Tolkien even described Harfoots – the precursors to hobbits that are seen in “The Rings of Power” – as having “browner” skin in contrast to their descendants the hobbits.

Diskusija gotova, ajmo dalje sa zivotima

Centurion Crni vilenjaci u ovoj seriji su cist visak, nepoštovanje originalne ideje i uvreda za fanove.

Tim pre jer je snimljeno cak 6 filmova koji obrađuju ovaj svet i njegovu slozenu kompleksnost i mitologiju.

Ovo je baš loš argument. Jacksonova trilogija nije prva adaptacija knjiga i ne znam zašto bi se morala uzeti kao jedina ispravna. Sedamdesetih su izašli animirani filmovi Hobit i Gospodar Prstenova.

Također, Sovjetski Savez je imao i vlastite ekranizacije knjiga, sigurno dvadesetak godina prije Jacksona. Ne znam za tebe, ali ja mislim da je Sovjetski Savez bio bliže geografski i povijesno Tolkienu od nekakvog lika s Novog Zeland.

Kao da ja kažem da je Batman serija iz '66-e jedina ispravna ekranizacija Batmana i da je novi Batman uvreda fanovima i blaćenje originalne ideje jer je pod A, Bob Kane umro i nije tako zamislio Batmana prije 80 godina. Pod B, žena mačka je crna glumica, kao i Gordon.

Predlošci se ne trebaju raditi vjerno originalu. Filmaši imaju vlastitu umjetničku i kreativnu slobodu.

Fico Pogledaj tko ubija raspravu skakanjem na svaki argument s "ali ali ali crni vilenjaci" i onda reci tko vrši represiju dijaloga. Stvarno nije ok, Woodie.

Ako misliš na mene, probaj ispočetka pročitat o čemu pišem kad argumentiram da mi se serija ne sviđa.

A rasni elementi su tu kao odgovor tebi koji nakon mojih postova gdje se trudim napisat i objasnit sa kojeg stajališta dolazim i što tražim kod ovakve serije i kako mi to nije ispunjeno i zato ne planiram gledati taman da je najbolja serija ikad, opet odgovaraš sa

Fico I sada i Woodie ide dalje, svi kreću dalje o boji jebene kože i ne razumijem kako ljudima ne može doprijeti do glave da ovdje očito postoji problem kada je to jedan jedini fokus svake objave.

Ako se rasist uvrijedi što ga se nazove rasistom, kaj mu ja mogu.

Ako imaš želju za suvislom raspravom onda se obazri na tonu ostalih stvari koje sam naveo, a ne se kačit na jedan detalj koji nije ni 10% mog posta i onda optuživat mene i druge da ne prestaju pričat o rasama.

Ispada da si upravo ti taj koji ovu raspravu pretvara u raspravu o rasama, a onda nemoj očekivat od mene da se ne uključim jer imam što reći i na tu temu.

wooddiebone Ne, ne osvrćem se na tebe. Osvrćem se na osobe kojima sam se obraćao čitavo ovo vrijeme.

Ispada da si upravo ti taj koji ovu raspravu pretvara u raspravu o rasama, a onda nemoj očekivat od mene da se ne uključim jer imam što reći i na tu temu.

Hvala, odlično, moje tri objave u ovoj temi su sigurno potegnule raspravu koja traje već danima.

Odgledao napokon drugu epizodu.

Khazad Dum je jebeno fantastičan. Maestralan. Veličanstven. Genijalno odrađen. Durin super. Dissa također. Elrond najugodnije iznenađenje serije. Odnos njega i Durina - baš dobro odrađeno.

Dio s Galadriel mi i dalje ne sjeda. Nažalost, baš ne.

Ono s jednim, jedinim orcom i tunelima je super. Ima čak horror feel, za razliku od dosadašnjih akcijskih.

Miro samo su s vremenom istrebljeni

Serija je inače vizualni spektakl, dosad najbolje što je tv mogao ponuditi u ovom formatu. Sve ostalo je loše i prosječno, casting promašen. Baš mi je žao Galadriel, cura je predivna a kao glumica sačuvaj bože.

Ona druga, na HBOu je u svakom bitnom aspektu nekoliko klasa bolja serija.

Uostalom zaš se ovdje ljudi još pale na spominjanje crnaca, pedera, lezbi, transeva i sličnog …. i onda se još spominju antivakseri, koliko godina moraš imati i koliko ograničen i ogorčen sam sa sobom moraš biti da se to uzima kao argument u raspravi.

Ne znam kaj da velim. Zadnja epizoda mi je bila bolja od zadnje epizode Game of Thronesa. (Novog, jel. House of the Dragons)

Ali je baš mixed bag. Ima fascinantnih elemenata, a ima dosadnih i bezveznatih. Ovaj put je čak i CGI bio loš u nekim trenucima. Da, znam da smo navikli na filmove. Kad je prvi film izašao na DVD-u, gledao sam ga svaku večer prvih mjesec dana. Znao svaku rečenicu napamet valjda. I onda ovdje vidiš te neke razlike i ono, wtf. Warg je ovdje bio užasan. CGI loš i čudan. A sam izgled warga još gori. Izgleda ko neki mutirani mops.

Elendil je odličan. Numenor oduzima dah ljepotom i monumentalnošću. Kao u prošloj epizodi Khazad Dum.

S obzirom da je zadnja epizoda GoT-a najgora epizoda u povijesti tv serija, teško je ne biti bolji od toga.

Ne znam gdje su snimali, kakve kamere su koristili i na kakvim čudovištima rade CGI, ali u vizualnom smislu ova serija je razina iznad svega. Nije ni čudo sto nisu imali love za glumce i scenarij. 😁 Numenor je čudo. Kakve epske scene.

Najljepša serija ikada, i jako, jako dobro režirana. Svaka scena je odlična. Kao serija na trenutke dosadna…gledam dalje blago optimističan. Ne kužim zamjerke na glumu, sasvim je pristojna, ne vidim slabe karike. Sve skupa dobro za sada, nisam oduševljen sa svime ali definitivno se vidi svaki uloženi $.

Ma nije gluma toliko loša, slažem se. A neki se stvarno ističu kao odlični. Ovdje je Elendil bio odličan, recimo.

Problem (a u isto vrijeme i prednost, da se razumijemo) je kaj je ovo odmah na početku zamišljeno kao 50satna serija. 5 sezona po 10 epizoda. I onda zbog toga ima dosta praznog hoda. Možda će to kasnije sve sjest na svoje mjesto, ali ovako segmenti djeluju dosadno i nepotrebno. Tipa, sin i kćer od Elendila. Iako znamo da će Isildur kasnije biti ključna figura, ovdje mi njegov trening na brodu nije bio potreban.

Jasno je i meni da su ovo uvodne epizode i da se mora razraditi priča u kojoj će biti hrpa likova i paralelnih radnji. Ali jebiga na trenutke je prekrasna i zanimljiva pa opet dosadni dijelovi za popizditi, iako su i ti dosadni dijelovi vrhunski režirani i prikazani. Strah me jedino da sve ne otkažu nakon prve sezone zbog hrpe kmečavaca po internetovima. Užas u kaj se to danas pretvorilo, ljudi frustracije iz života ispucavaju na pogrešne mete.

Vrhunska treća, CGI i efekti kao uvijek su besprijekorni a gluma drastično bolja. Čak je i Galadriel dosta bolja (ili sam se samo naviknuo na nju), no i dalje smatram da je casting promašen za nju. Ima ona fight scena koja je jebeno odrađena a orcovi puno bolje sređeni. Kraj je na lijepi cliffhanger završio.

Kao nekog kog zaboli za lore iz knjiga i gleda samostalno seriju ko seriju, ove 3ep su bile jako dobre.

S obzirom na komentare o glumi očekivao sam puno lošije izvedbe, sasvim je dobra glumačka postava.

Rekli su da ce prominit vremensku razliku izmedu evenata,jer bi u protivnom morali nonstop publiku upoznavat sa novim likovima.

Meni se cini da je jedan veiki plus kad necitas knjige po kojima su filmovi radenji,ovako nemas nikakvi briga samo znas jel it se sivda ili ne 😁

wooddiebone

Mislim da su gurnuli ovdje i Ganda, ne vidim da je netko drugi pao s neba.

Ja na ovaj topic dolazim samo zbog Woodija. Sve ostalo je sporedno. Kao većina "svježih" likova koji se pojavljuju u seriji.

Serija je CW drama sa puno višim budžetom.

Doslovno gledaš fan convention gdje ljudi cosplayaju i roleplayaju kao likovi.

Užas užasa.

5 dana kasnije

Nisam još pogledao zadnju epizodu, ali ovo zvuči obećavajuće

Čak i ocjene na IMDB-u su odlične. Jao, jedva čekam!

Vrh. Cijela serija je kvalitetno snimljena, ali ova zadnja epizoda je vrh.

Baš sam pogledao, zadnja epizoda možda čak i najbolja!

Di je woodie? Pitam za prijatelja.

Zadnja epizoda se očito dopala mnogima

Meni je serija stvarno dobra, nisam to očekivao. Ima onaj Tolkienovski štimung i solidnu priču.

Brine me samo da se ne potroše nakon sezonu ili dvije.

Ma i da nisu nakon što su spiskali milijardu+ dolara teško je sad stati, a gledatelja ima sigurno samo zbog LotR-a u imenu.