doctorfreak Također morali bi u ocjenu kao element ocjenjivanja staviti i cijenu. Kao i sve u životu cijena proizvoda je vrlo bitan element.

Cijena se nikad ne uzima u obzir u recenzijama. Prvo i jedino pravilo. Bang & Olufsen nije skup, nego nije za tebe.

Jebemti miša kao da sam se vrnul u 2013 kad vidim recenziju za TLoU 1.

Ovo je ocjena fana i tjt. Navedeno je par mana igre, a da bi imala ocjenu 100 trebala bi biti bez mana.

A čuj kompa igra bez mana ili pokojeg buga ne postoji jer to je nemoguće da nema barem jednu falingu a bilo je dosta igrica kaj su dobile stotku i ja tu ne vidim problemček. TLoU ni ne smije dobit manje od 100 jer to je ipak TLoU. Ja bih joj dal 150 da ima te ocjene. Ful sam subjektivan po pitanju TLoU-a a nadam se da je i Ivek, živio!

weky Tebe smo čekali 🙂

Jel se ovdje recenziraju zvučnici ili igre?

Kako možeš opravdat 80e igre koja ima kozmetičke dorade i gotovo ništa u samoj mehanici sa igrom koja je rađena od nula i donosi sve novo i cilja na sve igrače sa istom ili manjom cijenom?

Mislim da je ovo jedna od rijetkih ako ne i jedina igra kao remake po ovako visokoj cijeni.

Pa cak jedan pohlepan i bezobrazan gta je peticu za ps5 više nego prepolovio u cijeni.

Ako baš i hočeš da li je kvaliteta zvučnika od 100 i 1000kn ista? Nije em je skuplji glasniji em ima kvalitetniji zvuk.

Ima li opravdanja zvučnik od 50000kn? Ima ako su spekse i sama izrada na toj razini.

Glupa ti je usporedba do bola.

Ja stojim iza ocjene skroz. Ako se kojim slučajem desi da bugovi ostanu i nakon ovog tjedna, računajte da je 95/100. Ovo je prvi put da sam vidio neke glitcheve u Naughty Dog igri. Ali je isto tako prvi put da igram bez day one patcha.

Ako je original zaslužio prosjek na meti od 95, remaster također 95 (a to je fakat bio remaster), ovo zaslužuje također minimalno 95.

Ovo mi je prva reca od Valhalle i znam da sam utrošio vremena i vremena u dva prelaska, u uspoređivanje s remasterom, u uspoređivanje s Part II i pisanje ovog gigantskog teksta, slika i citata. I zadovoljan sam rezultatom.

To što se neko ne slaže, to je apsolutno normalno. Nekom ovakva igra uopće neće pasati ni sada, a nije ni tada. Neko preferira nešto drugo. Poštujem tuđe ukusa i tuđa mišljenja.

A ova igra je očito napravila nešto dobro, ako je čak i sad, s ovom kontroverznom cijenom i terminologijom remakea, dobila 22 ocjene 100/100. A da ne spominjem koliko je stotki dobio original. Mnoge recenzije koje su sad dale manje od 100 su dale manje samo zato što su potpale pod ideju da ocjena ovisi o cijeni, inače im je igra perfektna. Ja i dalje stojim kod toga da cijena ne smije utjecati na ocjenu. Može utjecati na preporuku kao što radi ACG (buy now, wait for sale, buy never), ali ne može utjecati na ocjenu.

Tzereen Jel sad neprijatelji kuže očito vidljivu Elicu ili ju ignoriraju, dok je Joža jedini u stvari sakriven?

Odlicna igra…nije zasluzila ocjenu 100 ni 2013 pa ni sad ali ovjena je subjektivni dojam…ali ne kuzim sto ste se toliko uhvatili cijene kog briga? Ako ti se ne svida cijena ne kupuj…ja znam da cu ju igrat opet ali ne po ovoj cijeni bit ce popusta ali ne namjeravam proljevat zuc jer igra kosta 80 eura…ne moram ju igrat odma

doctorfreak Ciljaju na to da će igru nakon serije zaigrati ljudi koji prvobitno nisu igrali igru ( ako dodu do 5ice ), ili da ce remake povući ljude koji razmišljaju o seriji ( profitira ND, profitira HBO ), cilja na ljude koji su je možda preskočili na prošle dvije konzole jer ih jednostavno nisu niti posjedovali i za njih je to potpuno nova igra ( imam par takvih kojima je prije 5ice ps2 bio zadnja konzola ) i računaju na budale poput mene koje su već odigrale igru na prošloj generaciji, ali trenutno nemaju šta drugo igrati ili im je jednostavno dosadno u životu. Kada sam pušio, mjesecno je išlo 900-1000kn na cigarete.

Prebolit ću ovaj trošak jer ionako dijelim acc sa dvoje prijatelja i svatko uvijek kupi nešto. Od jednoga skidam ovo od drugoga sam zahvaljujući njegovom premiumu odigrao got dc ( na storeu 600kn, infamous cca 200kn, stray cca 250kn ) mogu se i ja tu i tamo isprsiti za njih. Ja sam uzeo tlou, jedan uzima ragnarok, treci razmislja o steel risingu. Svima dobro, svi potrosili "istu" svotu novaca, a odigrati cemo najsicekivanije igre kraja godine. Po meni pošteno

Sterlok piše u reci. To je dosta popravljeno, ali se u par rijetkih situacija pojavilo. Možda jednom ili dva put najviše.

Onda su uspjeli popraviti najveću manu igre.

led_zeppelin Ljudi sve to štima, nitko nije rekao da igra ne valja…i naravno da ce naci svoje kupce…i ja cu je sigurno danas-sutra kupiti na nekom sale-u ali ako cemo svi raširenih ruku opravdavati ovakve dorade igre sa punom cijenom onda se nemojte ljutiti i biti razočarani što se sve više naplacuje minimalan rad a velika zarada.

Zar nije dovoljno što nam uvaljuju svakojake mikrotransakcije za vec placene igre (gt7)?. Zar nije dovoljno što nam uvaljuju dlcove koji traju 2-3 sata za 30 buksa? Zar nije dovoljno što nam naplaćuju ps5 verzije igara a kupili smo punokrvnu ps4 verziju igre ( tshushima )? Sada je vec u redu bumpat grafiku za igru koja vec ima remaster i placat to full cijenom?

O tome se radi.

Svi stvari doživljavamo drugačije. Nekome je prvi TLOU ponajbolja igra svih vremena a nekome ništa posebno.

To ne mijenja činjenicu da je igra stekla kultni status i da je većina igrača i kritika smatra jednom od najboljih svih vremena.

Dali je ocjena 95 ili 100 potpuno je nebitno.

I ja smatram da je 80 eura previše ali s druge strane ne gledam na to tako negativno. U današnje doba nitko nam ništa ne može podvaliti. Recenzija je brdo i svi jako dobro znamo na što trošimo novac.

Smatraš da ovaj remake ne vrijedi 80 eura? Super. Nemoj kupiti ili čekaj sale.

Ako ovako nešto postane normalno…

Postoji i tu pozitivna strana. Oni koji žele samo naprijed.

Mi koji ne želimo možda dobijemo neku dragu igru u novom ruhu pa je ubodemo na nekom saleu za dobru cijenu.

Btw TZE… Dobra recenzija! Lijepo napisano i svaka čast na trudu.

doctorfreak Ma ja se apsolutno slažem sa tobom, osobno ne podržavam općenito niti igram bilo kakve igre u koje je uključena bilo kakva vrsta mikrotransakcija, bilo da je p2w ili čista kozmetika. Čak i ako zaigram ne trošim novce na takve bedastoće stoga i nisam neki fan EA, Ubisofta pa i Square Enixa. Opet kažem za mene Tlou "vrijedi" iz nekog kompromisa prema dvojci kolega koji su već X igara uzeli čisto zbog mene i podijelili ih samnom da ne igram sam.

Apsolutno se slažem da Tlou kao takav koji je zapravo samo vizualno napravljen od 0 ne vrijedi 600kn. Ali nažalost šta je tu je, brzo će joj pasti cijena. Ja sam osobno Elden Ring ps5 verziju mj i pol nakon izlaska prodao za 300kn, unatoč tome što mi se i dalje igrala oduzimala mi je previše vremena, a vrijednost joj je brzo pala unatoč ogromnoj popularnosti, tak će i tlou.

doctorfreak

Dobro mu brada narasla od prošli puta i lijepo je oblikoval ali nije zato stigel na kvarcanje.

Ljudi i dalje fulaju poantu da nije uopće riječ o tome je li nekome vrijedno dati te novce ili ne. Poanta je da time što daju 80€ postavljaju standard da i ostali podižu cijene. I onda će Sony opet podići ili Xbox pa će onda se opet kupovati i pratiti taj trend.

Ako je vama vrijedno, dajte pare, ali jednu stvar nemojte ni negirati ni izbjegavati, a to je odgovornost koju imate za posljedice vaše potrošnje. Svatko bira na što troši i koliko troši. Svatko ujedno i pridonosi tome da je ta potrošnja standardizirana jer se govori da je to prihvatljivo.

Sada je vrijedno novca, a kad postane 100€ bit će: "Kako to?"

Fico cijena igara je otišla gore jer jednostavno cijena izrade igara danas ne košta više kao u eri ps2 i u kojima ti je trebao team od 10tak i manje developera.

Stvar je vrlo jednostavna. U ekonomiji postoji i nešto što se zove percipirana vrijednost proizvoda. Ako nam nešto vrijedi 100€, plaćat ćemo 100€.

Ako ne vrijedi, nećemo davati 100€ za igru i izdavači će shvatiti da im se ne isplati stavljati cijenu od 100€ i stavit će realnu cijenu.

led_zeppelin Ove izlike mi je stvarno dosta. Jedino Sony ima 80€ cijene. Jedino. Sony. Svi ostali AAA izdavači prodaju igre ili po 60€ ili po 70€.

I stvarno ne razumijem kako se može ignorirati konstantno rastuća popularnost koja je probila sve rekorde u vrijeme COVID-a, sve prisutnije mikrotransakcije i politiku da igre budu gotove tek nakon 2 godine kad izađu svi DLC-i koji se dodatno naplaćuje. Ne raste samo trošak izrade.

buz Postoji i nešto što se zove ljudska odgovornost i ima je zabrinjavajuće malo.