@Tzereen
Pročitah sve i proletih malo bolje kroz ove reviewove.
Još uvijek imam isto mišljenje. Moglo se raditi priče iz drugog doba bez da se gazi po onome za što se nema prava.
Autor prvog članka je očigledno zaluđen površinskim idejama epičnosti i šansom da sa laicima priča o događajima izvan trilogije filmova, a uopće ne spominje skalu izmjena koje su uvedene u lore i kako one zatvaraju bilo kakvu opciju da obrade War of Wratha i pjesme Valara u slučaju da serija zapravo ispadne odlično i uspiju osigurati prava na Silmalirion.
Temeljno ne podržavam pristup serije prema svijetu koji je Tolkien stvorio i to mi konzistentno smeta u puno drugih adaptacija.
Postoji stupanj izmjena koje se rade zbog adaptacije, ali kad se ovak temeljno mjenja lore onda ne vidim smisao uopće gledanja jer me ne zanima neki drugi svijet, ne želim gledat neke tuđe ideje i ne želim gledat svijet koji mi se ne sviđa. Želim adaptaciju onog što volim koja poštuje temeljnu ideju i poantu izvornika.
Isto tvrdim i za DCEU filmove.
Bilo kakvo potencijalno građenje ovog svijeta iz serije u budućnosti neće imati smisla jer ako žele obradit najzanimljivije djelove, moraju još dodatno mjenjati svijet i likove jer su se napisali u rupu iz koje nema izlaza bez plot holeova i retconanja svega što je utemeljeno.
Eto.