Preporuka bicikala i bicikliranje
Pozdrav jeste vi za neki bike discord ? Radimo na nekom discordu za bicikliste diljem Hrvatske
čak smo i pridobili neke bike shopove da se uključe u inicijativu, a i sam sindikat biciklista podržava ideju.
ne zaboravite od 01.11. paliti prednja i zadnja svjetla od sumraka do jutra inače kazne budu 500 kn a za automobile bude 300 kn, ovo samo ima kod nas da više kazne budu dobili biciklisti
Dečkovi imam mali problem, stražnja kočnica je u pitanju.
Kada ju stisnem i otpustim, lijeva gumica ostane na felgi i struže. To se desilo od kada sam skinuo kotač, pa ga ponovno vratio, kod transporta bicikla…
Ne znam kako se to poriktava.
Sada sam probao, vrtio sve moguće imbuse, onu sajlicu sam zatezao i otpuštao, ali nisam dobio 100% onako kako mislim da bi trebalo biti.
U čemu je caka, molim za savjet.
Hvala unaprijed!
Ne trebaju ti kocnice,samo ih skini…stavi nogu na gumu kad trebas zakociti…djeluje vjeruj mi samo ce ti s vremenom biti manji đon na tenisici
Tko se razumije, kaj da kupim od ovoga. Ima li nekih značajnijih razlika? Znam otprilike kaj hoću, ali nazivi komponenti mi ne znače puno.
https://keindl-sport.hr/cube-reaction-hybrid-performance-625-metallicgreynwhite-2022-proizvod-41604/
https://keindl-sport.hr/giant-talon-e-3-29-pepeljasto-plava-proizvod-41217/
https://dsg.hr/haibike-elektricni-bicikl-hardnine-7-proizvod-2616/
60km nakon zimske stanke je i vise nego odlicno! Sad ce malo guza bubati par dana
- Uređivano
Krajolik je sličan i kao Deacon St. John si, samo na biciklu ili Arthur Morgan i evo u dolini se vidi gradić Valentine.
Fenix Baterija ima 630Wh, domet ovisi o puno faktora, vjetru, težini osobe, nagibu, temperaturi vani i razini asistencije.
Ovi el. bicikli ti pomažu do 25km/h pedalirat, nemaju gas kao romobili i ne idu ako ti ne pedaliraš. Ako prestaneš pedalirat i on se gasi, ne održava brzinu. Ako ideš iznad 25 ma sat isto se gasi i sam si sa sobom. Kod mene su 4 razine asistencije, Eco+, Eco, Standard i High. Na Eco osoba od 80-ak kila pri max brzini može prijeći oko 120 km što je sasvim dosta, ne mislim raditi takve udaljenosti, ja ću se tu pentrati po Medvednici i trebat će mi High asistencija jer je svugdje prilično strmo.
- Uređivano
buz ja sam rašmiljao da nabavim ebike. Vozio bi samo po brdima i jačinu asistencije bi po potrebi regulirao ovisi koliki su mi otkucaji srca. Držao bi puls negdje između 110-140, tako da bude najefikasnije za topljenje sala.
Ovako na običnom biciklu na nekim uzbrdicama mi zna puls ići na 180 otkucaja po minuti.
Obožavam raditi uspone s biciklom iako ih radim isključivo po cesti (ne idem po šumi). Znam po vožnji od 30-40km imati 600m uspona, a onda mi spuštanje po nizbrdicama dođe kao nagrada za uloženi trud
milicevic87 I dalje je to super rekreacija, nije da on sam vozi, napedaliraš se ti svejedno, samo brže ideš. Nadam se da će se vrijeme popravit da se mogu krenut voziti.
moschus Malo sam ga u subotu stigao probati jer me pljusak potjerao doma, ali vozio sam onako 15-16 na sat po uzbrdicama kojima bi autom vozio u 1. brzini, preporod. Ja bi tu doslovno skočio s običnog bicikla i morao bi ga gurati.