doctorfreak a kad se nešto klasificira kao bacanje love? Možda si jednostavno ti škrt.
Mac Apple vs Windows laptopi
- Uređivano
Fico i dalje to ne ovisi o Macu i lokalnom radu. Ovisi o mrezi i radnom okruzenju, te VMovima.
Sto se tice ekrana, to nikako nije glavni radni ekran, jer ako je mijenjaj firmu. Ekran laptopa je samo dodatni, pomocni prikaz, meni primjerice za jedan od chat kanala ili notepad. Ostala dva su primarna, za web, VCS, remoting…
Da se razumijemo, Mac (Pro) nosi svoje prednosti koje se nekima svidaju u radu, ali nije ultimativno rjesenje za sve i svakoga. Jedno od rjesenja.
P.S. Mac je kvalitetan zbog OSa, ne zbog hardwarea.
yakuza_stinger Kad imaš ekivalent praktički istih specifikacija za daleko manju lovu.
Po Vašoj logici svi koji rade u IT-u ne mogu bez maca.
Idiotarija broj 2.
Tebi fale za početak osnovno razumijevanje principa optimizacije i uopće doticaj sa Mac okruženjem kojeg očigledno nisi vidio izvan iStyle dućana i YouTube videa.
Ovakve pristrane i neinformirane gluposti dugo nisam čuo.
- Uređivano
Slažem se da je loša praksa raditi prvenstveno na ekranu od laptopa. Pogotovo ako si u firmi, ali i ako si doma. Jedino ako si negdje mobilan pa moraš. Ali inače, čuvaj oči i spoji lapac na monitor.
wooddiebone pojasni nam molim te. Neznam ako si primjetio, ali odmakli smo od koristenja Maca od strane influencerice koja putuje po svijetu.
Dosli smo u podrucje zasto bi network inzinjer, java developer ili devops inzinjer trebao Mac. Pozornica je tvoja, slusam
doctorfreak ja ne znam kako ti uspiješ tako nešto zaključit, al dobro.
Mislio sam se skoro kao fićo raspisat, al nema smisla. Ionako ne bi shvatio, ako već dosad nisi.
Možemo zaustaviti beskorisnu raspravu i radije mi recite mogu li nekako namjestiti (bez dodatnih programa jer je poslovni laptop i ima admin zabrane) da mi obična vulgaris tipkovnica može smanjiti medija sadržaj ili muteati nešto što je u pozadini. Onako kako to mogu tipkovnice koje imaju media tipke.
yakuza_stinger Očigledno ne čitaš pola postova nego ti je cilj samo kontrirat nekome jer se tvoje vlastito mišljenje kosi sa nekim drugim.
Šta je fic napisao? Da brže mac kompajlira? A što to točno jedan intel 8/16 ili ryzen 7/9 ne kompajlira dovoljno brzo? Nemojte bit djeca i pisat gluposti samo zato jer vam se nešto više sviđa.
Pa je napisao da je ekran na macu dobar za oči? Ovo je čista komedija. Jek treba ovo uopce komentirat? Valjda misli da postoje samo tn matrice za 100 eura.
Nitko ne osporava da mac računala nisu sinonim kvalitete ali za veliku večinu djelatnika unutar IT tvrtki je nepotreban. I to nitko ne može osporiti. I to je to neda mi se više pisat o ovome jer pola Vas nije objektivno.
doctorfreak Evo, čitam Fićine postove, i nijednom nije nigdje spomenuo da Mac brže kompajlira niti da je Macov ekran bolji za oči. To si mu ti prišarafio. On samo kaže otprilike s čim bi se složio. A zašto bi Mac bio nepotreban u IT tvrtki? Možda je to određeni goodwill koji firmu prezentira zaposlenicima, a i drugima kao onu koja ima love i drži do određenog statusa.
- Uređivano
yakuza_stinger Rekao sam ti da necu vise sudjelovati, ali provocirat me neces, jer nemaš ni jedan jedini konstruktivan post i neželim s takvim ljudima u rasprave. I nauči čitati s razumijevanjem.
doctorfreak ja i dalje ne vidim da je Mac napisao. Ti si stvarno kognitivno potkapacitiran.
- Uređivano
yakuza_stinger Filip brani mac i iznosi činjenice zašto je to tako.
I prestani bit bezobrazan i neugodan.
- Uređivano
doctorfreak Nitko ne osporava da mac računala nisu sinonim kvalitete ali za veliku večinu djelatnika unutar IT tvrtki je nepotreban. I to nitko ne može osporiti. I to je to neda mi se više pisat o ovome jer pola Vas nije objektivno.
Za veliku većinu građevinara je skupi alat isto tako nepotreban, zašto ga onda kupuju i koriste?
Ja sam gore nabrojao real-world benefite korištenja Mac računala u poslovnom okruženju, a ti uspoređuješ performanse jednog Macbooka i laptopa za 2500 kuna za rad i onda govoriš o objektivnosti.
Radio sam u firmi koja koristi Macove i mogu ti garantirati da to nije bilo zbog toga jer su skupi i prestižni pa firma izgleda uspješnije ili bilo kakvog preseravanja.
Po ne znam koji put, nisu svi developeri i nije svima bitno kolko brzo se kod kompajlira. Nekad ti je bitno da imaš laptop na kojeg možeš računat da ti se neće ispraznit usred sastanka, da će ti radit kamera, da će touchpad funkcionirat pouzdano i bez neočekivanih ponašanja, da ćeš moć isprintat nešto bez pola sata jebanja sa driverima ili jednostavno da neće počet srat kad ti najviše treba, nešto što Windows radi konzistentno već desetljećima.
Treba ti laptop kojem hinge neće puknut nakon dvije godine konstantnog otvaranja i zatvaranja, laptop koji se ne grije i ne buči, laptop koji možeš nosit sa sobom i znat da neće puknut u torbi jer si se naslonio negdje.
Jeftinije se uvijek može proći za brži hardver, ali brži hardver ne znači veću produktivnost niti veću kvalitetu izvedenog rada i to je činjenica.
Ja mogu komunicirat sa novim chonom. Stari chono je dobio ban i ne znam zašto bi se trebao obazirat na njegove patronizirajuće postove i baljezganja o tome da je pozornica moja, što god to značilo na javnom forumu gdje više ljudi iznosi svoja stajališta i argumente.
- Uređivano
Koliko sam ja pratio, svi moderni ultrabookovi su jednako sposobni ko i Mac. Fantastični materijali, odlčna kvaliteta izrade, super hingevi, super tipkovnice, inovativni touchpadovi, dobar zvuk, genijalni ekrani (bilo IPS ili OLED), neki od njih i s mogučnošću zakretanja (360), malo grijanje i izuzetno dugotrajna baterija.
Ne znam jel vi namjerno uspoređujete neke kante od 3-4 soma kuna s Macom, samo da bi Mac ispao superioran?
Tzereen Hvala tze da ne moram citirat sve od @wooddiebone jer izgleda da macove uspoređuje sa jeftinjarama iz 2000.-te godine.
- Uređivano
Ja ne znam ko je tu počeo vuć laptope od 2500-3500 kuna kao usporedba sa Macom.
M1 Air košta 7000-9000 kuna, ima isti procesor kao Pro i mete pod sa kompletnom konkurencijom u tom cjenovnom rangu za sve osim za gaming.
Evo sad mi nađite laptop za 9K koji može dirnut M1 Air po kvaliteti, pouzdanosti, bateriji, grijanju, akustici, prenosivosti i da ima doživotnu licencu za OS i kompletno metalno kućište.
Kad to nađete onda priznam.
- Uređivano
Nemam sad vremena istraživati točno koji model, ali neki Asus ZenBook i vjerojatno od HP-a Spectre ili Envy jači model. Prvenstveno to. Dell XPS je preskup za taj rang.
A onda Acer 5ica ili 7ica. Neka Yoga vjerojatno.