- Uređivano
- Koliko si ukupno puta nekome poslao inspekciju?
Ima jedan smiješan slučaj s inspekcijom, ali idemo redom:
Links: 2 puta, oba puta otišlo u moju korist. Treći put nije ni došlo do inspekcije, nego su mi odmah dali što sam htio.
Mall: 2 puta zaprijetio inspekcijom, uz malo natezanja dali su mi što sam htio.
Ekupi: 1 put zaprijetio, odmah dali što sam htio.
HT/A1: nije nikad došlo do Hakoma (što bi u ovom slučaju rekao da je inspekcija), ali imao sam brdo prijetnji i uvijek su popustili nakon malo natezanja. Ljudi ne kuže da teleoperateri ne žele u 99% slučaje riskirati uključivanje Hakoma jer rade puno toga što ne smiju i naravno ne žele da to ovi otkriju tako da će vam u 99% slučajeva (ako ste razumni) dati što želite samo da slučaj ne ode Hakomu. Npr. ovaj slučaj što Tze ima s Optimom(?), ja sam 99.99% siguran da bi mi to izvukli da on ne plati tu opremu kad bi ju sad poslao i onda im poslao potvrdu o slanju i prigovor. Tak da ono, ljudima se nažalost u jako puno slučajeva ne da zajebavati s nečime i na tome teleoperateri profitiraju. Mislim, 1000+ kn za stari modem koji će ići u elektronički otpad.. daj molim te. I nek 2% ljudi kaže "fuck it, platit ću im pa nek se jebu" i eto ti profita.
E sad ovaj "smiješan" slučaj. Žena zna svakakve gluposti naručivati s "mutnih" stranica pa joj ja te mutne stranice "verificiram", ono malo pronjuškam, vidim postoje li uopće kao firma/obrt u HR itd. E ovaj jedan poseban slučaj me nije pitala i naručila je sa stranice https://waxx.store/hr/ (tad je bio Waxx.me) neki set za depilaciju. To je stiglo kroz tri dana overseasom i kad je otvorila ta neka grijalica za topljenje voska je bila vidno korištena, odvratna pa čak i puknuta na jednom mjestu. Poslala im je prigovor i pozvala se na zakon povrata u roku 14 dana za narudžbe preko interneta na što su oni rekli može, evo vam adresa i napisali adresu u Slovačkoj. Naravno, poštarina za slanje tog smeća u Slovačku je veća od cijene cijelog seta. Da ne govorim da su im e-mailovi bili kao da ih provlače kroz google translate. Ja sam malo dalje kopao i skužio da oni kao imaju neke podružnice u Slovačkoj, Španjolskoj svugdje negdje, ali kao glavni centar je u Bugarskoj. Isto tako je na njihovoj stranici navedeno da im je adresa Ul. Vice Vukova 6, 10000, Zagreb, Croatia što je zapravo adresa Arena Zagreb šoping centra. Poslao sam e-mail Areni Zagreb jer sam bio 99% siguran da taj dućan tamo ne postoji i stvarno, nakon što su mi odgovorili, ispalo je da oni ne postoje u šoping centru, nego da lažno tvrde na svojoj stranici da imaju poslovnicu u Areni Zagreb. Također su me ovi iz Arene zamolili da im pošaljem sve detalje, zašto ih to pitam, od kud mi to da ovi imaju adresu u Areni itd. i kasnije mi odgovorili da su podnijeli kaznenu prijavu. Ja sam još malo istraživao i waxx.me "tvrtka" legalno ne postoji u HR, nemaju OIB, ništa. Dakle, rade nekako na crno. Račun koji su ispostavili uz paket koji je dostavljen zapravo nije račun, nego nešto isprintano u wordu bzvz. Nažalost, žena je izgubila onu potvrdu od overseasa pa nismo ni mogli vidjeti odakle je poslano, ali iz HR sigurno jer je došlo za tri dana od narudžbe. S obzirom da tad nisam "za pravo" bio zaposlen, nego sam tu i tamo nešto bzvz radio, imao sam dosta vremena pa mi vrag nije dao mira i poslao sam prijavu inspekciji (MINGO). Ovi su mi se javili, totalno nezainteresirani jer nema OIB-a, nema u pravilu nikakve adrese, ništa, nemaju koga teretiti osim neki webshop za koji vlasnika ne mogu naći. Tad sam i ja odustao jer vidim nema od toga ništa, razmišljao jesam da im dnevno radim nekih 10-20 narudžbi na nepostojeću adresu čisto da ih jebem u mozak, ali rekoh centrala im je u Bugarskoj, mogu mi poslati neki mafijaše da me koknu . Nekih 6 mjeseci nakon toga zove mene neki detektiv iz policijske uprave (ona kod Arene) da imaju kaznenu prijavu na waxx.me webshop, da sam ja njih prijavio Areni, da imam slučaj s njima ovo ono.. da moram doći u policijsku upravu na razgovor, ali prije toga poslati im na e-mail sve što imam u vezi ovog slučaja. I tako ja kao pravi detektiv skupio dokaze i poslao im sve na e-mail. Otišao sam tamo, u pravilu ništa više od toga što sam im u e-mailu poslao im nisam imao za reći, ali svejedno su me ispitivali u pravilu 90% stvari što sam im već u e-mailu napisao, potpisao izjavu i otišao. Nikad me više nisu zvali. Ta stranica i dalje ima navedenu adresu Arene centar pa pretpostavljam da ništa nisu uspjeli napraviti.
Eto, to su moje avanture s inspekcijom