• Gaming Vijesti
  • Overwatch 2 u prvim satima nakon izlaska trpi velike DDoS napade i neigriv je

biver ako si igrao 20 sati u 2017, nećeš ni skužit promjene jer se ne sjećaš ni kako je igra izgledala. Ako si igrao konstantno kroz godine, trebat će vremena da se navikneš na sve jer je SVE drugačije.

Sramota da nakon 26 sati nakon launcha ne mozes uci u igru, ovo jos nisam dozivel.

renda dok je wow prvi put izbačen igrao si ga par mjeseci u prvih godinu dana. Kad je D3 izasao nije se moglo igrati danima. Svaka WoW ekspanzija skoro je sakala kurac prvih 24 sata. Diablo Immortal je sakao kurac danima. Znači ovo nije sramota, ovo je normalno za blizzard. 😃

fensisuperstar S time da ste zaboravili da se radi o besplatnoj igri koja je pushana na sve platforme u isto vrijeme.

Prevelik zalogaj čak i za njih.

oxi Na ps5 se ujutro moglo igrati…danas od 18 na dalje nema šanse.

doctorfreak oof 😐

A nezz što reć, zašto te servere ne poprave, štekalo je bilo i danas oko 8, ali popravii su. Mada, živciraju me dc-evi u compu, zadnje dvije smo dobili ali nezz ni sama kako jer prvu nam je dc-ao jedan dps, drugu healer i dps.

oxi Jer nemaju sta za popravit. Puno je vise ljudi nego kapacitet sustava dopusta. Igra je free i dok prva navala ne prode bit ce nestabilno. Ulozit u servere koji ce podnest peak usera na izlasku igre nema smisla jer ne ocekuju da ce broj igraca znacajno rast. Znali su unaprijed da ce bit tako, ali financijski je isplativije da igra pati prvih par dana.

oxi da, na petici, jebiga, nema sanse

sanzo Znali su unaprijed da ce bit tako, ali financijski je isplativije da igra pati prvih par dana.

i zbog toga su smeće od firme. FF14 je imao nestabilne servere jer nisu bili spremni na takve brojeve ali od onda su serveri spremni za bilo što, riješili su problem i softverski i hardverski. Path of Exile je imao navale svaki put, pa u zadnjih par liga su uspijeli riješiti to i softverski i hardverski. Čak i kad ligu starta stotine tisuća ljudi u isto vrijeme igra ne trza. Mogli su pripremiti dodatne servere za početak, ali oni nisu bili spremni ni softverski ni hardverski, nešto od čega blizzard pati godinama. Diablo 4 će sakat kurac po pitanju launcha, pazi što ti kažem.

renda pa kako ide que na konzoli kada se ulogiraš? Koliko čekaš na spajanje cca? Meni treba oko 10ak min da se oko 800 ljudi očisti i spoji me. Mada je jučer navečer bacalo error kada bi napokon došla na red, ali oko 9 su popravili.

oxi nekad je 30000, nekad 199, kolko god nakon par minuta baci error servera i tak stalno, uspel sam samo trening zavrsit i to prvi dio i od onda nikak u igru vise.

renda Upravo to počinje sa tipa 2999 pa za minutu padne na 299 i onda te izbaci van…pa opet od početka…fail

renda

doctorfreak

Evo nisam imala pojma, stvarno se nadam da će to sredit. Meni je tako bilo jučer jedno pol sata ali kasnije je bilo bez problema, ali opet kažem, mene nije bacalo van ali bilo je bar 2-3 dc-a kroz igranje u ekipama što nije fora kad igraš comp.

Odigrao sam jučer navečer nekoliko matcheva nakon cirka 45min čekanja za upad u server.

Doslovno su puštali po 5 ljudi na 15 sekundi…užas..

Što se igre tice…definitivno je to i dalje originalni ow…ali ono što mi užasno jako fali je što više nema onog finalnog scora bez obzira na rezultat. Da tog ima vjerujem da bi više ljudi endorsalo svoje kolege…jer ako i izgubis match ne znaci da netko iz tima mozda i nije bio najbolji dps ili tank ili slicno.

Također mi se ne sviđa taj free to play model jer sada fakat ima tako losih igraca…a dovoljno je da je jedan od petorice saka ili ne igra…ili sam istražuje da izgubis match makar bili daleko bolji.

Inače mainam mercy…i volim igrat kao support healer…i nakon nekih 150 sati igranja s njom mogu rec da cak i mogu kerijati vecinu gejmova ako ostatak tima ima imalo razuma.

Međutim na quick playu je to loto…a za ranked bi trebao naci neki dobar tim…

Battle pass nebi komentirao…i dok su to kozmeticke stvari meni je to u redu.

Sve u svemu super...i dalje je to ow1 uz preinake i dalje smatram da je mogao ostati ow1 sa zakrpama…jedino čega se bojim je community…pun djece…nezrelih osoba..njubina..onih bez mikrofona i komunikacije…a ovdje se radi o timskoj igri.

Evo moj dojam nakon 3 dana i jedno 15-20 sati igre, s tim da sam igru igrala od 2017 do kad je nisu ugasili.

1. Hitno moraju nešto napravit sa queve i sa dc-evima. Nije zabavno u compu kada netko dobije dc i zbog čekanja na relog nemogu joinat natrag. Čekanja su najgora popodne oko 3 i navečer oko 7, treba oko 40 min za ulazak.

2. Battle pass je ok za ljude koji žele skinove i brži progres, ništa drugo.

3. Ranking… Ranking 😆 bila sam platinum heal i tank i gold dps, bacili su me u bronze T3 ili 4 iz kojeg se polako penjem, jako demoralizirajuće. Nije zabavno ali hej, i prije sam se vadila iz te septičke lako se popnem opet gdje sam stala.

4. Ranking je drugačiji, svaka divizija ima 5 stupnjeva i dobiješ novi ranking poslje 7 pobjeda ili 20 poraza.

5. Igra je potpuno drugačija od ow1, potpuno. Sami feel svake uloge je potpuno drugačiji healing je osjetno drugačiji, nema više skrivanja iza štitova, treba razmišljat i kalkulirat puno puno više o svemu. Tankovi su spužve koje ovise o healerima jer samo dva lika sad imaju štit kao opciju, zaryu i bubble ne računam. U ow1 si mogao carryat ekipu ako si bio dovoljno dobar, ow2 je puno više fokusiran na ekipu i overall skill svih u ekipi, nema više solo skill, sve je u timu. Koliko je to dobro i loše, vidit ćemo kasnije.

6. Novi modovi su super, drugačije je i vidi se da je fokus igre u movingu i pozicioniranju i flankanju protivnika, ako ideš solo dive, gubiš meč. Ako ultaš i nemaš pocket healera sa sobom, očekuj smrt i ništa nije napravljeno.

7. Ima puno novih igrača, i igrača koji nisu upalili igru jako dugo koji misle da znaju. Igrajte comp sa oprezom jer se nastavlja tradicija solo trčanja po mapi za killove i ignoriranje payloada.

8. Nova stvar su određeni legendary skinovi koji imaju opciju mjenjanjanja djelova armora i oružja kao i tetovaže i boju što je zakon je. Veliki like. Novo je i mogućnost stavljanja charmova na oružja. Slatko. Novo su banneri koje stavljaš iza profilne u igri, isto zakon.

9. Sve u svemu, meni je po volji, dobre promjene, rade i na pve contentu pa da vidimo i to, veselim se.

10. Kiriko je Giphy - Italian Nonna GIF by CTV Comedy Channel

oxi Igra je potpuno drugačija od ow1, potpuno. Sami feel svake uloge je potpuno drugačiji healing je osjetno drugačiji, nema više skrivanja iza štitova, treba razmišljat i kalkulirat puno puno više o svemu. Tankovi su spužve koje ovise o healerima jer samo dva lika sad imaju štit kao opciju, zaryu i bubble ne računam. U ow1 si mogao carryat ekipu ako si bio dovoljno dobar, ow2 je puno više fokusiran na ekipu i overall skill svih u ekipi, nema više solo skill, sve je u timu. Koliko je to dobro i loše, vidit ćemo kasnije.

Al to su mogli sve promijeniti i sa patchanjem ow1, apsolutno sve

oxi Ima puno novih igrača, i igrača koji nisu upalili igru jako dugo koji misle da znaju. Igrajte comp sa oprezom jer se nastavlja tradicija solo trčanja po mapi za killove i ignoriranje payloada.

Slažem se, pisao sam gore o tome. I prije sam gubio živce sa afk i njubinama…ali ovo je sad nekoliko puta gore.

doctorfreak Al to su mogli sve promijeniti i sa patchanjem ow1, apsolutno sve

Ne baš kada nemaš više 2-2-2, sve se mjenja. Na početku ow, čak i u comp nisi morao imat dva tanka ali kasnije su skužili da je must, zato su i dodali kasnije odvojeni ranking za roles i open queve. Morali su napravit rework svega, i tako i jesu sa novom igrom jer cu ciljali na nešto drugo.

doctorfreak I prije sam gubio živce sa afk i njubinama…ali ovo je sad nekoliko puta gore.

A dobro, igra je tri dana stara, popravit će se kasnije, ali kažem ti, nije tolika razlika, bilo je debila u ow na bacnje. Za qp se ne sekiram jer je qp, ali comp mi digne tlak nekad. Npr hanzo na drugom kraju mape viče da mu treba healing sam sa sobom i sa accuracy od 10%, uvjek se nasmijem jer što drugo 😀 nek krepa, naučit će za drugi put.

Igrao sam malo ovih dana, kako bi server dopustio jel. Ugl. nemogu se nikako naviknut na 5v5… Posto sam uglavnom igrao off tanka, a sad te pozicije nema. Tako da se sad ajmo reci "trazim".

Inace, nisam igrao godinama, pa nemam pojma kojih je promjena bilo jos u OW1. No sve mi nekako djeluje puno brze i kaoticnije, te da je veci fokus na timski rushat, pa sta bude. Sve u svemu, nije lose…

Upravo upalio da probam igru.

IN QUEUE: 599 PLAYERS AHEAD OF YOU

Možda neki drugi put…