1. Koliko si ukupno puta nekome poslao inspekciju?

Ima jedan smiješan slučaj s inspekcijom, ali idemo redom:

Links: 2 puta, oba puta otišlo u moju korist. Treći put nije ni došlo do inspekcije, nego su mi odmah dali što sam htio.

Mall: 2 puta zaprijetio inspekcijom, uz malo natezanja dali su mi što sam htio.

Ekupi: 1 put zaprijetio, odmah dali što sam htio.

HT/A1: nije nikad došlo do Hakoma (što bi u ovom slučaju rekao da je inspekcija), ali imao sam brdo prijetnji i uvijek su popustili nakon malo natezanja. Ljudi ne kuže da teleoperateri ne žele u 99% slučaje riskirati uključivanje Hakoma jer rade puno toga što ne smiju i naravno ne žele da to ovi otkriju tako da će vam u 99% slučajeva (ako ste razumni) dati što želite samo da slučaj ne ode Hakomu. Npr. ovaj slučaj što Tze ima s Optimom(?), ja sam 99.99% siguran da bi mi to izvukli da on ne plati tu opremu kad bi ju sad poslao i onda im poslao potvrdu o slanju i prigovor. Tak da ono, ljudima se nažalost u jako puno slučajeva ne da zajebavati s nečime i na tome teleoperateri profitiraju. Mislim, 1000+ kn za stari modem koji će ići u elektronički otpad.. daj molim te. I nek 2% ljudi kaže "fuck it, platit ću im pa nek se jebu" i eto ti profita.

E sad ovaj "smiješan" slučaj. Žena zna svakakve gluposti naručivati s "mutnih" stranica pa joj ja te mutne stranice "verificiram", ono malo pronjuškam, vidim postoje li uopće kao firma/obrt u HR itd. E ovaj jedan poseban slučaj me nije pitala i naručila je sa stranice https://waxx.store/hr/ (tad je bio Waxx.me) neki set za depilaciju. To je stiglo kroz tri dana overseasom i kad je otvorila ta neka grijalica za topljenje voska je bila vidno korištena, odvratna pa čak i puknuta na jednom mjestu. Poslala im je prigovor i pozvala se na zakon povrata u roku 14 dana za narudžbe preko interneta na što su oni rekli može, evo vam adresa i napisali adresu u Slovačkoj. Naravno, poštarina za slanje tog smeća u Slovačku je veća od cijene cijelog seta. Da ne govorim da su im e-mailovi bili kao da ih provlače kroz google translate. Ja sam malo dalje kopao i skužio da oni kao imaju neke podružnice u Slovačkoj, Španjolskoj svugdje negdje, ali kao glavni centar je u Bugarskoj. Isto tako je na njihovoj stranici navedeno da im je adresa Ul. Vice Vukova 6, 10000, Zagreb, Croatia što je zapravo adresa Arena Zagreb šoping centra. Poslao sam e-mail Areni Zagreb jer sam bio 99% siguran da taj dućan tamo ne postoji i stvarno, nakon što su mi odgovorili, ispalo je da oni ne postoje u šoping centru, nego da lažno tvrde na svojoj stranici da imaju poslovnicu u Areni Zagreb. Također su me ovi iz Arene zamolili da im pošaljem sve detalje, zašto ih to pitam, od kud mi to da ovi imaju adresu u Areni itd. i kasnije mi odgovorili da su podnijeli kaznenu prijavu. Ja sam još malo istraživao i waxx.me "tvrtka" legalno ne postoji u HR, nemaju OIB, ništa. Dakle, rade nekako na crno. Račun koji su ispostavili uz paket koji je dostavljen zapravo nije račun, nego nešto isprintano u wordu bzvz. Nažalost, žena je izgubila onu potvrdu od overseasa pa nismo ni mogli vidjeti odakle je poslano, ali iz HR sigurno jer je došlo za tri dana od narudžbe. S obzirom da tad nisam "za pravo" bio zaposlen, nego sam tu i tamo nešto bzvz radio, imao sam dosta vremena pa mi vrag nije dao mira i poslao sam prijavu inspekciji (MINGO). Ovi su mi se javili, totalno nezainteresirani jer nema OIB-a, nema u pravilu nikakve adrese, ništa, nemaju koga teretiti osim neki webshop za koji vlasnika ne mogu naći. Tad sam i ja odustao jer vidim nema od toga ništa, razmišljao jesam da im dnevno radim nekih 10-20 narudžbi na nepostojeću adresu čisto da ih jebem u mozak, ali rekoh centrala im je u Bugarskoj, mogu mi poslati neki mafijaše da me koknu 😆 . Nekih 6 mjeseci nakon toga zove mene neki detektiv iz policijske uprave (ona kod Arene) da imaju kaznenu prijavu na waxx.me webshop, da sam ja njih prijavio Areni, da imam slučaj s njima ovo ono.. da moram doći u policijsku upravu na razgovor, ali prije toga poslati im na e-mail sve što imam u vezi ovog slučaja. I tako ja kao pravi detektiv skupio dokaze i poslao im sve na e-mail. Otišao sam tamo, u pravilu ništa više od toga što sam im u e-mailu poslao im nisam imao za reći, ali svejedno su me ispitivali u pravilu 90% stvari što sam im već u e-mailu napisao, potpisao izjavu i otišao. Nikad me više nisu zvali. Ta stranica i dalje ima navedenu adresu Arene centar pa pretpostavljam da ništa nisu uspjeli napraviti.

Eto, to su moje avanture s inspekcijom 😆

Na dobrom je putu da obori moj rekord dužine odgovaranja.

Ako Titanxis izvuče neka pravila o brzini pisanja odgovora držat ću ih se 😆

Imas vremena do izbora sljedeceg clana

Brijač mi je potvrdio sve predrasude koje sam imao prema ljudima koji se prijete inspekcijom iz dana kad sam radio u Instaru.

1. Baviš li se još game developmentom? Sjećam se govora o nekom walking simu kojeg planiraš napraviti. - @krpa

Ovisi što misliš pod "bavim" 😃

Od game dev-a neću nikad odustati, uvijek ću nešto pokušavati u slobodno vrijeme jer imam hrpu snova koje bi htio ostvariti u game dev-u dok sam živ pa ako nešto slučajno ispadne od toga super, ako ne, jbg. Full time se time nikako ne bi volio baviti jer je to lutrija. Jedino kad bi na nekoj igri milijune zaradio pa bi mi novci bili na računu firme, onda bi dao otkaz i otišao full time game dev jer bi imao milijune kao osiguranje.

Planiram raditi na walking simulatoru, ali ne klasičnom gdje smo čovjek iz prvog lica, nego u stilu The First Tree igre gdje igramo kao životinja, a lik u pozadini priča neku svoju priču.

Trenutno sam u procesu izrade Game Design Dokumenta i rekao sam si da neću početi baš s developmentom dok 100% ne napišem taj dokument, a u tom dokumentu mora biti doslovno sve, priča, izgled levela, gdje će što biti, sav text za voice acting, gameplay, svaki feature... Ako se to smatra bavljenjem game dev-om onda se i trenutno time bavim samo jako slabo 😆 Uglavnom, oko toga ima jako puno posla, imam nekoliko verzija priče pa prvo moram odabrati s kojom pričom ću ići i dovršiti ju. Što se tiče 3D modela, imam 99% toga, fali mi samo igrivi lik kojeg nisam uspio naći baš onakvog kakvog želim pa ću za to morati naću nekoga da bi napravi baš po narudžbi, a to nije baš jednostavno jer će igra biti vizualno stylized stila, ovako nešto (nisam ja radio scene, ali posjedujem baš te 3D modele i od njih ću raditi level design):

1 / 2

Onda ima jako puno toga što moram pripremiti oko samog Unity-a koji je žešće smeće od engine-a, ali jbg. Trebam naći i voice actora, pripremiti sve za društvene mreže za free marketing.. ma svašta nešto, a imam full time posao, malu bebu i hrpu drugih obaveza tak da tko zna kad ću uopće krenuti baš s developmentom.

1. Zasto ne mozes prihvatiti da je Barcelona veci klub od Reala? - @Prika smrad

Znam da samo prcaš, ali da se poserem po Barci kad već imam priliku.

Naravno, da to odmah riješimo, ne mogu prihvatiti kad nije, gdje je Barca od jednog Reala lol

E sad da se poserem.. samo vidi šta trenutno rade ovom De Jongu, liku koji je baš ono od malena navijač Barce i san mu je oduvijek bio igrati za Barcu. Žele ga prodati, a dužni su mu 15-20 milijuna eura za plaće, a sa strane daju 60-70 milijuna za nekog Raphinu i još pokušavaju kupiti Lewu. I što je najgore, lik i dalje ne želi otići jer mu je san igrati u tom propalom klubu iako ga jebu u mozak. Dobro je onaj lik iz Bayerna neki dan izjavio da će Barca totalno propasti za godinu dvije.

Drugo, u najgorim dugovima su ikad, a daju za nekakve Raphine 60-70 milijuna dok imaju tri igrača tog tipa već u klubu: Fati, Ferran i Dembele. Već sad će jedan od te trojice biti na klupi, a oni dovode četvrtog. U obrani hrpa igrača, u sredini hrpa igrača, a gledaju uzeti svakog isprdka kojem je istekao ugovor. Oni više igrača od Reala imaju, a nemaju za plaće. Ništa taj Laporta nije bolji od onih koji su klub doveli u situaciju u kakvoj je trenutno.

Brijac nesto poput toga da je Real = Dinamo, a Barca = Hajduk, da u pravu si 😂

1. Najbolja stvar koja ti se dogodila u životu, a da nema veze s familijom? - @Fenix

Teško pitanje, ali nekako najsretniji sam bio kad sam išao na game dev akademiju. Radio sam nešto što volim svaki dan i još sam bio plaćen za to, baš imam lijepih sjećanja od tih 6 mjeseci i žao mi je što nisam ostao dio tog projekta. Dakle, možemo reći da mi je to što su me primili pored tisuća drugih ljudi na akademiju najbolje što mi se dogodilo u životu, a da nema veze s obitelji.

1. Tko je uopće brijač? Čime se bavi? - @weky

Ne znam što te točno zanima, ali muž i otac, gamer ako se mogu više tako nazvati s obzirom da jako malo već 5-6 godina igram. Što se tiče posla, radim u QA-u i u slobodno vrijeme pokušavam izrađivati video igre u Unity-u.

1. Da završiš na pustom otoku na dulje vrijeme sa svim dosadašnjim i trenutnim igračim konzolama i jednu igru po izboru, koja bi to bila? @TITANXIS - lik koji nije odgovorio na moje pitanje koliko ima godina (čisto da se zna hehe)

Switch - The Legend of Zelda: Breath of the Wild - nisam je igrao, samo probao, ali znam da se može natući par stotina sati pa ajde dugo bi mi trajala na pustom otoku.

PS5 - The Witcher Wild Hunt - nisam nikad odigrao sve, samo main story pa bi mi i ovo dugo potrajalo.

PS4 - Beat Saber - tjelovježba + mjuza

PS3 - MGS Legacy Collection - puno materijala za napokon odigrati sve MGS igre

PSP - Tekken 6 - eto da imam neku tučnjavu

PS Vita - Persona 4 Golden - odbija me totalno Persona općenito, ali svi mi kažu da odigram pa bi se ba pustom otoku valjda natjerao

Hodaš kroz šumu i naletiš na tigra.
      Na sebi imas samo spido gaće od krzna krepalog oposuma.

Tigar je gladan, a još više iznerviran tvojim outfitom, dvoumi se da li da te pojede ili samo masakrira čisto iz zabave?

Imas 3 solucije, odaberi jednu i opiši sled dogadjaja:

1. Bežiš od tigra

2. Postajes najbolji frend sa tigrom

3. Tigar i ti lovite Predatora po šumi

@Centurion

1. Bježim od tigra

Sretnemo se oči u oči, gledamo se, ja sam okretan i brz radi spido gaća pa se brzo okrenem i krenem trčati cik cak između drveća. Tigar nema spido gaće pa nije tako agilan i zabija se u drveća između kojih ja trčim. Dolazim do litice, a dolje je rijeka. Skačem u rijeku i spašavam se od tigra, ali sam svejedno sam u divljini. U konačnici umirem od gladi kad me i tigar ponovno nalazi i na kraju me svejedno pojede.

1. Koji je najveći problem današnjeg svijeta i kako bi ga riješio? - @Tzereen

Rekao bi korupcija. Mislim da za to nema nekog rješenja niti je moguće naći sve ljudi i dokazati njihove kriminalne radnje. Samo se nadam da pakao postoji i da će ti ljudi dobiti svoje kad umru (kao i ubojice, silovatelji i ostali kriminalci)

1. Bi li žrtvovao FFA zajednicu za sat vremena sa Oliviom Castom? - @Raziel

Naravno da ne. S Oliviom bi trajao max 3 minute pa mi ostalih 57 minuta ništa ne bi značilo, a FFA je vječna <3

1. Kojeg člana bi izabrao za međusobno seksi spank-anje? - @ThaUrban

Pfff, evo tebe <3

Fenix je maknuo istaknutu iznaku s teme.

13. U koju od silnih tzv. teorija zavjera vjeruješ da je ipak istinita po tvom mišjenju? - @TITANXIS

Na vjerujem u niti jednu.

1. Da imaš mogućnost, koga bi postavio na mjesto Fiće i Fenixa? - @ThaUrban

Chonu i Woddie-a hehe, šalim se, ne bi htio da FFA propadne u jednom danu.

Tebe i Torlu.

1. Koga bi permabannao? - @ThaUrban

Chonu i Woddie-a 😆

1. Koja ti je točno logika iza naziva Megić? - @Tzereen

Nema logike, samo bolje zvuči.

1. Koji je po tebi najmanje zao diktator 20. i 21. stoljeća? - @Fenix

Pff, možda moj Realovac Franco, ali ne znam baš djela diktatora.

1. Zašto Hajduk? - @Fenix

Ćale navija za Hajduk pa tako i ja.

1. Osim TLoU2, koja ti je iduća igra bila najveće razočaranje? - @Fenix

Niti jedna, nije bilo baš igara od tad od kojih sam očekivao tako puno. Novi Horizon još nisam igrao, a novi GoW tek dolazi, a to su dvije igre od kojih puno očekujem, ali opet ne puno kao od TLoU 2.

1. Zašto Hrvatska nije jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, a mogla bi biti? - @zontra

Zbog ljudi koji glasaju za HDZ.

1. Ako ikako možeš, sastavi listu od TOP 5 filmova, i TOP 5 serija. - @Torla

Filmovi: The Godfather I i II, LotR trilogija

Serije: Breaking Bad, True Detective S01, Chernobyl, Band of Brothers, The Sopranos

1. Jesi li se cijepio i zasto nisi? - @Prika

Nisam jer ne želim unositi u tijelo nešto što je sklepano nabrzinu da bi neki milijarde zgrnuli na tome.

1. Zašto nadimak Brijač? - @Flipper

U osnovnoj mi je frend jednom rekao "Koji si ti brijač" kad sam neku glupost napravio. Točno u to vrijeme sam se išao registrirati na Gameplay forum i nisam znao koji bi nick stavio i sjetio sam se kako mi je frend rekao da sam Brijač 😆

1. Jesi li hardcore gamer ili kežualac? - @Flipper

Kežualac.

1. Što te inače čini sretnim u svakodnevnom životu? - @Flipper

Osmijeh sina.

1. Za kojom igrom žališ što nisi nikad odigrao i nikad se nećeš pomirit s tim da je nisi odigrao i odigrat ćeš je jednom prije smrti kad -tad? - @Kikiller

Skyrim

1. Imaju li snovi neki dublji smisao? - @zontra

Mislim da ne iako u zadnje vrijeme sanjam žešće gluposti da sam se čak i zapitao.

1. preporucujes li lasersko skidanje dioptrije? - @Prika

Par članova obitelji je to napravilo i osim što su umirali od bolova tri dana nakon operacije nisu požalili pa ne vidim razlog zašto ne bi preporučio.

1. Tvoja lista top 10 Najboljih igra? - @danko-b

MGS 3, TLoU, The Witcher Wild Hunt, RDR, RDR2, GTA San Andreas, Subnautica, God of War, Firewatch, Uncharted 4

1. Nabroj 3 člana koje bi permabanao i objašnjenje? - @Raziel

Woddie - užasan lik

Chono - užasan lik

Chono - još jednom za svaki slučaj

1. da se dogodi smak svijeta i da ostanete samo ti i Anka Mrak Taritaš zivi…i o vama ovisi opstanak ljudske vrste…sto bi ti napravio? - @Prika

S obzirom da bi pozdravio smak svijeta jer je cijeli svijet u totalnom kurcu, popričao bi malo s Ankom i krenuo na počinak.

1. zašto je Peugeot najbolja marka automobila? - @Tzereen

Ne kažem da je najbolja, ali je dobra. Svi se nešto sprdaju s Peugeotom bez razloga.

1. kojeg bi bananog člana vratio na forum i zašto? - @Tzereen

Mastera, ali on se ne bi htio vratiti.

1. trebaju li žene nositi hlače? - @Tzereen

Iskreno boli me briga što žene nose, haljine, hlače, tak mi je svejedno.

34,5. Smeta li ti vise krsenje pravila u ovom topicu ili TITANXISovo prigovaranje na krsenje pravila? - @sanzo

Titanxisovo prigovara s obzirom da nikad nije odgovorio na moje pitanje kad je dobio svojih 25 pitanja 😆

Brijac Ja nisam zadovoljan odgovorima.

Molio bi ostale da se izjasne i ako su ostali isto nezadovoljni da mu postavimo novih 40 pitanja.

Ako niste zadovoljni stisnite raketu