- Baviš li se još game developmentom? Sjećam se govora o nekom walking simu kojeg planiraš napraviti. - @krpa
Ovisi što misliš pod "bavim"
Od game dev-a neću nikad odustati, uvijek ću nešto pokušavati u slobodno vrijeme jer imam hrpu snova koje bi htio ostvariti u game dev-u dok sam živ pa ako nešto slučajno ispadne od toga super, ako ne, jbg. Full time se time nikako ne bi volio baviti jer je to lutrija. Jedino kad bi na nekoj igri milijune zaradio pa bi mi novci bili na računu firme, onda bi dao otkaz i otišao full time game dev jer bi imao milijune kao osiguranje.
Planiram raditi na walking simulatoru, ali ne klasičnom gdje smo čovjek iz prvog lica, nego u stilu The First Tree igre gdje igramo kao životinja, a lik u pozadini priča neku svoju priču.
Trenutno sam u procesu izrade Game Design Dokumenta i rekao sam si da neću početi baš s developmentom dok 100% ne napišem taj dokument, a u tom dokumentu mora biti doslovno sve, priča, izgled levela, gdje će što biti, sav text za voice acting, gameplay, svaki feature... Ako se to smatra bavljenjem game dev-om onda se i trenutno time bavim samo jako slabo Uglavnom, oko toga ima jako puno posla, imam nekoliko verzija priče pa prvo moram odabrati s kojom pričom ću ići i dovršiti ju. Što se tiče 3D modela, imam 99% toga, fali mi samo igrivi lik kojeg nisam uspio naći baš onakvog kakvog želim pa ću za to morati naću nekoga da bi napravi baš po narudžbi, a to nije baš jednostavno jer će igra biti vizualno stylized stila, ovako nešto (nisam ja radio scene, ali posjedujem baš te 3D modele i od njih ću raditi level design):
Onda ima jako puno toga što moram pripremiti oko samog Unity-a koji je žešće smeće od engine-a, ali jbg. Trebam naći i voice actora, pripremiti sve za društvene mreže za free marketing.. ma svašta nešto, a imam full time posao, malu bebu i hrpu drugih obaveza tak da tko zna kad ću uopće krenuti baš s developmentom.