Pogledao dvije epizode i razočaran sam. Veliki sam fan tog svijeta. Pročitao sam trilogiju, hobita, hurinovu djecu (brutalna knjiga), Silmarillion. Bio sam siguran da imaju i licencu za Silmarillion. Kad sam saznao da nemaju rekao sam jbg ali ne znači da neće biti dobro. Tako da sam krenuo gledajući sa nadom da nas čeka remek djelo.
Na stranu to što serija fura politku da mora biti korektna prema svima.
U te dvije epizode uopće me ne vuče na dalje, ni približno kao Kuća Zmajeva. Tamo me od prve epizode radnja prikovala za ekran. Nije problem što radnja ide sporo nego za sad mi je priča meh.
Većina likova mi je dosadna. Galadriel wtf? Elrond, Durin i Nori su mi dobri.
Scena kad ih napadne ice troll. Svi su se usrali i onda dođe Captain Marvel i sredi ga žmirečki. U Lotr filmovima bilo je težine i likovi nisu lako ubijali jake beštije.
Na početku kad govore kako su uništili Morgotha mogli su si više truda dati. Nešto kao legendarni prvi Lotr na početku filma. Ovdje je bilo prekratko a vidi se da je bilo materijala. Scena kad zmaj ubije orla i sav kaos oko njih, baš je moćno izgledalo.
Soundtrack je super i vizuali su vrlo dobri ali ne u svim scenama.
Pogledati ću prvu sezonu jer još ima samo 6 epizoda ali za dalje ću dobro razmisliti.