Meni samo nije jasno di je ta vilenjačka Afrika iz koje su potekli crni vilenjaci.
Zašto pričamo o inkluzivnosti u svijetu gdje su ljudi samo jedna od rasa? Zašto fiktivne rase nemaju pravo imati svoje rasne karakteristike?
Gdje u priči možemo smjestiti razlog i objašnjenje ZAŠTO ovaj vilenjak ima tamnu kožu? Ajmo tak postavit stvari.
Crni Valirijanci u House of the Dragon mi npr. imaju totalno smisla. Geografski i kulturloški je potpuno moguće da postoje crni Valirijanci iako u knjigama oni tako nisu opisani. I opet funkcionira savršeno u seriji i kad sam vidio kako funkcionira, ne bi htio da je ikako drugačije.
Problem svih koji nastavljaju ljude optuživat za rasizam jer im ne odgovaraju crni vilenjaci je taj da im fali temeljno shvaćanje problema o kojem se priča.
Sve dok se ne potrudite razmislit dulje od dvije sekunde, nastavit ćete se svađat s ljudima zbog stvari koje VI MISLITE DA ONI VJERUJU umjesto da pokušate shvatit tuđe stajalište.
Zašto su Asari u Mass Effectu plavi i ljubičasti?Zašto ne bi bili smeđi?
Dajte ljudi razuma malo. Ne mogu vam mediji i američke korporacije krojit mišljenja.