From Sony: The Last Of Us: NOT 😝

buz Dije bila ta odgovornost kad su butcherali npr. AC serijal ili sve nove FPSove sa skinovima?Sad izlazi MW2 i bit ce dobar godinu dana dok nepocmu stavljat Ghostridere i Avengerse u igru -.-

Tzereen graficke postavke i modovi…. Big difference.

led_zeppelin Zašto je ocjena bitna ? Jel sad iz tvoje perspektive rdr2 lošija igra jer je slabije ocijenjena ? Ako je tebi igra super, nekome drugome prosjek zašto vas to toliko dira ?

Jesi siguran da si citirao dobro? Ja ništa ne njurgam, meni ocjena uopće nije bitna. Nit igra, nit ocjena. Nit je mislim kupit, nit je mislim igrat.

Tzereen Ja stojim iza ocjene skroz.

Ako stojiš iza ocjene skroz, to bi značilo da sutra izađe part 3 koji izgleda "minimalno jednako dobro kao Part II i u nekim elementima izgleda i bolje" te se igra isto kao prva igra bez ikakvih inovacija i unaprijeđenja, po tebi bi isto bila savršena u svakom pogledu da zasluži 100/100?

led_zeppelin Sjeti se ere ps2 čak me i ispravi ako griješim, ali igre iz ere ps2 original su bile 400tinjak kn.

Igre za PC su bile 350-399 kuna, igre za PS2 i kasnije PS3 su bile 650 kuna nove u dućanu.
    Do PS4 i ulaska u EU kad su 1st party igre pale na 450 kuna, gaming je kod nas bio još uvijek piratska posla, a orginal igre su služile da ih gledaš na policama.

Ja mislim da je recencija dobra a fotke su fantastične, dok s druge strane igra je totalni money rip off i treba zakonom ograničit kada se neke igre mogu ponovno puštati na tržište. Ovo je postalo sumanuto i izdavači vide da je ovo easy money pa se bojim gejming industrije u budućnosti. Bravo Ce i srami se Naughty dog!

sanzo sasvim si krivo pretpostavio.

Ako izađe Part III, prvo ga trebam odigrati. A onda ovisi o svim elementima - gameplayu, atmosferi, glazbi, dijalozima, glumi i priči, kakva će biti ocjena.

I originalna igra nije dobila 100ke u svoje vrijeme zbog ne znam kakvih inovacija i unaprijeđenja u gameplayu. Ono po čemu ju najviše pamtimo su tri glavna glumica - Joel, Ellie i svijet.

wooddiebone FIFA 98-Road to World Cup je koštala 550kn ,i to 1999.god kad sam kupio sivonju.Gran Turismo 4 za PS2 sam platio 500kn.Prva PS igra sa lokaliziranom knjižicom na hrvatskome.

Znači skoro 20 god.cijena igara je kod nas ista ili za 20-tak kuna veća.Plaće u ono doba su bile ispod albanskih a sad su malo iznad albanskih.

master_x

Je, niko ne računa inflaciju kad se o igrama priča.

60 dolara iz 1998. je kao 110 dolara danas.

I ok, jasno mi je da su ljudi ogorčeni jer nam se prodaju full-price igre sa mikrotransakcijama, al onda dizat ovakvu famu oko jedne od igara koja iste nema i svjetleći je primjer za 100% offline iskustvo sa svim sadržajem u cijeni je apsurdno.

Kad je Gran Turismo 7 izašao za tu cijenu i uveo predatorne mikrotransakcije, samo nekolicina nas je negodovala.

Tzereen

Originalna igra je pratila standarde od prije deset godina ili ih je u nekim aspektima pomicala. Danas se ovaj remake može direktno uspoređivat sa Part 2 koji je po svemu osim po priči bolji ako je vjerovat ovome što si napisao. Zato mi ocjena nije realna. Ako kažeš da je priča toliko dobra da uz grafički upgrade nadoknađuje sve ostale nedostatke, razumijem, ali i dalje smatram da je ovo moglo i trebalo bit puno više od dobre priče sa faceliftingom da bi zaslužilo takve ocjene.

led_zeppelin Neki tvoj primjer igre gdje je sequel donio novotarije i inovacije ?

Nisam siguran kako da odgovorim, zvuči kao trik pitanje. 99,99% svih seqela ikad? Ne sjećam se da sam odigrao neki koji nije bar neku sitnicu izmijenio.

sanzo Nije trik pitanje, samo me zanimalo. Jer se ni ja ne mogu sjetiti.

Padaju mi napamet slični primjeri nba,fifa,cod, itd… c/p kao i tlou 😃

sanzo Iskreno, nisam skužio kaj si rekao i kaj si me pitao sad u zadnjem postu.

Jel smatraš da je Part II bolji od Part I po svemu osim po priči? Ili smatraš da sam ja to napisao u retzenziji?

Drugo, kažeš o nadoknađivanju svih ostalih nedostataka? Kakvih nedostataka? U kojoj igri?

Znači, ponavljam. Original je u prosjeku imao ocjenu 95. Remaster (koji je fakat samo podigao grafičke postavke) je nakon godinu dana u prosjeku imao ocjenu 95. Ovaj Remake nakon 9 godina također zaslužuje imati barem tih 95. Naravno da ima ljudi kojima je ova igra za 15/100. Ili ih uopće ne zanima i ne kuže kaj svi ostali vide u njoj. Ali, to je drugi par rukava.

U ovakvim trenutcima preplavljuje me osjećaj zahvalnosti što sam umjesto naručene digitalke dobio PS5 s diskom. Hvala ti neznani prodavaču u Sancte.

cauboi_bibappu Ja se divim ljudima kojima je uopće digitalna bila opcija s obzirom na to koliko treba da neki naslovi padnu na pristojne novce. Ja ih imam par koje sam kupio prodao po 150kn prije god dana sve ps5 naslovi, dok na store-u još nijedan nije bio ispod 350kn. Digitalka se isplati tamo negdje zadnje 2 god trenutne generacije, van toga ne vidim smisla u odnosu na cijene igara na store-u. Nove pretplate malo poboljšavaju situaciju, ali opet.

Tzereen

Mislim da je part 2 bolji po svemu osim po priči, a po recenziji podrazumjevam da ovaj remake ima minimalne promjene u gameplayu tako da nije doveden na istu razinu. Od pucanja, kretanja, ai-a protivnika i suboraca, dizajna lokacija, skriptiranih scena… Jednostavno Part 1 je igra koja je 10 godina u prošlosti, ali je ispolirana da izgleda kao moderna igra. To je moj zaključak iz onog šta si napisao u recenziji i iz toga mi nije jasno kao može zaslužit savršenu ocjenu. Ako je prije 10 godina bila za 95, danas nije ni blizu toga kad ju uspoređuješ sa izravnom konkurencijom. To je ps3 igra u ps4 ruhu izdana za ps5.