Tzereen Iako je TLou 2 kvalitetniji uradak od RoP, istina.
TLOU l2 je kvalitetan uradak TOČKA.
Možemo pričati o narativu koji se nekima ne sviđa do granica o k9jima govoriš, ali iz perspektive game dizajna mislim da nitko više nije spreman branit stav da se ne radi o samom vrhu industrije.
RoP s druge strane iz scene u scenu pokazuje kolko je amaterski napravljen, kolko ne poštuje svijet koji želi prikazati, kolko je fokus producenata bio usmjeren u totalno krive smjerove i da fan nije ciljana publika.
Oprosti, ali vodim ove rasprave paralelno na više mjesta sa prijateljima i poznanicima i na kraju se uvijek sve svede na to da je serija produkt apsolutnog i besramnog konzumerizma koji zarađuje jeftine poene na jednostavnim i plitkim reprodukcijama problema iz stvarnog svijeta.
Tu dolazimo do najvećeg problema serije, a to je da ona nikome nema ništa za ponuditi osim wokenessa. Ova serija kao i većina sličnih proizvoda će u povjesti biti zaboravljena upravo zato.
Nije fantasy, nije LOTR, nije kvalitetna.
Tako da ne želim više čuti da se radi o dobroj fantasy seriji jer fantasy žanr se ne temelji na mačevima, zmajevima i magiji nego se temelji na world buildingu i mašti. Tolkienov svijet je odvojen od stvarnog svijeta i ima svoj set problema i sitnica koji fanove puno više zanimaju od toga kak je Galadriel sa svojih 5000 godina starosti neka teška patnica koja se opterečuje Sauronovim ponovnim ustankom, a istovremeno flerta s njim dok sve ostale, uključujući ljude pod svojom komandom tretira kao zadnja govna jer danas je to pojam "snažne žene".
Elfovi koje opisuje Tolkien su tolko superiorni i uzvišeni naspram ovih u RoPu da ne mogu ovo shvačati ozbiljno ma i da je cijela serija u slow motionu, a konstantno trešti epska LOTR muzika jer ova serija u svojoj cjelosti ne sadržava trunku epičnosti i supstance koju jedna scena Jacksonove trilogije sadržava.
Sori, al uspoređuvat ovo sa TLOU2 je uvreda za kritičko razmišljanje i zabrinjavajući pokazatelj kolko je i sranje protiv wokenessa i sranje protiv sranja protiv woknessa napravilo štete ljudskim mozgovima, a u isto vrijeme uspjelo ostvarit ogromnu pobjedu za slijepi konzumerizam.
Oprosti čovječe, ali di su ti standardi?
Čak i ja sam priznao da je Marvel otišel vrit.