Resident Evil 4: Remake + Separate ways
Original sam odigrao prije skoro 20 godina i većinu toga sam zaboravio. Otprilike sam znao na koje će me lokacije igra odvesti ali dobar dio igre mi je bio nepoznat. Zbog toga mi je ovaj Remake bio kao da igram "novu" igru.
RE4:R mi je četvrta igra u serijalu koju sam odigrao u zadnje dvije godine i kada god pišem osvrt imam osjećaj da se ponavljam.
Igra izgleda i zvuči fenomenalno. Prezentacija je odlična ali IMO ono što ovaj remake čini vrhunskim je gameplay u kombinaciji s level dizajnom.
Gameplay tj. kretanje, osjećaj pucanja, melee blokiranja, napada i kvaliteta svih tih animacija je odlično odrađena. Sve je jako fluidno i gameplay je zabavan a combat raznovrstan.
Level dizajn je takav da često nemaš previše mjesta za bijeg ili neki exploit pa su encounteri većinom napeti i traže od igrača brzo razmišljanje, reakciju i preciznost. Baš dobiješ neki osjećaj zadovoljstva riješiti borbu s više neprijatelja istovremeno.
Moram pohvaliti i stealth. Tu je, može ti pomoći u određenim situacijama da si malo olakšaš ali je težak i nije OP.
Igra izgleda sjajno. Gameplay je vrh. Ima onu RE zaraznost i napetost.
Baš vuče na igranje i istraživanje svake prostorije.
Separate Ways je jedan od najboljih DLC-a koje sam igrao. Lokacije su iste a opet je sve nekako drugačije i vidjeti priču iz malo drugačije perspektive je gušt.
Stvarno ne znam šta bih negativno napisao o ovoj igri.
Za mene jedna od najboljih akcijskih avantura svih vremena.
Preporuka velika ko' kuća.