Pretpostavljam da ima još zainteresiranh koji bi se uključili u komentiranje navedenog reality showa. Inače ovaj show smatram najboljim reality showom koji se kod nas prikazuje, a najviše radi njegovog cilja, a to je pomoći ljudima koji su stvarno došli do ruba. Inače sam sportaš, nikad nisam imao problema s kilogramima, čak i kad sam imao teških životnih situacija uvijek bih išao u smjeru da prestanem jesti, a ne početi i debljati se. No u u familiji imam članova koji su preminuli radi prekomjerne težine.

Teško je gledati natjecatelje koji su došli u show te slušati njihove životne priče koje su utjecale na njihovo fizičko stanje koje ih je dovelo do showa. No s druge strane, ima trenutaka gdje se naježim kad vidim kako ih treneri bodre, kako se lome i kako zapravo rješavaju svoje probleme, prvenstveno traume, a nakon toga i tjelesnu masu te na kraju ostanem pozitivno šokiran transformacijama.

Šteta što nema više reality showova koje imaju ovakvu svrhu, a ne one Zadruge, parovi, Big Brotheri i sl.

Jedini problem kod ovog reality-a je (pojedini ne svi) sto kad se vrate u svoje zivote ne nastave sa takvim režimom i nazalost vrate dio kila ili skoro sve, jer si ipak tu 2,3 mj.(koji ostanu dugo ili plasiraju u finale) pod njihovom disciplinom i drugacijim režimom, naravno cast iznimkama.

Ove kaj si nabrojao, no coment izuzev 1.sezone BB.-a ali to je za neku drugu temu.

4mal Jedini problem kod ovog reality-a je (pojedini ne svi) sto kad se vrate u svoje zivote ne nastave sa takvim režimom i nazalost vrate dio kila ili skoro sve

Zato jer je debljina bolest, više psihička nego fizička koja zahtijeva većinom promjenu psihe i navike, a jako maleni dio je prehrana. Npr znam ženu sa posla koja je gurman, obožava jest i uživa u tome, svaki godišnji putuje u drugi kraj svijeta da bi jela kraljevski, a skoro svaki dan jede u drugom restoranu, a ne vidiš ju kako je sitna, metar i pol i 50 kila, skoro pa 50 godina ima, ali zato svaki dan trči 20 kilometara i ide u teretanu 4 dana u tjednu jer je i sama rekla da zna da bi imala preko 150 kila da ne potroši te kalorije.

Osim toga, tražiti psihičku pomoć, barem kod nas u globalu znači da si luđak i da dramatiziraš i da ti je bolje da se primiš motike jer to je univerzalni lijek bilo kakvu psihičku patnju.

Emisija mi se sviđa jer tim ljudima daje samopouzdanje koje im treba da nastave gubiti kile, i da im do znanja da su sposobni za odlične rezultate i da nije samo stvar odlučnosti, nego i okoline oko njih samih.

I sviđa mi se što puno njih shvati da nije stvar izgubiti kile da budu lijepi ili slično, nego prvenstvano zbog vlastitog zdravlja i da se osjećaju bolje u vlastitoj koži.

Da je to moj show, nikog ne bih slao doma, već bi svi ostali otpočetka do kraja, pa tko najviše smršavi po svim bitnim parametrima, pobjeđuje.

yakuza_stinger s ovime se slažem no pitanje je koliko bi to dramatično i zanimljivo gledateljima. No vjerujem da oni koji ispadnu imaju i van showa neko vrijeme kvalitetnu podršku kako bi riješili svoj problem.

Sviđa mi se jedna izjava koju sam nedavno čuo, ne znam da li sam je potpuno zapamtio no glasi nešto u stilu "Bilo bi šteta umrijeti, a ne spoznati vlastitu snagu i ono za što smo sposobni". Imam skoro 40 godina no kroz trčanje (sad i biciklizam) trudim se svakodnevno pomicati vlastite granice. Kao što sam naveo, nikad nisam imao problema s težinom no pio sam, pušio i živio dosta nezdravo. Promijeniti način života bilo je teško no sada je to kao droga, kad čovjek vidi što sve može i koliko je zapravo malo potrebno da se vide rezultati to tjera samo prema naprijed. I to je ono što se želi probuditi u kandidatima, da steknu samopouzdanje i shvate što sve njihovo tijelo može ako im glava to dopusti. I kad jednom vide taj rezultat, motiv će nadjačati sve ostalo, samo trebaju ostati čvrsti u glavi.

Nisam bio fan showa jer guraju ljude u turbo extremne treninge za njih. Pretili su i nisu navikli ni dovoljno se kretati i zglobovi im pate, poslati ih odmah da trče, skaču i ostalo je izazivanje vraga za većinu njih.

A i takve ekstremne promjene i hc režim će im stvarno dati rezultate ali sve što se brzo izgubi vrlo brzo se i nazad dobije uz poznati yo-yo efekt. Više sam zagovornik ono što oxi kaže, mijenjanje životnih navika iz korijena je ono što njima treba.

Ovakvi brzi rezultati su za većinu privremeni, kako zbog općenito funkcioniranja ljudskog tijela da može izdržati i dati rezultate tako ekstremnim pristupom na kraće staze (par mjeseci) tako i mentalno jer svima bi trebao odmor nakon toga a većina njih se vrati na staro jer misle da jedini način je da se nastave tako ubijati.

kauboj A i takve ekstremne promjene i hc režim će im stvarno dati rezultate ali sve što se brzo izgubi vrlo brzo se i nazad dobije uz poznati yo-yo efekt. Više sam zagovornik ono što oxi kaže, mijenjanje životnih navika iz korijena je ono što njima treba.

Pa dobiju oni tamo sve, od prehrane, edukacije, psihologa, doktora, imaju sve živo i poanta showa je naučiti te ljude jednom zdravijem pristupu i kontroli nad kilažom. To što oni prikazuju takve treninge nije opet samo to to, ima tu sve što treba, a ljude u stadiju 234kg i 174kg treba brzo probat sredit jer svaki dan im moze bit zadnji. Sigurno trening nije "Ajmo ljudi, skačite". Osobni treneri znaju što rade.

Sve u svemu, fenomenalna emisija iz razloga što ljudima daje ono što sami ne mogu sebi, volim pogledat koliko ljudi dobiju na sampouzdanju, koliko im to pomogne. I transformacija nekih ljudi je wow

Gleda se, to mi je baš poslije VZ5, pa i Direkt tak da je RTL aktualan skoro do ponoći

Samo sam počel odnedavno "Miriše na ljubav" pratit otkako su promjenili termin.

Da, iako su jadni to ljudi jer nisu svi zbog psihe se udebljali, ima tu i drugih faktora, među njima su i geni. Oxi je spomenula svoju poznanicu koja takoreći ždere a ne prima joj se, zato što takav ima metabolizam. Kad se on poremeti i uspori onda će te i čaša vode udebljat. Znam dosta takvih koji se i kreću i sve ok sa njima u glavi a ne jedu pretjerano a brzo se udebljaju i zbog toga pate.

Problem je i u brzoj hrani ali ne samo u brzoj hrani nego i u bržem jedenju te hrane. Ljudi užurbano jedu i kad nemaju i kad imaju vremena a mozak ne može brzo reagirati i dati ti signal da si sit pa bude viška u organizmu i tako svaki dan.

Tu su pomalo krivi i internet i društvene mreže i svima nam jasno zbog čega. Buljiš u ekran i jedeš!

Svakako i ja podržavam taj šou samo mi se ponekad čini da treneri to rade za svoju promociju, tako i biva ispočetka dok se ne zbliže sa natjecateljima.

I još što se tiće tih kandidata, treba zbilja imat muda se prijavit i izložit sebe još većem ruglu okoline jer ima više onih koji se zgražavaju nad takvim ljudima, nego onih kaj će ih bodrit i savjetovat u dobrom smjeru. Najlekše je reći: debel ili debela si ko svinja, (ko da nema ogledalo doma).

foggy ljude u stadiju 234kg i 174kg treba brzo probat sredit jer svaki dan im moze bit zadnji

Apsolutno je nemoguće takve ljude, bar ne na kvalitetan i za njih zdrav način, koji cijeli život ne paze na hranu ni aktivnost "na brzinu" sredit jer nisu do toga brzo ni došli.

foggy Sigurno trening nije "Ajmo ljudi, skačite"

U prvoj sezoni sam bacio oko na jednu od prvih epizoda i doslovno su morali trčati i bila je nekakva varijacija skoka u dalj uključena (ili slično sa skokom) gdje su jednom kandidatu rekli da to ipak ne radi od straha da mu neki dio noge ne pukne.

foggy Osobni treneri znaju što rade.

Ne bi vjerovao tko se danas sve naziva osobnim trenerom. Jebo sebe ako mogu nabrojati na svih 10 prstiju ljude u HR kojima bi povjerio taj posao.

foggy volim pogledat koliko ljudi dobiju na sampouzdanju, koliko im to pomogne.

Tu se slažem ali moraš znati da je to i dalje show. Pristup tim ljudima bi bio možda 2 do 3 treninga tjedno prilagođena pojedincu (isto i prehrana) a ne da grupno muško i žensko, raznih godina, mogućnosti, kilaže, i fizikalnih karakteristika rade iste stvari (ako rade iste treninge svi, ne gledam pa da se ogradim da ne bude da tvrdim nešto iz guzice). A to bi onda bilo 15 puta manje zanimljivo.

kauboj Apsolutno je nemoguće takve ljude, bar ne na kvalitetan i za njih zdrav način, koji cijeli život ne paze na hranu ni aktivnost "na brzinu" sredit jer nisu do toga brzo ni došli.

Ne kroz 2 dana, ali kroz period od par mjeseci naprave čuda od takvih ljudi, jer takvima se najviše i topi ako rade stvari kak spada. Ako si pogledao prethodnih par sezona znaš o čemu pričam, doslovno prepolove čovjeka, i većina takvih kandidata i danas žive takav režim.

kauboj Ne bi vjerovao tko se danas sve naziva osobnim trenerom. Jebo sebe ako mogu nabrojati na svih 10 prstiju ljude u HR kojima bi povjerio taj posao.

Ovdje pričamo o emisiji, ne o random ljudima koji si daju tu titulu. I nisu jednu sezonu na životu na vagi, već nekoliko. Tak da ne kužim jel pričaš generalno o nekome ili o trenerima koji su trenutno u emisiji, ili onima što su prije bili?

kauboj Tu se slažem ali moraš znati da je to i dalje show

Je u jednu ruku, ali i dalje ostaje jedna velika ruka onog drugog što smatram pozitivnim. Emisija nije nikakvo ismijavanje ljudi, i baš zato što ima tih pozitivnih stvari meni je super. Naravno da neće 2h prikazivat kak hodaju nakon ili prije treninga, ali bome ni ostale scene nisu samo za klikove, barem ja to tako vidim. Ako ne gledaš emisiju, što onda radiš u temi koja je doslovno emisija? 😃 Ne kužim te.

kauboj Pretili su i nisu navikli ni dovoljno se kretati i zglobovi im pate, poslati ih odmah da trče, skaču i ostalo je izazivanje vraga za većinu njih.

U načelu se slažem sa svime, ali ako sam dobro shvatio oni takve treninge nemaju svaki dan. Dođu im treneri jedan do dva puta tjedno i onda to odrade za kamere, a ostatak tjedna nešto drugo.

A pošto imaju 230 kila već godinama, svakodnevni život im nije napor za zglobove? Što je sad trening u periodu od par mjeseci (koji nije svaki dan da, ne takav) toliko različit i opterećenje za njihove zglobove ako nije i sve ostalo?

Ne mogu ni zamisliti kakva je to sila da sad moram na leđima nosit "još jednu osobu" praktički. Koji je to udar na skeleton. Njima je lagana šetnja ono što je nama valjda sprint.

Najveći problem je, kao što je gore rečeno, psiha. Skoro svi do jednog imaju jako nisko mišljenje o sebi i osjećaj manje vrijednosti. Da ne kažem da se ne vole. Tu ima mjesta za popravak valjda višestruko više nego kod fizičkog treninga.

Ovo je u konacnici show i tako je koncipiran. Ima neke naznake dobrih stvari koje mogu izaci iz cijele price, ali mu je prva namjena zabaviti gledatelje.

Ovo sto @kauboj pise je tocno. Prvo se krece postepenim uvodom ovakvog tijela u trening, radi se muscle memory pokreta, zagrijavaju se tetive, zglobovi i tijelo polako pocinje koristiti misice kojih nije bilo ni svjesno da ih ima. Mozak ima kljucnu ulogu, jer salje impulse u misice i postaje svjestan postojanja tih misica. Kada ovakvo tijelo stavis odmah u napore koje sam vidao u emisijama, onda dodatno oprerecujes dijelove tijela koji su vec preoptereceni.

Pokusat cu objasniti na primjeru. Kada stojis ili hodas, mozak salje impulse misicima i na sve nacine nastoji odrzati to tijelo u uspravnom polozaju, da ne padne. Ali sto primjerice ako imas ostecene ledne misice ili su toliko slabi u odnosu na ostale? Onda mozak dodatno opterecuje kvad i trbuh i nastoji i dalje odrzati to tijelo da ne padne, ali je u ovom slucaju tvoja postura narusena, jer lednih misica nema, tijelo se prilagodava.

Tako i ovdje, stavi osobu od 180kg da skace i riskiras puknuce kosti ili zgloba, jer misica za stabilizaciju i doskok nema

foggy Ne kroz 2 dana, ali kroz period od par mjeseci naprave čuda od takvih ljudi, jer takvima se najviše i topi ako rade stvari kak spada

Taj prvi nalet gubitka kg najlakše ide i tih prvih par mjeseci koliko i traje show i to stoji, nisam rekao da ne napreduju nego samo da se paze yoyo efekta nakon toga i povratka u realnost gdje su prepušteni sami sebi.

foggy Tak da ne kužim jel pričaš generalno o nekome ili o trenerima koji su trenutno u emisiji, ili onima što su prije bili?

Pričam generalno, ne znam tko je sad trener jer nisam pogledao ni jednu epizodu ove sezone.

foggy Naravno da neće 2h prikazivat kak hodaju nakon ili prije treninga

Pa neće ali cijela moja poanta je da bi trening koji bi za njih bio podnošljiviji a vjerojatno i kvalitetniji bio dosadniji za publiku koja gleda, ništa više od tog.

foggy Ako ne gledaš emisiju, što onda radiš u temi koja je doslovno emisija? 😃 Ne kužim te.

Pa ne znam, vidio sam temu i komentar oxi i još par ljudi pa sam došao samo reći svoje stajalište o emisiji ali u biti u pravu si, ne gledam i ne planiram gledati tako da nema smisla da dalje komentiram od ovoga što sam rekao što sam i mislio reći

foggy Što je sad trening u periodu od par mjeseci (koji nije svaki dan da, ne takav) toliko različit i opterećenje za njihove zglobove ako nije i sve ostalo?

Kako nije? Pa ako ima problem da ne može potrčati ni preko semafora kako onda misliš da mu nije problem trčat i skakati tijekom treninga? I dobro da nije svaki dan ali evo primjer, radio sam X puta trening i trčao sa prslukom od 10kg i to je razlika nebo i zemlja, za njih je to još puno teže nego meni prsluk i to svakako nije zdravo za zglobove. Njima je obično kretanje kao da ti uzmeš šipku i 100kg na nju i staviš na ramena i kreneš hodati s njom, gegaš se i teško ti je a gdje da probaš poskočiti.

kauboj Taj prvi nalet gubitka kg najlakše ide i tih prvih par mjeseci koliko i traje show i to stoji, nisam rekao da ne napreduju nego samo da se paze yoyo efekta nakon toga i povratka u realnost gdje su prepušteni sami sebi.

Istina, kasnije je pravi život na vagi doma.

kauboj Pričam generalno, ne znam tko je sad trener jer nisam pogledao ni jednu epizodu ove sezone.

Naravno da danas u doba društvenih mreža svi imaju status osobnog trenera, slažem se s tvojim prvim postom u potpunosti oko toga.

kauboj Pa neće ali cijela moja poanta je da bi trening koji bi za njih bio podnošljiviji a vjerojatno i kvalitetniji bio dosadniji za publiku koja gleda, ništa više od tog.

Istina.

kauboj Kako nije? Pa ako ima problem da ne može potrčati ni preko semafora kako onda misliš da mu nije problem trčat i skakati tijekom treninga?

Pa ako ide preko semafora (valjda preko zebre 😃 ) onda to mora obaviti ako želi preći cestu. I ako odustane mora nazad doma, i opeteretit će se do kraja 😃 Moja poanta je da ti ljudi trpe gadne stvari svaki dan, godinama, cijeli život, tak da je definitivno manje zlo malo jači trening uz kontrolirane uvjete, medicinski team, i team profi osobnih trenera uz njih.

chono Ovo je u konacnici show i tako je koncipiran. Ima neke naznake dobrih stvari koje mogu izaci iz cijele price, ali mu je prva namjena zabaviti gledatelje.

Ma je, to je istina, nitko od toga ne bježi, ali nije koncipiran na način da te zabavlja tak da ismijava te ljude, nego je cjelokupni cilj ono što navodim. Čak i da je netko rekao "ajmo napravit emisiju život na vagi", i da je njegov cilj bio skupit poglede, i dalje je to dobra emisija su joj cilj pozitivne stvari kako god okreneš. Možda ova sezona bude smeće pa ću bit u krivu 😃

pogledao u petak epizodu, a djeluje ok show, drago mi je da vidim da im padaju kile, vidjet cemo hoce im tak kile opadat i za mjesec dana.

osobno znam da moram i sebe dovesti u red, pa mislim da cu malo gledat emisiju da pokupim poneku ideju 🙂

HaHa-Ha-Ha viđeni su neki u Splitu tj. znam ljude koje ih znaju.

Neću spojlat koliko su izgubili Filip i ona cura s Kamena.

mjesec kasnije

Ma vaga ne valja 😆 Ode Tomo, nije mi jasno kak je dobil 4 kile a izgledal mi da je najviše izgubil na kilaži. Dobio je on mišičnu masu u te 4 kile a ne salo. Zbilja mi žao kaj je otišel. Sad ga čeka tek fight.

TITANXIS slažem se, Tomo mi je bio jedan od favorita za finale. No očito kod njega postoji neka neravnoteža jer je stvarno imao od brutalnih ciklusa pa do ovoga kaj se dogodilo.