Hmm. Evo, odgledao prvu epizodu.
Vizualno, top notch. Kostimi. Glazba. Sve to je brutalno.
Gluma nije loša, osim kod Galadriel koja je glavni lik. Znači, baš mi je loša. Preglumljava. Stalno s tom nekom unezvjerenom facom ko da je upravo čula da joj je dečko umro. Ili je prdnula po tiho. Znači, nikako mi žena nije sjela.
Dok mi je Elrond čak dobar. Po trailerima mi se on činio loš, ali je dobar. Nije mi baš vilenjakast, ali je dobar. Gil Galad mi je najviljenkastiji od svih. Dobar je.
Da. Imamo crnce Harfoote (prethodnici Hobbita). Crnce vilenjake. Crnce ljude. Ok, ne bode to u oči kaj se radnje tiče, zbilja ne. Ali fakat je neprirodno ih vidjet ovdje.
Radnja je za sad čisto ok. Zlo se sprema, Morgoth, Sauron, sve nešto. Dobro je, vuče na još.
Volim način na koji izgovaraju taj R. Morgoth. GaladRiel. SauRon. Sviđa mi se. Sviđaju mi se tranzicije s mape Međuzemlja na lokaciju u seriji. Sviđaju mi se sitne posvete filmovima. (What devilry is this?)
E da. Mjuza je dobra, ali mi fali tema. U filmovima mi je apsolutno genijalno bilo kak je svaki narod imao svoju melodiju po kojoj si odma skužio kaj će sad bit. Jel su hobbiti, ljudi, elfovi, Rohan. Tu toga nema. Mjuza je ugodna, ali nije prepoznatljiva.
U svakom slučaju, oprezno sam zadovoljan i čekam dalje.