Centurion Crni vilenjaci u ovoj seriji su cist visak, nepoštovanje originalne ideje i uvreda za fanove.
Tim pre jer je snimljeno cak 6 filmova koji obrađuju ovaj svet i njegovu slozenu kompleksnost i mitologiju.
Ovo je baš loš argument. Jacksonova trilogija nije prva adaptacija knjiga i ne znam zašto bi se morala uzeti kao jedina ispravna. Sedamdesetih su izašli animirani filmovi Hobit i Gospodar Prstenova.
Također, Sovjetski Savez je imao i vlastite ekranizacije knjiga, sigurno dvadesetak godina prije Jacksona. Ne znam za tebe, ali ja mislim da je Sovjetski Savez bio bliže geografski i povijesno Tolkienu od nekakvog lika s Novog Zeland.
Kao da ja kažem da je Batman serija iz '66-e jedina ispravna ekranizacija Batmana i da je novi Batman uvreda fanovima i blaćenje originalne ideje jer je pod A, Bob Kane umro i nije tako zamislio Batmana prije 80 godina. Pod B, žena mačka je crna glumica, kao i Gordon.
Predlošci se ne trebaju raditi vjerno originalu. Filmaši imaju vlastitu umjetničku i kreativnu slobodu.