain slučaj je bio kod starijih horor igara i SH 2 originala koji se uklopio u atmosferu a i valjda zbog nemogućnosti hardvera da prikažu bolje i drugačije.

Da je default prikaz onaj koji oponaša polufunkcionalne CRT ekrane, tek bi onda bio shitstorm.🤣 Prikaz je i više nego korektan i vidi se da ulupali dovoljno novca da to bude na razini današnjeg standarda, pa i više od toga.

resident_evil Atmosfera se stvarno može rezati nožem i igranje po noći+ slušalice je jedini način.

Slušalice mi čak kvare najbolji novi feature, a to je da je dual sense radio koji krči. Doslovno savršen imerzivan dodatak gdje se vidi koliko je to bitan napredak tehnologije i koliko nismo ni znali da nedostaje prije dvadeset godina. Imaš radio baš kao i James, negdje sa strane.

Baš neki dan usred noći, odložim na brzinu kontroler da skoknem do kuhinje po čašu vode, kad čujem da je gamepad poludio i krči za popizdit. U brzini se vraćam vidjeti što je bilo i da spasim cijelu stvar, kad ono, jebene bube. Savršeno.

Ima još nekoliko genijalnih upotreba kontrolera, al neću spoilat.