Lijepo da se još trude, no to je prekasno mislim za većinu igrača. Doduše, ako to budu izbacili za prethodnu generaciju konzola, možda su sada igru zbilja sredili.

Možda.

Deadwalker Vrlo vjerojatno, samim tim što je igra funkcionalna na tako starom hardveru znači da bi u praksi trebala i puno bolje skalirati s PC hardverom. Već poznato s PC igrama koje su ujedno i cross gen, odnosno što znači za zahtjeve kada je igra samo current gen. Te optimizacije za kod bi se morale prenijeti, možda ne 1:1, ali sasvim sigurno poboljšanja će biti, kako je i najavljeno.

Evo završio igru konačno.

Moram priznati da mi je u globalu prethodnik bolje legao - linearniji (nešto raznovrsniji) leveli, upečatljiviji protivnici i sama priča me daleko više (bolje) držala od nastavka.

NO, apsolutno skidam Respawnu koliko su dobro dočarali kroz storytelling i gameplay dizajn taj "survivor" ton nastavka i povezali s temom fallen jedija, mogao sam osjetiti u gameplayu Yodine riječi:

Prva igra koja je uspjela tako nešto. Također prva igra gdje sam mogao nekako u gameplayu osjetiti razliku kada sa uskočio u čizme jedi mastera (ima jedna kratka dionica gdje se ne igra s protagonistom), kao da osjetiš kroz animacije i kretnje lika da igraš s masterom. Jebeno.

Produkcijski sve skupa vrlo dobro, iako ne level na kakav nas je naviknuo Sony sa svojim ekskluzivama. Stvarno šteta što je PC verzija došla na tržište u tako očajnom stanju, makar ajde, u odnosu na launch ovo je sada vrlo igrivo. Imao sam problema s rušenjima na desktop, stutteringom, vrlo velikim fluktuacijama u framerateu, učitavanjima tekstura itd. - srećom, samo povremeno. U prijevodu, kao da engine nije mogao prežvakati prelazak u open-world format + nove tehnologije (RT i DLSS) koje nisu implementirane kako treba.

Odmah da se tu nadovežem, ono što mi je najmanje leglo je definitivno level dizajn - za moj ukus stvarno previše platformiranja, akrobacija kako doći od točke A do točke B. Jednostavno mi je to sve skupa bilo pretjerano do razine da mi se Koboh činio kao ogroman labirint gdje sam morao svako malo otvarati mapu da vidim gdje sam i kako mogu doći do quest točke. Izgubio sam na kraju uopće volje istraživati levele jer mi je sve nekako djelovalo previše "umjetno", a ne organski kako bi iz moje perspektive to trebalo biti. Također sam imao dojam da su nadogradnje kako prolaziti kroz levele bile dosta forsirane, samo da se doda nešto i još dodatno nepotrebno zakomplicira kretanje.

Što se tiče RPG strane iskustva, cijeli sustav leveliranja dosta rudimentaran da ispuni neku svrhu progressa lika, no imam dojam da nisam nadogradio niti jedan skill izuzev health bara, jednako bi igrao i završio cijelu igru. Borba je s druge strane bila dobra, mesnata, konačno su dodali animacije gdje lightsaber može prerezati ekstremitete. No sami lightsaber stanceovi dosta nepotrebna šminka, na kraju se vjerojatno većina odlučila za dva i samo to koristila do kraja igre.

Još jedan dio koje mi dosta iritirao je previše ponavljanje svega - vraćanje valjda 5 puta na Koboh, 3 puta da imaš de facto istu boss borbu sa istim antagonistom, 5 nepotrebnih valova neprijatelja samo da se produži trajnost itd. Kao da je osim većim levelima, trebalo copy-paste contentom napuniti dodatno satnicu. Iz moje perspektive, manje je više 🙂

Kada sve zbrojim i oduzmem, vrlo solidna 8-ica. Očekivao sam iskreno nakon prethodnika 9+ robu, no to se nije dogodilo. Svejedno, topla preporuka svima, pogotovo ljubiteljima Star Wars franšize.

mjesec kasnije

Zero

Podsjetio si me da imam neku konzolu a prije sam išel ipak provjerit na pc-u ima li kakav update da ju ne vužgam badav i piše na webu da ima neka ver 12.00, 503.2 MB težak fajl. a taj nemam, kidam na desno i odoh je vužgati.

Samo micanje denuva popravlja performanse…sad mi je žao kaj sam ju igrao odmah po izlasku.

Taman odigrao igru prije 100-tog patcha kada su je konačno popravili. Živote robijo.

2 mjeseci kasnije

Čisto da se ne zaboravi, fizičko izdanje za PS5 je oko 60 GB i s njim dobijete valjda samo prvi level. Da bi igra radila treba skinuti još 100 GB (što je navedeno i na kutiji da bez DL-a ustvari nemaš kompletnu igru). Evo, meni se vjerojatno tijekom noći instaliralo dok je konzola u rest modeu, nakon nekih dan i pol skidanja jer sam na bakru. Ljepote modernog gaminga.<3

Krasno, nisam mislio da to uopce smiju. Ali EA smije sve.

Pa kak ce netko igrat igru ak nema neta i zato bas je isao kupiti fizicku igru?

foggy Pa kak ce netko igrat igru ak nema neta i zato bas je isao kupiti fizicku igru?

Neće.😃 Bojim se i pomisliti što će biti na PS6. Vjerojatno kutijica s DL kodom.

Zero Mislim logika nalaže:

Imaš platformu prema kojoj si izdao fizičku igru: nudiš offline single player mode; izvoli izdat igrivu igru.

Jedino ako baš baš guraju always online (što na kutiji ovog valjda i piše koliko sam vidio), pa onda to i naznače iza i nema druge; isto tak mutavo da boli glava ako izdaješ nešto na disku ali bez neta i skidanja svega ne možeš igrati. Teške gluposti.

8 dana kasnije

Prošao prvo područje i došao do broda. Sjajan početak, vidim da će lighsaber stanceovi igrati određenu ulogu u sukobima i teško se već sad odlučiti što bi bilo najzgodnije. Po statsima je dosta i situacijski predodređeno, ali super što imaš izbor (zasad su mi double bladed i dual wield priličan win).

Grafički je odlično na performance modu. I barem nema glitcheve kao na PS5 Pro. 🧀 Gameplay izvrstan u globalu, od platforminga do borbe. Zvuk klasično SW-ovski. I iznenadilo me ono za početak s Ninth Sister. Bit će ovo dobar nastavak ako se po jutru dan poznaje.😃

Zero hehe, nece 😅 stanceovi su vise izgled i gimmick nego praksa u gameplayu. Mozes forsirat ono sto ti se svida i proci bez beda

chono Ok, onda će se vjerojatno forsirati Darth Maul style.😅

chono

I je i nije gimmick.

Sve se svodi na balans obrane i napada. Tipa dual wield je baš agresivan i high risk/high reward opcija, saberstaff je maksimum obrana, ali pati DPS.

Ostali su više balansirani i ja sam ih koristio više kao neki role play. Pogotovo blaster koji nema puno prednosti, ali ima dosta mana u odnosu na ostale.

Single je balans svega, al po meni ima daleko najbolje animacije i kombose.

Cross-guard je meni totalno nepotreban i bezveze, al puno ljudi je fora.

Zapravo dual wield i saberstaff su dvije krajnje opcije kod koje se najviše vidi razlika pa se i najbolje isplate furat zajedno.

6 dana kasnije

Pomalo me već nervira Koboh. Ne znam koliko je planeta, ali ovo je već puno za istražiti na jednom planetu. Problem je i što neka područja i ne možeš dok se ne otključaju određene mogućnosti.

I zašto se ponovno ne spawna Rancor? Mislio sam namlatiti XP-a, al ajd, već sam praktički maxao health u skillovima i stimove, kojih sad imam 4. Nije teško na jedi knight.🙃

6 dana kasnije

Jučer se baš pošteno naj…s onom "žabom" ispod sletišta s droidima. Valjda desetak pokušaja je trebalo jer je apsolutno užasna borba. Ako si u dometu onog one hit kill napada jezikom onda je to to, game over bez obzira na HP. Uvjerljivo najgora borba dosad, Rancor je kamilica naspram te. Bio sam u iskušenju da spustim težinu dok to riješim (igram na jedi knight i dosad nije bilo ništa posebno zahtjevno iako se može naravno poginuti zbog srljanja).

Ujedno i riješen prvi legendary enemy.😃 Kantina se polako puni NPC-ima, ali po pitanju priče rekao bih da ima još dosta.

Zero

A joj ako te Spawn of Ogdo zajebavao oh boy you're in for a surprise u force riftovima 😄

Ovaj o kojem pričaš je sa dual wieldom mačiji kašalj kad se malo nabildaš i napuniš stimovima.

wooddiebone Znači veselje.😃 Ja sam upgradeo max double bladed, ali vidim da taj stance ipak nije rješenje baš za sve, barem ne lagano. Pao je kad sam išao samo na dodge i attack+vortex+slow time čim ga imam. Što se stimova tiče, na 6 sam. Max upgradean survival.