Tresnja i zvukovi iz diskova nisu neuobicajeni pogotovo ako se to sve jos nije razradilo. Pogledaj da li ti je disk mozda lagano iskrivljen, okreni bic naopacke, zavrti kotac i gledaj disk. E sad, ovo sto mozes vrtiti spacere i lupkanje nije bas normalno i to bi definitivno netko trebao pogledati i malo dotegnuti sto treba.

moschus kad zavrtim kotač na mjestu (podignem prednji korač i zavrtim ga), disk ne struže o pakne pa pretpostavljam da nije iskrivljen inače bi zapinjao, U tom slučaju bi došlo i do zvukova pri kočenju kod brzine i manje od 20km/h, pogotovo ako stisnem kočnicu do pola pa disk, ajmo reći, još struže kroz pakne.

A ovo vezano za volan mi je baš čudno, a u servisu tvrde da je normalno. Znači, vozim bajk i kad stisnem prednju kočnicu, npr lagano do pola volan i vilica kao da vibriraju, osjećaj kao da ideš preko blagih rupa na cesti.

Picek Prilikom vožnje i apsorpcije udaraca ponajviše na mtbu ti je sasvim normalno da se vilica
    uvija to većina ljudi ni ne primjeti ili ni ne zna. Najbolje ti pokazuje neki slow motion video na yt taj proces.
    Ništa strašno. E sad što se tiče zvukova kod kočnica nebi se trebali čuti ako disk nije iskrivljen i pakne u redu.
    Odnosno jedino kada ih čuješ prilikom jakog kočenja ili doticaja diska sa kišom, vodom, itd… Što se tiče spacera
    nebi ih smio moći vrtiti, zveckanje u tom prijedjelu sam znao čuti kod ljudi jedino kada slome knock block.
    Nije učestalo, ali desi se.

Doduše kako nemam baš iskustva sa cestovnjacima pretpostavljam da tvoj to niti nema.
    E sad ovako općenito je uobičajeno da čuješ neke čudne zvukove dok su bicikl i sami dijelovi novi što bi ti kasnije
    na prvom ( ili nultom ) trebali to sve poštelati i trebali bi te pitati da li si uočio nešto neuobičajeno. Kaj su ti uopće rekli
    za nulti servis kada da dođeš ? običaj je 4-6 tjedana ili cca 100-200 prijeđenih km kako kod kojeg proizvođača i vrste bajka.

Meni se čuju diskovi (XT) kad kočim, ali spaceri moraju biti pritegnuti. Zato se prvo steže onaj poklopac s imbusom, pa onda volan s dva imbusa. Zato ti i trese vilica.

Otpusti ona dva imbusa (šarafa) na luli volana, pritegni gornji (poklopac lule) , pazi da je volan u centru a da se da pomicati lagano (ne želiš da ležajevi trpe) te onda pritegni lulicu. Ne smije tresti. I kočiš s obje kočnice.

ikral znači čuju ti se diskovi kao nekakvo klikanje kod kočenja pri većoj brzini? Kočim s obje kočnice, naravno. Na stražnjoj se ne čuje ništa pri bilo kojoj brzini, samo na prednjoj iznad cca 20 km/h.

Što se tiče zatezanja, pretpostavljam da bih trebao moment ključ za to. Također, vibriralo je i treslo, u servisu su rekli da volan nije bio zategnut, zategnuli su ga, bilo je nešto manje vibracije i trešnje i sad opet po starom. Da li je moguće da neki dio ne valja ili nešto, s obzirom da je bicikl novi? Ili su jednostavno sfušarili zatezanje…

led_zeppelin nisu mi rekli apsolutno ništa. Kad sam imao Gianta prije ovog (ovaj sam dobio za zamjenu), rekli su da je kod kupovine bicikl podešen i da nulti servis nije potreban.

Što se tiče diska i pakni, za pakne ne znam, no disk vjerojatno nije iskrivljen jer kad dignem prednji kotač i zavrtim ga uopće ne struže po paknama te kad stisnem kočnicu normalno zakoči. Također, bez obzira na zvuk kod kočenja imam osjećaj da kočnice koče normalno.

Picek Da ne znam šta reći na to da nulti servis nije potreban, svašta. imaš kakav phone holder da snimiš u vožnji tu situaciju ? taj zvuk kočnica.

led_zeppelin nemam nažalost phone holder, ravnam se po satu dok vozim tako da nemam ništa na volanu. Što se tiče knock blocka, njega isto mogu okretati (malo teže nego spacere) no nije fiksan, al nemam osjećaj da je nešto puknulo. Mislim, bicikl je novi, nema 50-60km.

Picek Čuje se kao šum neki, mislim da možda trebam nove pločice, iako ne kočim puno nizbrdo 😁

Moj ima preko 5000 km, više se ne zamaram puno sa zvukovima ako nije nešto ozbiljno, kao kad mi je otišao ležaj kotača.

5 dana kasnije

Pozdrav jeste vi za neki bike discord ? Radimo na nekom discordu za bicikliste diljem Hrvatske
            čak smo i pridobili neke bike shopove da se uključe u inicijativu, a i sam sindikat biciklista podržava ideju. 😃

ne zaboravite od 01.11. paliti prednja i zadnja svjetla od sumraka do jutra inače kazne budu 500 kn a za automobile bude 300 kn, ovo samo ima kod nas da više kazne budu dobili biciklisti

5 dana kasnije

Dečkovi imam mali problem, stražnja kočnica je u pitanju.

Kada ju stisnem i otpustim, lijeva gumica ostane na felgi i struže. To se desilo od kada sam skinuo kotač, pa ga ponovno vratio, kod transporta bicikla…

Ne znam kako se to poriktava.

Sada sam probao, vrtio sve moguće imbuse, onu sajlicu sam zatezao i otpuštao, ali nisam dobio 100% onako kako mislim da bi trebalo biti.

U čemu je caka, molim za savjet.

Hvala unaprijed!

Ne trebaju ti kocnice,samo ih skini…stavi nogu na gumu kad trebas zakociti…djeluje vjeruj mi samo ce ti s vremenom biti manji đon na tenisici

2 mjeseci kasnije
            2 mjeseci kasnije

Nakon zimske stanke otvorena sezona bicikliranja jednom zgodnom turom sa šogijem po Istri 🙂

60km nakon zimske stanke je i vise nego odlicno! Sad ce malo guza bubati par dana 😅

moschus ma neće, trčim redovito i vježbam u gymu tak da mi je ovo nadopuna treninzima. Danas ništa ne boli 🙂

22 dana kasnije

Krenula sezona bicikliranja. Cijelu zimu lijenčario, pa danas za početak ove godine krenuo sa nešto lakšim treningom. 350 metara uzbrdo. Iskašljao sam dušu, jbti cigare.

milicevic87

Krajolik je sličan i kao Deacon St. John si, samo na biciklu ili Arthur Morgan i evo u dolini se vidi gradić Valentine.