somethingwrong

Pa da, totalno nepotrebno. Zato dam i rekao da me više zanimaju WLF i Scarsi. Draže bi mi bilo da više njih pratimo. Isac se čini super.

ThomasAAnderson Čovjek nema nikakve writing creditse na ovoj ep

Nema da i neznam dal ih je uopće imal u nekoj u prvoj sezoni više je kao asistent ali sve što gledamo u seriji, on je itekako odobrio a serija prati podosta tog iz same igre.

resident_evil Ja sam zadovoljan i drugom sezonom. Nemam nekih zamjerki ali sam primijetio ovo što si spomenuo.

Da, poglupili su Ellie u odnosu na igru. I to mi se ne sviđa.

Btw veliki plus što je serija snimana u 16:9 formatu bez crnih traka. Dosta znači jer dobiješ puno više slike.

EDIT: Upravo sam završio 4. epizodu. Da, zadnjih 10 minuta je žešća krindžara. Baš loše.

Opet ako gledam sve ukupno bila mi je dobra epizoda jer dio s Isaacom je bio top.

@Blitz Slažem se. Epizoda s Billom je bila vrh i najbolja do sada. Ovo pri kraju 4. epizode bože sačuvaj. Kada je Ellie rekla da će postati otac skoro sam se ispovraćao kako je loše napisano.

StarFox_N Kada je Ellie rekla da će postati otac skoro sam se ispovraćao kako je loše napisano.

Ovo je bilo tako loše da su baš dali goriva svim kritičarima

somethingwrong kako kojima IGN je ocijenio epizodu 2 sa 6/10, kaze da je zadnja epizoda 9/10 mislim da su “Tata” scena i dugine zastave jako utjecali na pozitivnu ocijenu 😁

escoban nisu problem dugine zastave nego totalni krindž koji nije u igri. U toj sceni u igri Ellie kaže Dini da joj je teret, da će je samo usporiti i da stoji di je. Tu je Dina bila sva iscrpljena i povraćala je, a Ellie je bila super odlučna da pobije sve pred sobom bez obzira na Dinu.
        Loše režirano, niotkuda, krindž izjave, potpuno izvan karaktera Ellie. I da, fkn Ellie je konstantno friško umivena.
        Niđe veze/10

Drukmana bi trebao naguziti autobus pun crnih ćelavih žena sa velikim k, vidim ja da šta bi on. Anyways OT, odgađam gledanje druge sezone do nekoliko epizoda baš iz ovog razloga što se piše po netu i ovdje. Nisam htio vjerovati da će uspjeti ne zeznuti i eto krenulo je, na stranu ove gey spike, ali čini mi se da baš zbog tog stava što Druko drži, one utječu na samu kvalitetu priče i razvoj/ponašanje likova? Nisam zbilja popratio sve postove ovdje ali može mi netko reći dal je uopće bilo kvalitetnog razvoja lora?

Arcer

Ne, 4 epizode su samo prikazivali gey scene.

Arcer može mi netko reći dal je uopće bilo kvalitetnog razvoja lora?

Nope.

Sta vam je opet Druky kriv? On je director i pisac za sljedecu epizodu. Njegova verzija ove price je puno bolja, brutalnija i bez ikakvih kompromisa… Serete po coviku koji je isporucio 3 masterpiecea zaredom.

Edit: Ispravak ND je zaduzen za 6u epizodu

• Tzereen

•  
              •  
              •  
              •  
              •  
              •  
            • Uređivano

Ne znam. Izgleda da sam i ja gay. Nit me u igri išta smetalo niti ovdje. Barem ne od stvari koje vi spominjete.

Ok, net je prepun jedinica i pljuvanja. Kužim da vam nešto nije sjelo, ali jedinica? Epizode su za jedinicu? Pa kaj više stvarno ekipa nema sredinu? Fakat više razgovor nema smisla. Ili je nešto top shit ili je samo shit.

Ali ok, kad se ode baš na Reddit od TV serije, ima i staloženih komentara. I nekako se ipak ugodnije raspravlja. Ovi svi idiotski videi s nakaradnim thumbnailovima su mi zbilja dno dna. Baš silovanje materije, omalovažavanje glumaca i vrijeđanje inteligencije.

Ok, prva sezona je bila dobra. Nije među najboljim serijama ikad, slažem se. Nije mi za 10/10 sigurno. A sad jel 8, 7 ili 9, ne znam, trebao bih pogledat još jednom.

Ova sezona mi se za sad definitivno čini bolja, znam da je to trenutno nepopularno mišljenje, ali eto, meni je takav dojam nakon 4 epke.

Ovo je adaptacija, ekranizacija i logično je da neće biti 1 na 1 s igrom. Meni je to dapače i poželjno. Najbolja epizoda iz prve sezone je bila ona koja nema veze s igrom.

Ali po meni je bitno da prenesu bitne elemente. Atmosferu, emocije i slojevitost. Svo troje smo dobili.

Al ajde da se osvrnem na ove kritike kojima smo zatrpani:

Ozbiljna/neozbiljna Ellie i odnos s Dinom.

Ellie je u obje igre bila na trenutke otkačena šašava curica, a na trenutke ozbiljna, preozbiljna za svoje godine, svojeglava fajterica. Oboje je prisutno i ovdje.

Ovo više nije teška priča, već tinejdžerski road trip.

Odnosno, to da ona trenutno nema agendu za osvetom, ja ne vidim. Čini mi se da se i taj narativ gura bez veze. Ima i teških trenutaka, ima i šašavih, ima i emotivnih. Ali ona ide dalje. I Dina ide dalje uz nju. Ok, u jednom će trenu, kao i u igri, poželit otići doma, ali za sad gura želju za osvetom.

Bella je zakurac. Ružna i loše glumi. Nema težinu. Jedino je Pedro dobar. Čak je Abbie bolja od nje.

Prihvaćam jedino da fizički ne liči na Ellie. Sve ostalo nije istina. Bella glumi odlično. Ona količina tuge i emocija u drugoj epizodi kad vidi smrskanog Joela je odglumljena izuzetno kvalitetno. Da, Abbie je također odglumila tu scenu odlično, iako uz mrvicu previše ekspozicije za moj ukus. No to su lijepo kontrirali s Joelovim "shut the fuck up and kill me".

A kaj je najveća fora, u zadnje 2 epizode, s ovom novom frizurom i garderobom te čak i držanjem, sve više liči na Ellie iz igre.

I'm gonna be a dad.

Vidim da se ovo najviše vadi kao neki cringe. Kao prvo, to je zajebancija, to je njen goofy stil. Jebomepas ako se netko i od vas tako ne šali i glupira u situacijama te kaže nešto u tom stilu. Muški pogotovo, znam kakve pizdarije govorimo u teškim situacijama da razbijemo tenzije. Vidim to i sad na faxu.

Kome bi bilo do sexa nakon izjave da je trudna.

Evo, meni se opet čini da se pola vas ne sexa. Pa sex i ljubav su jebeno slojevite stvari. Nekad traje 15 sekundi, nekad par sati. Nekad je emotivan, nekad strastven, nekad iz ljubavi, nekad nakon svađe, nekad iz tuge i potrebe za bliskošću.

Ko da niko od vas nije gledao europske ili španjolske filmove, u kojima ima 12* sirovijih scena od ovoga. Cure su zaljubljene jedna u drugu, tri mjeseca su na putu i cijelo vrijeme imaju simpatije, a same su. Skrivale su, tajile su, čekale su. Ellie je skoro umrla, ova je par sati bila spremna ubit ju, ova je rekla da je trudna, pa tu je sto hiljada emocija, naročito ženama.

Znači, fakat imam feeling da ekipa fakat želi, ali baš želi, mrziti Druckmanna (btw, ko da je on sve solo kreirao ovdje), Bellu i the last of us serijal općenito.

Meni osobno fali više epizoda. Naravno da bih htio gledati ovaj universe kroz 8 razvučenih sezona. Ali najviše mi fale flashbackovi. Vjerujem da ih spremaju za kasnije u sezoni, ili čak za treću sezonu kad će ova baš otići u pohod na Abbie, ali bilo bi zgodno i sad da se odvrti tu i tamo sitna scena prisjećanja.

Tzereen Jako dobar post. Slažem se s većinom stvari osim jedne.

Ne kažem da si u krivu. S obzirom da ti nemaš zamjerke na "I'm gonna be a dad." i zadnjih 10 min. odnosno intimnih scena Ellie i Dine očito je do ukusa.

Meni je to bilo toliko loše i isforsirano da sam okrenuo očima.

S druge strane epizoda "Long Long Time" s Billom me oduševila.

@Arcer

Kao što su ti dečki iznad napisali Neil do sada nije radio na niti jednoj epizodi u ovoj sezoni ali lako je samo doći i posrati se po nekome.

Da te citiram: "odgađam gledanje druge sezone do nekoliko epizoda baš iz ovog razloga što se piše po netu i ovdje."

Da te serija zaista zanima pogledao bi je. Ne bi odgodio gledanje zbog toga što se piše na internetu.

S time si pokazao da si dio problema. Internet ti formira mišljenje.

Uostalom čim dolaziš u temu gdje je dopušteno pisati spoilere a još uvijek nisi pogledao seriju govori da te uopće ne zanima.

StarFox_N

Tzereen

Meni je I'm gonna be a dad ispalo simpatično i totalno u Ellienom karakteru**.**

Ja inače nisam pobornik seks scena u serijama i filmovima. Ne volim ako su forsirane, previše pokazuju ili su preduge. Ova me malo zabrinula na sekundu, ali je stala taman da je u prihvatljivim granicama.

Kemija između Ellie i Dine je od početka sezone pogođena totalno, možda čak i više nego u igri.

Žalosno je samo kolko je predvidivo kad završim epizodu i točno znam kakvi su komentari na netu. Naravno uvijek iste stvari i isti stručni argumenti.

I sve okej, stvarno je do ukusa, ali neki ljudi baš ne žele to priznat nego krenu bacat buzzwordse tipa pisanje koje su čuli na netu i postavljaju se odmah u superiorniju poziciju jer su kritičnini od drugih prema nečem popularnom.

• Tzereen

•  
                    •  
                    •  
                    •  
                    •  
                    •  
                  • Uređivano

StarFox_N hvala ti.

Kaj je najbolje, slažem se s tvojim postom, barem u jednu ruku, kaj se sexa tiče. Meni je, iskreno, više dosta explicitnih scena sexa u serijama i filmovima. Ako mi ga treba, idem na PH, xnxx ili gdje već i gledam. Ali u filmovima i serijama mi ne paše. U Outlanderu mi je to išlo na živce pa mi tako ni ovdje ta ruka nije pasala. Ovo sve ostalo ok, ali prikaz guranja ruke u hlače, suvišan.

Ali da zbog toga kažem da je Neil idiot, da je serija otišla u kurac, da je 1/10 i da više ne želim gledat daljnje epizode? Ne znam, svi se kao bune na melodramu, a onda ju sami rade sa svojim ponašanjem.

A taj 'im gonna be a dad', ne znam. Imam feeling da je rekla, im gona be a mom, youre gonna be a mom, we're gonna be 2 moms, bi ljude još više iznervirala. Mom nr. 1 i Mom nr. 2.

Evo, da ne prozivam druge, ja prvi se znam šalit ko retard čisto da nekad podignem atmosferu. A naročito u baš teškim situacijama kad nam se nešto dogodilo, da ne budu sve suze i tuga, onda izvalim par idiotizama da se nasmijemo. Tako da me ta izjava stvarno nije dotakla nikako loše. Naročito od goofie Ellie.

Evo, hvala woodieu na ovom. Upravo tako i ja to vidim:

wooddiebone Meni je I'm gonna be a dad ispalo simpatično i totalno u Ellienom karakteru**.**

StarFox_N Pa iskreno, slažem se sa svime što si rekao. Šta da vam kažem, čovjek dobro napisao 🤷