darkfenix Tehnologija napreduje i AAA igre se razvijaju dugi niz godina. Ako želiš nešto što brže nastaje, okreneš se indie sceni. Ima toliko različitih igara različite veličine produkcija da je apsurdno prigovarati na dugu izradu samo malog broja tih igara.
Nadalje, ne razumiješ se u proces izrade igara, inače ne bi pisao o tome da se nešto treba mijenjati. To nije prekidač u kojemu se nešto samo promijeni. Broj tehnologija koji se koristi u razvoju igara je ogroman, a to pogotovo vrijedi za AAA igre koje postaju kompleksnije i kompleksnije. Riječ je o procesu koji se godinama usavršava, nadograđuje i postepeno mijenja. Na igrama rade stotine ljudi. I siguran sam da developeri puno radije rade igru njenim prirodnim tokom nego da ih netko tjera da 5 ili 6 godina rada strpaju u 3 godine.
Opet, ako želiš jednostavnije igre i misliš da je kompleksnost nepotrebna, imaš indie tržište, ogromno je i ima hrpetinu kvalitetnih igara.
Snakedoc Sve to kako je tko nastao ili nagovori na konzolu su potpuno nebitni jer ja o tome uopće ni ne pričam. Govorim o tome da ljudi odmah odbacuju mogućnost da ih nešto nenajavljeno zainteresira jer na igre gledaju kroz brendove umjesto da gledaju kroz igre. To je problem s mentalitetom, a ne preferencijama. Taj stav vidim jako često i osobno je za mene posve krivi pogled na... Bilo što. Takvim isključivim stavom se zatvaramo u svoj mjehur i ograničavamo vlastito iskustvo. To nije onda ljubav prema igrama, samo navika koje se ne želimo ostaviti jer je već godinama vučemo.