@Tzereen @led_zeppelin @[deleted] @ikral @moschus dečki, vidim da se kužite u bicikle pa me zanima sljedeće, s obzirom da sam za neke stvari na biciklu noob.
Prvo, kod kočenja prednjom kočnicom, kad vozim ajmo reći iznad 20km/h i stisnem prednju kočnicu pojavljuje se zvuk kao npr. kad okreneš kolo sreće, znači neko brzo zveckanje, ne znam kak da to bolje opišem. U servisu kažu da je to normalno kod hidrauličkih disk kočnica jer su dosta snažne no moram priznati da nisam to čuo na Giantu. Ispod 20km/h nema pojave zvukova.
Drugo, također kod kočenja prednjom kočnicom dolazi do laganog klimanja/trešnje volana i prednje vilice. Također, u servisu su rekli da je normalno da tako karbonska vilica upija optrećenje no kod Gianta mi se isto nije događalo, a isto je imao diskove i karbonsku vilicu. Također, kad je bicikl na mjestui stisnem prednju kočnicu čuje se neko lupkanje u predjelu volana te mogu prstima vrtiti spacere između volana i rame, a čini mi se da bi trebali biti fiksni.
Po vašim iskustvima da li je to normalno ili da inzistiram u servisu da to srede?