U biti sasvim je smisleno i nečemu dati 1/10 ako su ostavili tu mogućnost i ako se netko u dovoljno smislenoj mjeri potrudi to obrazložiti. Koliko je uvjerljivo, to je druga stvar. Situacija s ocjenama korisnika "nečega" i prezentiranjem tog podatka kao relevantnog je naročito izazovan zadatak u današnje vrijeme kod uradaka koji će izazvati kontroverzu. Barem nakon izlaska bi se to trebalo stabilizirati jer je za očekivati da će ajmo reći normalnih ocjenjivača biti puno više od trolova.
The Rings of Power
- Uređivano
Brijac https://www.imdb.com/title/tt10554232/ratings/?ref_=tt_ov_rt
Korigira se i obrnuto, tako da ovo remek djelo ima samo 8.2 ocjenu.
Mada ne vjerujem da to radi algoritam, nemoguće je to kodirat, mora procijeniti ljudski faktor. Inače, Amazon je vlasnik imdb-a ako netko ne zna, nisu ludi da ne štite investiciju.
Zero Znači ili je nešto najbolje ikad pa dobije maksimalnu ocjenu ili dobije govno. Sredina sve manje postoji u glavama ljudi ili neka dobra kritika. Jeben je to svijet danas.
Ljudi u svijetu hiperprodukcije, instant dostupnosti sadržaja i sve veće količine TV junk fooda, više ne traže na internetu obrazložena mišljenja (tko ima vremena to čitati / pisati), samo potvrde svojih uvjerenja / stavova koji se između ostalog danas pronalaze u proizvodima zabavne industrije. Ok je reći da ti se nešto ne sviđa i to pokušati objasniti, no toliko jake emotivne reakcije na jebeni film ili seriju moraju dolaziti iz mnogo dubljih sustava vrijednosti samog pojedinca. On naravno nije u stanju kritički sagledati svoju percepciju svijeta koja ne mora nužno biti istovjetna porukama koje neki redatelj želi prenijeti, niti izvornom materijalu koji je napisan u vremenu dok je svijet bio kudikamo više zadrti 3. kamenčić od Sunca.
Najbolji primjer je Star Wars. Nakon (savršene) originalne trilogije, prequel filmovi su bili najveće sranje ikad (bez obzira što ih je radio isti redatelj), da bi Disney napravio toliko veliko sranje da prequel filmovi izgledaju odjednom kao najbolja stvar ikad. Ono što jednom postane popularno / mainstream / sveprisutno na svakom koraku, treba mrziti. Ili biti u suprotnom taboru jer ipak, sve je u životu crno-bijelo. Negdje se moraš svrstati danas, avatar dodaci na Facebooku neće se sami dodati.
Ako je ovo 7.5 uz Mandalorianovih 8.7 onda sam ja leteći tanjur.
Dajte ljudi standardi su vam pali ispod razine sramote.
wooddiebone iz moje perspektive kao običan gledatelj jedino što fali seriji je gluma. Sve ostalo je fantastično odrađeno. Nisu svi fanovi LOTR i nisu svi pročitali knjige poput tebe i ogromnoj većini boli kurac što ima crnih elfova i ženskih dwarfova bez brade.
- Uređivano
Ako je Mandalorian realno 8,7 naspram 8,9 za Better Call Saul, narast će mi druga glava na ramenima.
Btw, @wooddiebone , ako imaš vremena, pogledaj barem dio stvari koje sam postao. Možda se smekša taj tvoj otpor. Jer baš mi je žao kad vidim taj iracionalni hejt. Znam da si super inteligentan i senzibilan.
Mene jedino gluma smeta, a to je po meni najbitniji faktor.
Casting je promašen skroz
Btw, u knjizi se spominjem i ja, ko nije znao.
U priči o ljubavi Amroth i Nimrodel, spominje se Cerin Amroth. Brdašce u Lothlorienu, ako se dobro sjećam.
- Uređivano
Žao mi je kaj zoveš to iracionalni hejt jer sam stvarno naveo masu argumenata, a stalno mi se ubaciju crnci u raspravu iako sam naglasio da to nije glavni problem serije nego samo element.
Problem je kaj ne nudi ništa više od postmodernističke preslike power strugglea prenesene u fantasy setting.
Fanovima LOTRa ne nudi ništa jer je lore izmrcvaren. Fanovima Fantasy žanra ne nudi ništa jer iskvaruje fantasy žanr problemima koji u njemu ne bi trebali postojati i pretvara ga u ono što on nije umjesto u escapeizam što mu je temeljna poanta. Fanovima kvalitetnih serija nudi mediokritet, a ne kvalitetu.
Na kraju ti ostanu vizuali i wokeness.
I sad ja pitam za koga je rađena serija ako ti na kraju ostane samo wokeness i vizuali?
Kome je dobro nek uživa. Ja i većina ljudi nismo dio ciljane publike i serija se potrudila da to odmah u startu napravi jasnim.
wooddiebone ok, znači nisi pročitao ono kaj sam postao.
Ne znam dal da pokušavam dalje raspravljat, jer vidim u kojem smjeru idu tvoje misli. To je to. To je odvratno, grozno, abominacija i pišanje po Tolkienu.
Iako Tolkien estate ovo podržava, iako je Simon Tolkien (njegov unuk) zaposlen kao konzultant u scenarističkoj ekipi, iako vlasnici i recenzenti TheOneRing.neta hvale ovo skroz, iako je na RoP redditu ovo jako hvaljeno.
Velim, stvarno mi više fale kvalitetne dugačke rasprave i razmjene dojmova i mišljenja. Baš mi fale.
Ne stignem pročitat, al planiram.
Nemoj se ljutit odma.
wooddiebone ne ljutim se frende, žao mi je.
Nisam čitao knjige od Tolkiena tak da ne mogu ni osudit nit pohvalit seriju pa i samu trilogiju LOTR-a jesu li vjerno ili nisu dočarali pisano djelo na ekran? Jedino znam da moje prvo iskustvo odnosno dodir sa Tolkienom bio mi je dugometražni crtani i kao klincu bio mi najbolji crtani i jedva sam čekao animafest kad su ga uredno svaki puta emitirali. To je stariji crtani iz 70-tih ali dobro napravljen. Mješavina animacije i stvarnih slika.
- Uređivano
Pročitah sve i proletih malo bolje kroz ove reviewove.
Još uvijek imam isto mišljenje. Moglo se raditi priče iz drugog doba bez da se gazi po onome za što se nema prava.
Autor prvog članka je očigledno zaluđen površinskim idejama epičnosti i šansom da sa laicima priča o događajima izvan trilogije filmova, a uopće ne spominje skalu izmjena koje su uvedene u lore i kako one zatvaraju bilo kakvu opciju da obrade War of Wratha i pjesme Valara u slučaju da serija zapravo ispadne odlično i uspiju osigurati prava na Silmalirion.
Temeljno ne podržavam pristup serije prema svijetu koji je Tolkien stvorio i to mi konzistentno smeta u puno drugih adaptacija.
Postoji stupanj izmjena koje se rade zbog adaptacije, ali kad se ovak temeljno mjenja lore onda ne vidim smisao uopće gledanja jer me ne zanima neki drugi svijet, ne želim gledat neke tuđe ideje i ne želim gledat svijet koji mi se ne sviđa. Želim adaptaciju onog što volim koja poštuje temeljnu ideju i poantu izvornika.
Isto tvrdim i za DCEU filmove.
Bilo kakvo potencijalno građenje ovog svijeta iz serije u budućnosti neće imati smisla jer ako žele obradit najzanimljivije djelove, moraju još dodatno mjenjati svijet i likove jer su se napisali u rupu iz koje nema izlaza bez plot holeova i retconanja svega što je utemeljeno.
Eto.
Tze se izgleda zaposlio u Amazon Studiju. Ne vidim drugo objašnjenje kad ga vidim koliko pokušava uvjeriti ljude da je serija super i koliko ne želi čuti niti za jedan argument da serije nije dobra.
- Uređivano
Mislim evo koga oni smatraju "superfanovima" LOTRa.
I opet, boli me kurac za wokeness i spolove i rase. Uopće me zanima.
Al netko tko posluša kaj ovi imbecili zapravo govore i kaže "oni su fanovi za koje mi radimo ovu seriju i idemo ih stavit u promo materijal" nije zaslužio da ja gledam njegovu seriju.
“Evil cannot create anything new, it can only corrupt and ruin what good forces have invented or made”