Tzereen
Ja nikoga ne uvjeravam da sam pravi fan niti sam sebe ikako etiketiram.
Ne koristim pojmove pravi fan jer ne djelim fanove na skupine. Lažni fanovi ne postoje. Ili si fan ili nisi.
Da bi bio fan moraš imati poštovanje prema tome čega si fan. To je za mene jedini uvjet, a RoP ga nije ispunio niti u tragovima. Čak naprotiv, parodija u stilu Mrak Filma bi bila veće iskazivanje poštovanja izvorniku od ove najskuplje serije svih vremena sa 60 puta većim budžetom od prve sezone Game of Thronesa, a izgleda kao da je fan film objavljen na Youtubeu koji je napisao neki amater koji misli da je "mystery box" trope u pisanju nešto dobro, a ujedno da je on bolji pisac od jebenog Tolkiena.
Serija je napravljena po špranci. Totalno nemaštovito i nezanimljivo, a usput joj uspjeva izmjeniti ili izbaciti apsolutno sve kaj je LOTR učinilo popularnim, zanimljivim, epskim ili na bilo koji način posebnim.
Još uvijek mi nitko nije dao jedan jedini argument ili razlog zašto mu je serija dobra. Kaj je zanimljivo? Zbog čega nastavljate gledat?
Zašto ja i hrpa ljudi imamo tonu legit razloga koji nam smetaju i često se to prihvaća kao valjani argument, ali se na kraju zaključi da je "meni ipak serija dobra" ili "volim fanstasy pa gledam" što mi je možda i najapsurdnija izjava od svih ikad jer ova serija nije fantasy.
Kaj je dobro?
I da. Ako pratiš rasprave na redditu trebao bi znati da postoji nekoliko subova od koji je jedan pod kontrolom Amazona, a drugi svi gledaju na seriju u najboljem slučaju kao cash-grab koji se gleda samo da bi se imao čemu smijati.