wooddiebone 20k kuna? Bokte kakvu marzu vama nabijaju??
Novi thinkpadovi su pici pici, kakvo ljepilo. Tocno se vidi da si zapeo nekoliko godina unatrag i nisi vidio gen 8, 9 i 10
wooddiebone 20k kuna? Bokte kakvu marzu vama nabijaju??
Novi thinkpadovi su pici pici, kakvo ljepilo. Tocno se vidi da si zapeo nekoliko godina unatrag i nisi vidio gen 8, 9 i 10
Ima mi šogor gen 10. Ista je gumirana površina po cijelom laptopu kakva je uvijek bila.
Kad si gledao cijene X1 Carbona i u kojem je svemiru to usporedivo sa MB Airom?
wooddiebone aha, ima sogor… nisi radio na njemu…
Pa usporedivo je i bolje u dosta toga. Cijena gen10 je veca, jer je brand new, ali gen 8 i 9 su konkuretni. Konkuretan je i xps ultrabook, kako nije. Top proizvod! I kao sto vidis nije mac air ultimativno rjesenje, vec jedno od.
doctorfreak Najlakše je uzet najjači mac na tržištu i pravdat da ce djelatnik brže i efikasnije raditi a i vidi čuda okice ce mi bit zahvalnije.
MacBook Pro. I za te će potrebe nuditi više od laptopa ekvivalentne cijene (pogotovo jer su polagano ispeglali mušice oko Dockera na arm64).
Jel imaš i službeni auto? Zašto onda umjesto opel corse nebi dobio dobio bmw s 3 puta više konja? Bit ces brzi, sigurniji i bit ce ti ugodnije.
Nemam i ne bi tražio jer velikom većinom radim od doma. Ovo je baš bedasta usporedba. Vožnja mi nije posao. Programiranje je. Ne sjedim 8h dnevno u autu. Sjedim za laptopom.
Naravno da ces u kvalitetnog radnika ( tipa dobar senior ) uložit na dobru opremu i sve kaj traži ali da početnicima juniorima
Sad se prebacuješ s "jednog Java developera" na početnike juniore. Moraš se odlučiti o kome pričaš.
chono i dalje to ne ovisi o Macu i lokalnom radu. Ovisi o mrezi i radnom okruzenju, te VMovima.
Ovisi kada razvijaš lokalno, što je dosta često kada se u početnim stadijima eksperimentira s tehnologijama. Pogotovo ako je riječ o fintechu ili telekomu. Nadodaj na to potencijalne message brokere poput Rabbita i odjednom vrtiš hrpetinu stvari u isto vrijeme uz Spring server i Node.
Sto se tice ekrana, to nikako nije glavni radni ekran, jer ako je mijenjaj firmu. Ekran laptopa je samo dodatni, pomocni prikaz, meni primjerice za jedan od chat kanala ili notepad.
S obzirom da WFH podrazumijeva da mogu doslovno bilo gdje raditi, onda ne planiram tegliti monitore sa sobom ako odem na dan-dva van Zagreba. Osim toga, puno pomogne u web developmentu kada testiram responzivnost stranice. Osobno mi je prirodnije.
P.S. Mac je kvalitetan zbog OSa, ne zbog hardwarea.
Mac je kvalitetan jer je hardver krojen u sinergiji s OS-om. M1 čipovi rade fenomenalno jer su rađeni točno za njihove potrebe i zbog toga mogu izvući maksimum maksimuma. Zbog toga je i baterija impresivnog trajanja.
Fico M1 chipovi su relativno novi u usporedbi koliko su Macovi na trzistu. Do tada je to bio osrednji HW sa perfektnim Unixoidom od OSa i zato radi kako radi, bolje od konkurencije.
WFH nema veze sa ekranom. Kad sam doma radim na Dellu, kad sam u uredu radim na tamosnjim ekranima.
Dodao bi jos jednu losu stvar na pro i na air, a to je tipkovnica koja se brzo pohaba, izguli i cesto se kvare tipke.
Mac tipkovnica je zločin protiv čovječnosti. To se valjda svi slažemo.
ThinkPad s druge strane čudo.
Nisam radio na njemu, ali sam ga koristio i to je jedina alternativa Macu koju bi razmatrao, ali opet pričamo o laptopu puno više cijene od Aira, a ne nudi performanse ekvivalentne Pro modelu da bi imao cijenu u tom rangu.
Touchpad je npr. jako jako premali iako radi ok, nije na Mac razini, ali je najbolje kaj se od Windowsa može naći. Nipple je nice touch pa ajde.
Da one stare. Ove sa butterfly switchevima (2016-2020) je zrno prašine napravilo neupotrebljivima.
Sad su rješili pouzdanost, ali je travel distance, iako veći nego na butterfly, opet premali.
Imali su falšnu seriju koju su besplatno mijenjali, a ove nove će trajati isto tako beskonačno.
chono ove butterfly tipkovnice su bile loše, I agree, no npr najstariji MacBook u mojem uredu ima već skoro 7 godina, bezbroj sati copywriterskog tipkanja i tipkovnica je skoro bez tragova korištenja.
Deadwalker sve je starije kvalitetnije. Kad se sjetim onih antinuklearnih HPova i IBMova, pa jebote to fizicki traje i danas. Nepoderivo. Od tipkovnice, utora, hindova ekrana, do kucista laptopa.
I današnje tipkovnice su neuništive ako ne kupuješ gamerske
A jebote Woodie, fakat si drven nekad. Jebote gaming i predrasude.
Pa je, drvena tipkovnica je bolja od gejmerske tipkovnice
Onaj koji napregne CPU ili GPU ili oboje…npr. obrada videa, virtualke, 3D modeling i sl. Kad kažem napregne onda mislim na barem sat vremena posla i duže. da bude komponenta na 100% dok se ta plastična ili metalna kućišta ne zapale ili ne počne sve throttlat.
Piskaranje, programiranje, office i sl. to može i digitron.
Također ne vidim tko može cijeli dan raditi na zaslonu od laptopa, valjda ga svi spajaju na vanjski monitor, tipkovnicu miš…tj. docking. Za gaming praktički ista stvar plus kaj za istu cijenu možeš daleko bolje sa "stolnim" računalom.
Imam dva laptopa, istina službena, i to je nužno zlo, uvijek neki kompromis. Bolje imati dva dobra PC-a, jedan na poslu drugi doma, a kada ideš na odmor i mobitel bi trebao biti previše. Laptop je OK za ove kaj moraju nekaj odradit oz hotela na putovanju, nekog tech novinara kaj mora nekaj zmiksat za jubito. i sl. Nekog servisera kaj se mora spojit mrežno makar to danas ide uredno i prek android tableta.