Moj najveći problem sa zadnje 3 epizode je što je svaka trebala imati još bar 20 minuta. Ili su trebali ubacit još jednu di imamo većinski Seraphite i WLF, kako bi se s druge strane moglo pokriti čim više vremena sa Ellie i Dinom u Seattleu. Samo jedna epizoda za po jedan dan u Seattleu je, pokazalo se, jednostavno premalo. Sve 3 epizode su imale odličnih scena i odličnih dijelova, ali prebrzo se to sve odigravalo. Opet, nerealno je za očekivati da prikažu 10 sukoba po danu, ali zato bih i htio da je bila još bar jedna epizoda…kroz igru je bilo toliko usputnih lokacija i neobaveznih razgovora da baš zafali vidjet ih ovdje.
Nemam neki osjećaj da je Ellie "zaboravila svrhu" cijelog tog puta. I dalje ju vodi želja za osvetom, samo što ta želja vodi borbu sa ljubavi i privrženosću prema Dini. Stavili su naglasak ne odnos njih dvije i ne smeta mi to. Ellie je i dalje brutalna i nemilosrdna, scena sa Norom je bila jebeni vrh. Nije kao Ellie iz igre, ne može bit, ali nakon svega, jedinice i komentari da je sezona smeće nisu vrijedni spomena, kao ni sva izrugivanja na račun Belle (ok, na "bit ću tata" sam i ja zakoluto očima). Tze je prije 2 tjedna stvarno napisal post koji je skroz na mjestu, ja i dalje stojim pri tome da cura odlično skida ulogu. Ako će mi netko nakon ove zadnje epizode i scene na terasi tvrdit da mala ne zna glumit, zaslužio je palicu u glavu.
Što se tiče današnje epizode… odlična, prepuna referenci iz igre i hrpetina emocija prilikom gledanja, savršena poveznica prve i zadnje scene. I Ellie i Joel su ubili ovu epizodu. Odlazak u SLC je ispo skroz nepotreban i ovo je, po mom mišljenju, bilo odlično odrađeno.
Ne znam kako će sad izvesti ovu zadnju epizodu a da nije rushano il da nije izostavljen neki bitan dio. Nadam se bar nešto duljoj minutaži.
3. sezona je očito fokus na Abby kroz prve 3-4 epizode. Hrabro, pogotovo ako će ovu završit na način da ih sve porazbaca u kazalištu.
Sve skupa sam zadovoljan sezonom zasad. Nije sam vrh, nisu uspjeli do kraja prenjet onu esenciju igre, ali je ukupno na jako visokom nivou kvalitete.