Ja i dalje stojim pri prvotnom mišljenju kad sam vidio najavu i cijenu, odnosno, da je ovo čisti cash grab, koliko god se radi o ponajboljoj igri ikad i koliko god je dobar ovaj upgrade koji je dobila.

S druge strane, samo poprilično nesnalažljiv kupac će platit ovo 599 kn (tih famoznih 80€), s obzirom da smo mi u Sancti unazad 2 mjeseca u par navrata imali po 15-20% na igre te se ta cijena komotno mogla pristojno smanjit. I drugi shopovi imaju dobre cijene (Gamershop trenutno na 484 kn, npr).

Naravno, u mojim očima je i dalje to preveliki iznos, al definitivno se je mogla izbjeć full cijena, tak da ne treba ni tu sad tolko kukat.

U digitalno izdanje ne ulazim.

Tuhy To što pišeš stoji, no isto tako, ako sam dobro vidio, skoro 80% Sonyjeve prodaje igara u prvom kvartalu bilo je digitalno. Kod nas je kupovina fizikalije još uvijek relativno popularan pojam, no čini mi se da je vani digitalija itekako preuzela kontrolu.

Fico Ne kažem ja da me smeta monopol, samo da ga sony drži u šaci borit protiv toga se možemo jedino ne kupnjom.

Da obrazložim opet svoju kupnju Tlou-a share-am acc sa dvoje kolega uz kompromis da jedan, drugi, odnosno treći kupuje relativno igre koje nam se svoj trojci igraju. Meni se od trenutne ponude novih igara na store-u ne igra ništa ponuđeno osim Steelrisinga ( kojeg uzima kolega ) i Tlou kojeg uzimam ja, treći pak uzima Ragnarok sve digitalno i tako si share-amo pod navodnike štedimo.

Dodatan razlog je opet kažem kao bivši pušač trošio sam do 1000kn mjesečno na cigarete od kojih složiti ćemo se nemam apsolutno ništa. Od ove igre jednokratnih 600kn ćemo se neko vrijeme zabavljati nas troje pa mi je to neki kamen sa srca napuhane cijene.

Fico nije istina, odi na PSN store, otvori preorder sekciju pa vidi kolike third party igre kostaju, isto koliko i Tlou

doctorfreak Jel se ovdje recenziraju zvučnici ili igre?

Nebitno recenzira li se igra, auto ili ručak. Zašto bi recenzent pretpostavljao što je meni skupo ili nije?

renda nije istina, odi na PSN store, otvori preorder sekciju pa vidi kolike third party igre kostaju, isto koliko i Tlou

Renda, sine, prikaži mi starije third-party igre koje su koštale 80€ u svom Standard Editionu. Ja ne mogu vjerovati da se ova rasprava ponavlja. Naravno da ćeš sada u pre-orderu imati određene naslove koji rastu u cijeni, poput Forspokena ili EA/2K sportskih naslova. Zato jer mogu! Jer je Sony pionir cijene od 80€ i jer ljudi kupuju samo zato da bi imali! I znaš što je najfascinantnije? Te se cijene povećavaju samo na konzolama. Hogwarts Legacy je na Steamu dostupan za 60€. Ista verzija kao za konzole i košta 15€ manje nego na PS5.

Posljedice glupog trošenja dolaze na naplatu, a ljudi i dalje odbijaju priznati da njihova potrošnja ima utjecaja na tržište jer im je najbitnije da se oni zabavljaju. Ova rasprava je toliko depresivna.

led_zeppelin U redu, i to vrijedi jer se na tri osobe dijeli jedan primjerak, no i dalje je riječ o podržavanju preordera i cijene od 80€ jer je prodaja i dalje prodaja.

Nije igra skupa nego vi niste u HDZ-u

@Tzereen a nije bas tako, jer i verzija iz 2013. ima glitcheva. Sjecam se da prilikom onog suljanja na samom pocetku po kisi, likovi su se zglichali i zabijali jedni u druge, jer nisu pratili moj tempo. Morao sam reload cijelog levela da ga prodem.

Sto se tice cijene, ogledni primjer cash graba, preskupe graficke postavke i modovi

Ako se ima vremena surfati, pročitati neku lažnu informaciju i komentirati, sigurno se ima vremena i pročitati točnu informaciju ili pogledati video od npr. digital foundrya.

Jer nakon toga niko neće moći reći da se ovdje radi samo o grafičkim postavkama.

Nebitno, igru sam odigrao a to mi je igra za jedan prohod. Previše je igara na tržištu da bi ovo igrao još jednom, čak i da je besplatna samo zbog ovih nadogradnji.

Sterlok Nebitno, igru sam odigrao a to mi je igra za jedan prohod.

Tako i foggyju. Napravi prohod za svaku njemu zanimljivu igru i tu se zaustavi. Kaže dosta je i taj jedan.

Fico Mi se zapravo slažemo oko underlying pointa.

I ja smatram da je ovo preskupo, ali ja se zalažem za osobne slobode i da svatko odluči za sebe, a ti imaš ideju da smo Borg i da smo svi odgovorni jedan za drugog. Utopija.

Igra stara 9 godina, koja je preskocila 2 generacije, opet prozvakana po treći put, dotjerana s graficke strane, nista novo ustvari, eto ti ocjene 100, daj malo pretjerujete s the last of us-om opcenito, 100, alo 100, ajmo bit malo realni jbte, 80 eura za igru koja je samo dotjerana verzija vec postojece, pa treba im pljunuti u facu, umjesto da ju daju djabe za one koji su je vec kupili, oni je naplate još masnije nego ikad

From Sony: The Last Of Us: NOT 😝

buz Dije bila ta odgovornost kad su butcherali npr. AC serijal ili sve nove FPSove sa skinovima?Sad izlazi MW2 i bit ce dobar godinu dana dok nepocmu stavljat Ghostridere i Avengerse u igru -.-

Tzereen graficke postavke i modovi…. Big difference.

led_zeppelin Zašto je ocjena bitna ? Jel sad iz tvoje perspektive rdr2 lošija igra jer je slabije ocijenjena ? Ako je tebi igra super, nekome drugome prosjek zašto vas to toliko dira ?

Jesi siguran da si citirao dobro? Ja ništa ne njurgam, meni ocjena uopće nije bitna. Nit igra, nit ocjena. Nit je mislim kupit, nit je mislim igrat.

Tzereen Ja stojim iza ocjene skroz.

Ako stojiš iza ocjene skroz, to bi značilo da sutra izađe part 3 koji izgleda "minimalno jednako dobro kao Part II i u nekim elementima izgleda i bolje" te se igra isto kao prva igra bez ikakvih inovacija i unaprijeđenja, po tebi bi isto bila savršena u svakom pogledu da zasluži 100/100?

led_zeppelin Sjeti se ere ps2 čak me i ispravi ako griješim, ali igre iz ere ps2 original su bile 400tinjak kn.

Igre za PC su bile 350-399 kuna, igre za PS2 i kasnije PS3 su bile 650 kuna nove u dućanu.
                Do PS4 i ulaska u EU kad su 1st party igre pale na 450 kuna, gaming je kod nas bio još uvijek piratska posla, a orginal igre su služile da ih gledaš na policama.

Ja mislim da je recencija dobra a fotke su fantastične, dok s druge strane igra je totalni money rip off i treba zakonom ograničit kada se neke igre mogu ponovno puštati na tržište. Ovo je postalo sumanuto i izdavači vide da je ovo easy money pa se bojim gejming industrije u budućnosti. Bravo Ce i srami se Naughty dog!